Veelgestelde vragen over WordPress

Hieronder verzamel ik veelgestelde vragen over WordPress. Klik op de vragen om de antwoorden te zien. Heb je een vraag over WordPress die hier niet bij staat? Stel hem via het contactformulier of onderaan deze pagina in de reacties, en ik stuur je een antwoord of plaats het onder je reactie. Als het antwoord ook voor anderen interessant is, voeg ik je vraag en mijn antwoord toe aan deze faq.

1. Wat is WordPress?

WordPress is het meest gebruikte content management systeem (cms) ter wereld. Een op de vier websites draait op WordPress. WordPress wordt geleverd onder de GNU General Public License. De GNU General Public License, of GPL, is een open source licentie. Open source betekent niet alleen dat je de broncode kan bekijken. Iedereen mag de broncode veranderen en opnieuw verspreiden onder bepaalde voorwaarden.

2. Was WordPress geen blogsoftware?

WordPress is inderdaad begonnen als blogsoftware. De laatste jaren is het uitgegroeid tot een compleet cms, waarmee over de hele wereld professionele websites worden gebouwd. Bekende bedrijven die WordPress gebruiken zijn eBay, Adobe, Yahoo, Ford en The Wall Street Journal. Dichter bij huis: de website van The Voice Of Holland (editie 2010). Met WordPress kan in principe elke website worden gebouwd.

3. Wat is het verschil tussen wordpress.com en wordpress.org?

Bij wordpress.com kun je een gratis account nemen en een blog en/of website maken. Deze website wordt gehost door WordPress en krijgt als domeinnaam een subdomein van wordpress.com, dus bijvoorbeeld http://jouwnaam.wordpress.com. Je hebt beperkte mogelijkheden de website aan je smaak en wensen aan te passen. Wil je meer, dan kun je modules kopen.

Bij wordpress.org kun je de laatste versie van WordPress downloaden, die je vervolgens kunt installeren op een webserver. Heb je bijvoorbeeld een hosting account met een eigen domeinnaam www.jouwnaam.nl, dan kun je WordPress daarop installeren. Je kunt nu in principe alles wat je wilt aan je WordPress installatie (laten)veranderen, door themes en plugins te installeren, door stylesheets, javascript- en php-bestanden aan te passen, etc. Je kunt zelf kiezen waar op je domein je je WordPress installatie wilt laten draaien. Gebruikelijk is WordPress in de ‘root’ te installeren, zodat een bezoeker die naar jouw domeinnaam gaat direct in jouw WordPress website terecht komt. Maar je kunt WordPress ook installeren in een folder (www.jouwnaam.nl/foldernaam) of in een subdomein (subdomeinnaam.jouwnaam.nl). Je kunt zelfs meerdere WordPress-installaties op je domein installeren.

4. Aan welke eisen moet je hosting account voldoen voor WordPress?

Om de nieuwste versie van WordPress te kunnen draaien moet je hosting account php versie 5.2.4 of hoger en mysql versie 5.0 of hoger ondersteunen. Verder moet de mod_rewrite Apache module op de webserver zijn geactiveerd. Dit laatste is nodig om WordPress pagina’s van gebruikers- en zoekmachine-vriendelijke webadressen (url’s) te kunnen voorzien. Zonder mod rewrite zien adressen er bijvoorbeeld zo uit: www.jouwnaam.nl/?p=23. Met mod rewrite zou zo’n url bijvoorbeeld www.jouwnaam.nl/de-geheimen-van-de-amazone kunnen zijn. Dat laatste wordt een ‘pretty permalink’ genoemd. Kijk voor de actuele vereisten op http://wordpress.org/about/requirements/

Ook moet er voldoende php-geheugen beschikbaar zijn, zeker als je veel plugins installeert. 128MB php-geheugen is voor de meeste WordPress sites voldoende.

