Vijf redenen waarom je website beter af is met WordPress

WordPress logoRuim een kwart van alle websites ter wereld draait op WordPress. Die gigantische populariteit van dit cms is niet toevallig. Als website bouwer en als marketingadviseur ben ik al jaren heel enthousiast over WordPress. Hier onder noem ik de vijf belangrijkste redenen waarom ik denk dat jij er ook enthousiast over zou moeten zijn.

WordPress website reden 1

Snel ontwikkeld

Kostte het vroeger maanden of soms wel meer dan een jaar om een website te bouwen, met WordPress kan dit veel sneller. De ‘motor’ van jouw website is al kant-en-klaar. Het enige dat nog gebouwd hoeft te worden is een flitsende carrosserie.

WordPress website reden  2

Uitbreidbaar

Wanneer je door voortschrijdend inzicht of door veranderingen in jouw zakelijke omgeving jouw website snel moet aanpassen, is de oplossing meestal al beschikbaar en hoeft deze alleen geïmplementeerd te worden. Een WordPress website is gemakkelijk uitbreidbaar, zowel met extra content als met extra functies. Vanuit het cms kun je extra pagina’s aanmaken en deze aan het navigatiemenu toevoegen. Met plugins kun je zelf de functies van jouw website op talloze manieren uitbreiden. Met een WordPress website heb je als ondernemer alles zelf in de hand.

WordPress website reden  3

Connected

Wil je dat jouw website echt voor je gaat werken, dan moet hij verbonden zijn met de zenuwcentra van internet, waar de actie nu plaatsvindt. Een WordPress website heeft ‘kaal uit de doos’ al uitstekende voorzieningen om verbindingen te leggen met sociale media, met zoekmachines, met rss-providers, met blogdirectories, kortom met de belangrijke knooppunten die ook in contact staan met jouw klanten. Er zijn verschillende methodes om jouw website nog beter en hechter te verbinden met dit bruisende sociale web, en uiteraard maken we hier gebruik van bij de bouw van jouw website.

WordPress website reden  4

Open source

Jouw website is het hart van je online strategie. Voor zo’n belangrijk bedrijfsmiddel wil je niet afhankelijk zijn van één bedrijf met één of twee programmeurs. Het feit dat WordPress open source software is, kon wel eens jouw belangrijkste argument zijn om ervoor te kiezen.

Open source betekent veel meer dan dat je vrij kunt rondkijken in de broncode. Het betekent dat je voor support van jouw website de beschikking hebt over een enorme wereldwijde community. Je bent niet afhankelijk van één website bouwer. Zelfs als je om wat voor reden dan ook niet verder zou willen met je website bouwer is jouw investering niet weg. Een andere WordPress-specialist kan je verder helpen.

Het feit dat WordPress open source software is, levert jou de beste garantie voor continuïteit in het kloppend hart van jouw online marketingstrategie: jouw WordPress website.

WordPress website reden  5

Voordelig

De ontwikkeling van een professionele WordPress website is in alle gevallen veel voordeliger dan de ontwikkeling van dezelfde website, maar dan vanaf de grond opgebouwd.


Wat let jou om een vrijblijvende offerte aan te vragen via ons contactformulier? Dan kun je zelf constateren hoe voordelig een WordPress website kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op!

Als je wilt dat je vraag serieus kan worden beantwoord, controleer dan of je hierboven minimaal het volgende hebt vermeld:

  • de url van de website
  • het gebruikte thema en of je dit hebt aangepast, al dan niet in een child-theme
  • indien van toepassing: de plugin die het probleem geeft
  • de pagina(s) waar het probleem zich voordoet
  • alle andere informatie die nodig kan zijn om het probleem te analyseren.