5. Wat is een cms

Met een content management systeem (cms) kan de inhoud van een website (de ‘content’) door de gebruiker worden beheerd (‘management’). Met een cms kun je pagina’s toevoegen, pagina’s wijzigen, pagina’s verwijderen, plaatjes uploaden en op de pagina plaatsen, filmpjes plaatsen op een pagina, links aanleggen naar andere webpagina’s etc. Als gebruiker hoef je hiervoor geen kennis te hebben van programmeertalen. Het lijkt op het werken met een office-programma. Bij WordPress kun je bovendien widgets plaatsen in speciaal daarvoor bestemde ruimtes, menu’s aanmaken, wijzigen en verwijderen en de functionaliteit van je website uitbreiden met plugins. Bij sommige themes van WordPress zijn er nog veel meer opties in het cms ingebouwd, waarmee je de layout van de website kunt wijzigen, kleuren, lettertypes en achtergrondafbeeldingen kunt aanpassen en soms nog veel meer.

6. Hoe kom je in het WordPress cms?

Veelgestelde vragen over WordPress - Hoe kom je in het WordPress cms?Het WordPress cms is een afgeschermd gedeelte van je website, waar je op inlogt met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Je kunt als beheerder van je WordPress website je gebruikersnaam en wachtwoord zelf instellen. Je kunt meerdere gebruikers aanmaken met verschillende bevoegdheden. Zo kan bijvoorbeeld een weblog door meerdere auteurs worden voorzien van artikelen. Let erop dat je niet het woord ‘admin’ of ‘administrator’ als gebruikersnaam kiest. Hackers proberen vooral via deze gebruikersnamen in te breken. En kies altijd een sterk wachtwoord.

Je komt bij het WordPress cms inlogscherm door achter de url van de website /wp-admin te typen. Daar kun je inloggen, als je tenminste over de juiste inloggegevens beschikt :-)

7. Wat is het Dashboard?

Veelgestelde vragen over WordPress - Wat is het Dashboard?Het Dashboard is de startpagina van je WordPress cms. Aan de linkerkant vind je het hoofdmenu. Gebruikers met beheerdersrechten krijgen alle onderdelen te zien. Gebruikers met minder rechten krijgen alleen de onderdelen van het menu te zien waar ze bij mogen. Een schrijver kan bijvoorbeeld alleen nieuwe berichten schrijven en zijn eigen berichten wijzigen. Een redacteur kan ook berichten van anderen wijzigen of verwijderen. Alleen beheerders kunnen plugins installeren, themes wijzigen en updates uitvoeren.

8. Wat is het verschil tussen blogpagina’s en statische pagina’s?

Statische pagina’s worden vooral gebruikt voor die onderwerpen op je website waar niet vaak iets aan verandert, zoals een contactpagina. Blogpagina’s worden gebruikt voor blogs of andere artikelen. Blogpagina’s hebben een aantal extra’s. Een blog of artikel kan worden ingedeeld in één of meer categorieën, en er kunnen tags (‘labels’) aan worden gekoppeld. Met WordPress kun je eenvoudig nieuwe categorieën aanmaken, overzichten van categorieën en een ’tagcloud’ laten zien. Ook maakt WordPress van de blogs of artikelen op je website een archief, dat je je bezoekers kunt aanbieden.

9. Wat zijn widgets?

Widgets zijn kleine ‘blokjes’ kant-en-klare functionaliteit. In het dashboard van WordPress sleep je ze naar de juiste plek. Je ziet het resultaat direct op je website verschijnen, meestal in een zijkolom. Populaire widgets zijn bijvoorbeeld kalenders, blogarchieven, lijstjes met recente berichten, aanmeldingsformuliertjes voor een nieuwsbrief, tag-clouds, en een widget waarin je tekst en html kunt plaatsen. De blokjes in de linker zijkolom van deze website zijn allemaal gemaakt met widgets.

10. Wat zijn plugins?

Met plugins is je WordPress website op alle mogelijke manieren uitbreidbaar. Er zijn duizenden plugins beschikbaar, waarmee je functies aan je website kunt toevoegen. Bijvoorbeeld een contactformulier, een slideshow, een geautomatiseerde nieuwsbrief, of een complete webshop.

11. Wat is een WordPress theme?

Een WordPress theme is een verzameling bestanden waarin de vormgeving en de functies van een WordPress website zijn geprogrammeerd. Vanuit het dashboard kun je meerdere themes voor je website installeren. Er kan maar één theme tegelijk actief zijn. Via WordPress.org zijn meer dan 1300 gratis themes beschikbaar.

Bij WP Webbouw maak ik vooral themes op maat. Bij basic websites is dit een bestaand theme waarin ik een aantal wijzigingen aanbreng. Bij maatwerk websites gaan de verandering veel verder en bouw ik een theme met een volledig custom webdesign en met functies op maat.

12. Hoe veilig is WordPress?

Geen enkele website is 100% veilig. Zelfs websites van de grootste bedrijven en banken zijn gehackt. Veiligheid is dus een relatief begrip. In de huidige versie van WordPress is de veiligheid behoorlijk goed geregeld. De grootste veiligheidsrisico’s ontstaan door de installatie van onveilige themes en plugins en door het gebruik van onveilige gebruikersnamen en wachtwoorden (zie dit artikel). Zo is het beslist geen goed idee te googelen op “wordpress theme” en dan lukraak een van de themes op de eerste resultatenpagina te installeren. Deze themes zijn bijna allemaal voorzien van kwaadaardige code. Themes die je via wordpress.org downloadt zijn in principe veilig. En themes die WP Webbouw voor je ontwikkelt uiteraard ook!

13. Hoe werkt de editor?

De editor waarin je berichten en pagina’s aanmaakt, werkt ongeveer zoals Microsoft Word. Je kunt tekst, afbeeldingen, filmpjes en links plaatsen. Je kunt teksten opmaken met kopjes, vette teksten, cursief e.d. WP Webbouw kan ook extra opmaakmogelijkheden op maat in jouw theme aanbrengen, bijvoorbeeld een knopje om tekst in jouw huisstijlkleur te zetten.

Naast een visuele editor (wysiwyg: what you see is what you get) biedt WordPress ook een html-editor. Mensen die vertrouwd zijn met html kunnen hier de inhoud van een bericht helemaal naar hun hand zetten.

Voor mensen die nog een stap verder willen gaan kan de functie van de editor nog verder worden uitgebreid, waardoor interessante toepassingen mogelijk zijn zoals de opmaak van tabellen.

14. Hoe plaats je een afbeelding in een pagina?

In de editor zit een knopje waarmee je een afbeelding kunt plaatsen op de plek waar op dat moment de cursor staat. Later kun je de afbeelding nog verplaatsen, vergroten of verkleinen. Je kunt afbeeldingen uploaden van je computer of ophalen uit de media-bibliotheek, waarin alle afbeeldingen staan die je al eerder naar je WordPress website hebt geüpload. Bij het plaatsen van de afbeelding biedt WordPress een ruim scala opties.

15. Hoe embed je een filmpje (of iets anders) in een pagina?

Filmpjes worden meestal niet geüploaded maar ‘embed’. Het filmpje zelf staat dan bijvoorbeeld op youtube of vimeo. Daar kopieer je de url. Plak deze in je pagina en WordPress maakt automatisch een complete video viewer. Voor de bezoekers lijkt het alsof het filmpje draait binnen je pagina.
Wist je trouwens dat WordPress op dezelfde manier al embedding vanaf zo’n 20 sites ondersteunt? Waaronder Flickr, Twitter, Slideshare, Instagram en Vimeo. Kijk voor de actuele informatie op deze pagina van de WordPress codex.

16. Hoe installeer je een plugin?

Binnen de plugin-sectie van het dashboard kun je zoeken naar plugins. Je zoekt dan binnen de plugin-directory van wordpress.org. Deze plugins zijn in principe veilig. Bedenk wel dat het installeren van een plugin ongewenste gevolgen kan hebben. Een bestaande plugin of een functie van het theme van je website kan erdoor worden verstoord. Het kan geen kwaad een plugin te testen, maar ik adviseer altijd eerst een backup te maken van je volledige WordPress-installatie. WP Webbouw kan ook een kopie maken van je WordPress site op een afgeschermde webserver, waarop je dan op een veilige manier nieuwe plugins en andere wijzigingen kunt testen.

17. Hoe installeer je een theme?

Binnen de Weergave-sectie van het dashboard kun je zoeken naar themes. Je zoekt binnen de theme-directory van wordpress.org. Deze themes zijn in principe veilig. Bedenk wel dat het installeren van een theme ongewenste gevolgen kan hebben. De layout van je website zal erdoor wijzigen, dat is logisch. Dat is ook de bedoeling. Maar er kunnen ook functies verdwijnen of anders reageren dan je bedoeling was. Bestaande plugins kunnen erdoor worden verstoord. En algemene instellingen kunnen worden gewijzigd. Het kan geen kwaad een theme te testen, maar ik adviseer met klem altijd eerst een backup te maken van je volledige WordPress-installatie. WP Webbouw kan ook een kopie maken van je WordPress site op een afgeschermde webserver, waarop je dan op een veilige manier nieuwe themes en andere wijzigingen kunt testen.

18. Hoe voer je een update uit?

WordPress geeft binnen het dashboard aan wanneer er updates beschikbaar zijn voor WordPress zelf en voor plugins. Hierbij wordt de mogelijkheid geboden zo’n update automatisch te laten uitvoeren. Dit is een prachtige service, want je kunt met een paar klikjes een update uitvoeren. Maar… doe dit nooit zonder dat je eerst een backup hebt gemaakt van je volledige WordPress-installatie!

19. Hoe maak je een backup van je volledige WordPress installatie?

Een WordPress-installatie bestaat uit twee soorten bestanden: een aantal bestanden die op de webserver van je hosting provider staan waar je WordPress website is geïnstalleerd. En een database-bestand, dat meestal op een speciale server van je hosting-provider staat. Beide soorten bestanden moeten gebackupt worden om een backup te verkrijgen, waarmee je je WordPress-installatie volledig kunt herstellen als er door een update of het installeren van een theme of plugin iets mis gaat.

Voor het backuppen van de bestanden op de webserver kun je een ftp-programma gebruiken. Voor de backup van de database kun je een programma als phpMyAdmin gebruiken, dat meestal wordt aangeboden via het control-panel bij je hosting-provider.

Er bestaan ook plugins die het backuppen vergemakkelijken. Ik heb goede ervaringen met UpdraftPlus van David Anderson. Met deze plugin kun je niet alleen automatisch en handmatig backups maken van filesysteem en database, deze backups kun je ook automatisch laten wegschrijven naar externe opslag zoals Dropbox of Google Drive. In geval van een ernstige crash of cyberaanval op je webserver is je website dan gered.
Veel hosting-providers bieden ook (automatische) backupdiensten aan.

20. Hoe maak je een lijstje met populaire artikelen?

Bij WordPress wordt standaard een plugin meegeleverd waarmee je een lijstje met de meest recente artikelen op je website of blog kunt laten zien. Om een lijstje met de meest gelezen artikelen te krijgen kun je de plugin Post Views Count installeren. Uitgebreidere uitleg over deze plugin staat beschreven in dit artikel.

21. Hoe plaats je een extra menu in de footer of sidebar?

Sinds WordPress 3.0 is er een ingebouwde functie waarmee je menu’s kunt aanmaken. Je kunt zo’n menu plaatsen op een voorgeprogrammeerde plek in de pagina, als het thema dit ondersteunt. Je kunt zo’n menu ook plaatsen via de widget ‘Custom menu’ (Aangepast menu). Deze widget kun je plaatsen in elke sidebar. Hoeveel sidebars er zijn hangt af van je thema.

22. Hoe kun je een e-book verkopen via je WordPress website?

Een e-book verkopen kan tegenwoordig prima met een webshop-plugin zoals Shopp of Woocommerce. Het e-bookbestand wordt versleuteld opgeslagen en kan alleen worden gedownload door iemand die via iDeal, Paypal of creditcard heeft betaald. De downloadlink komt direct na het betalen beschikbaar.
Een andere mogelijkheid is gebruik te maken van een betaalformulier. Er wordt dan een iDEAL-betaalmodule gekoppeld aan een formulier. Voor sites waarop een of enkele e-books worden verkocht is dit vaak een prima oplossing.

23. Hoe bouw je een e-mail lijst met WordPress?

Je kunt natuurlijk gebruik maken van een externe partij als Aweber, Mailchimp of Autorespond. Dan betaal je een maandelijks bedrag, afhankelijk van de grootte van je lijst. Binnen WordPress zijn ook mogelijkheden om een e-maillijst te bouwen. Mailpoet is een uitstekende oplossing hiervoor die ook een gratis versie biedt. Zoek je een betaalde plugin, dan is de Newsletter plugin van Tribulant een aanrader.

24. Wat doe je tegen spam in de reacties?

Akismet wordt standaard meegeleverd met WordPress. Deze plugin vereist een key en mag je officieel alleen voor niet-zakelijke websites gebruiken. Akismet werkt met een centrale database en de plugin stuurt gegevens van je site naar deze database. Wij gebruiken altijd één of twee gratis plugins die alleen of samen een uitstekende job doen en geen gegevens naar andere sites sturen: NoSpamNX en/of AntiSpam Bee.

25. Hoe maak je een WordPress website meertalig?

Hiervoor zijn verschillende opties. Je kunt meerdere talen bouwen op subdomeinen (nl.domeinnaam.nl, en.domeinnaam.nl), of in subdirectories (domeinnaam.nl/nl/, domeinnaam.nl/en/). Er zijn ook plugins waarmee je een site meertalig kunt maken. De handigste zijn qTranslate en WPML.
Een andere mogelijkheid is de verschillende taalversies in een multisite te installeren. Dat is een zeer robuuste en flexibele oplossing.

26. Hoe bouw je een webshop in je WordPress website?

Tegenwoordig zijn er goede webshop plugins, die voor kleinere webshops tot een paar honderd artikelen prima voldoen (maar ga hier niet de nieuwe bol.com mee bouwen). WP Webbouw is gespecialiseerd in Shopp en Woocommerce, plugins waarmee we prima webshops bouwen met iDeal, Paypal/creditcard en meer. Hier een aantal voorbeelden van door ons opgeleverde webshops.

27. Hoe verhuis je een WordPress website?

Wil je een WordPress website verhuizen en blijft de domeinnaam hetzelfde? Dat is relatief eenvoudig. Maak dan een kopie van het hele bestandssysteem (via een ftp-programma) en een kopie van de database (exporteren in phpmyadmin). Zet deze beide terug op de nieuwe webserver.
Wanneer de domeinnaam verandert, omdat je bijvoorbeeld een nieuwe website op een tijdelijk domein hebt gebouwd, dan is het iets ingewikkelder. Je maakt dan ook kopieën van het bestandssysteem en de database. Maar na het uploaden van deze beide bestanden naar de nieuwe webserver moet de database worden geconverteerd, zodat alle links kloppen. Daarvoor kun je het beste dit handige script gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van onze WordPress verhuissupport.

28. Hoe verander je de lettertypes en kleuren?

Hoe veel je kunt instellen aan lettertypes en kleuren op je site is afhankelijk van het theme dat je gebruikt. Bij veel standaard themes zijn de mogelijkheden vanuit het dashboard vrij beperkt, tenzij je het stylesheet (style.css) gaat aanpassen. Doe dat alleen als je precies weet wat je doet en doe dat dan niet met de editor in het dashboard maar via ftp. Maak vooraf backups!

29. Kun je meerdere WordPress websites draaien op één hosting account?

Dit is afhankelijk van je hosting account, maar in principe is dit geen probleem. Je kunt bijvoorbeeld in verschillende directories verschillende WordPress sites draaien (domeinaam.nl/eerstesite/, domeinaam.nl/tweedesite/ etc.) of in subdomeinen (eerstesite.domeinnaam.nl, tweedesite.domeinnaam.nl. Elke WordPress site heeft een eigen database nodig. Als jouw hostingaccount maar één database toelaat, kun je met deze database meerdere WordPress installaties bedienen door de database-tabellen van de verschillende WordPress installaties een eigen prefix te geven. Dat stel je in in het bestand wp-config.php

30. Kun je je WordPress site vanuit een internetcafé bijwerken?

Ja. Je WordPress site staat online op internet en je kunt vanuit elke locatie waar internet is met een computer met browser je WordPress site bijwerken. Er zijn zelfs apps voor Android en iPhone waarmee je je WordPress site vanaf je smartphone kunt bijwerken. Kanttekening: er zijn tegenwoordig ook providers die het gebruik van de WordPress admin (inloggen op het cms) beperken tot een of enkele ip-adressen. Heb je zo’n provider, dan kun je in principe alleen vanuit het ip-adres in je WordPress dashboard komen.

31. Hoe kun je dieplinken in een FAQ zoals deze?

Deze FAQ is gebouwd met een dieplink-functie. Als je achter de url van deze pagina “?vraag=” en het nummer van de vraag zet, wordt de FAQ pagina geopend met het betreffende antwoord opengeklapt en de pagina gescrolld tot bovenaan de vraag. Probeer het maar. Klik op https://wpwebbouw.nl/veelgestelde-vragen-over-wordpress/?vraag=19. Wil je weten hoe dit gemaakt is? Lees dan deze tutorial.

32. Jouw vraag hier?

Heb je een vraag over WordPress die hier niet bij staat? Stel hem via het contactformulier en ik stuur je een antwoord. Als het antwoord ook voor anderen interessant is, voeg ik jouw vraag en het antwoord toe aan deze ‘Veelgestelde vragen over WordPress’. Je kunt je vraag ook stellen in de reacties onderaan deze pagina.

Beste bezoeker

Als je een vraag stelt over een probleem met een website, vermeld dan op z’n minst de url van de website! Anders moet ik raden naar het mogelijke probleem. Vermeld zo mogelijk ook de gebruikte plugin die het probleem geeft, de pagina’s waar het probleem zich voordoet en alle andere informatie die nodig kan zijn om het probleem te analyseren.

Erik

834 vragen en antwoorden over WordPress

Reageer alleen op een bestaande vraag als jouw vraag of antwoord daarover gaat. Zo nee, stel dan een nieuwe vraag via de onderstaande knop.

Stel een vraag »

  1. e-rik Bericht auteur

   Veel themes hebben een widgetruimte onderin waarin je een of meer menu’s kunt plaatsen.
   Je kunt ook een menubalk custom (laten) inbouwen in het theme.

   Reageren
   1. Lilian Blouw

    Hallo Erik,

    Bedankt voor je tip. De slider en het raster heb ik in kunnen voeren. Nu is mijn pagina wel opeens geswitcht en zie je de linkerzijbalk niet meer. Hier wil ik graag een menu in aanmaken. Hoe krijg je die balk terug? En mijn pagina is niet verdeeld over het gehele scherm, je hebt nog een groot deel wit aan de rechterkant. Weet jij hoe je dit kunt aanpassen?
    https://girlspumpingiron.wordpress.com/
    Alvast heel erg bedankt!
    Groetjes Lilian

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Lilian,

     Ik zie de linker zijbalk van je pagina wel. Misschien ligt dit aan de breedte van het beeldscherm waarop je kijkt. Twenty Fourteen is een reponsive thema en onder een breedte van 1008 pixels schakelt de lay-out om naar 2 kolommen en verdwijnt de linke sidebar helemaal naar beneden.
     Dat klopt dan weer niet met wat je zegt over dat witte deel rechts, want dat zie je alleen als je beeldscherm breder is dan 1260 pixels. Die witte achtergrond kun je bijvoorbeeld zwart maken via Weergave > Aanpassen. Klik op kleuren en pas de achtergrondkleur aan. De code van zwart is #000000.
     Een menu in de sidebar kun je maken via Weergave > Menu’s. Maak een menu aan en kies bij thema locaties ‘Secondair menu in de linker sidebar’.

     Erik

     Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Lily,

     Ten eerste: wil je s.v.p. je vraag stellen in een nieuwe thread. Als je reageert in een bestaande thread wordt het hier heel onoverzichtelijk.
     Ten tweede: heb je gelezen wat hierboven staat in het vak Beste bezoeker? Zonder verdere informatie is het onmogelijk iets zinnigs te antwoorden op zo’n vraag.

     Dus: stel je vraag in een nieuwe thread onderaan deze pagina. Vermeld de url van de site waar het over gaat. Probeer wat duidelijker te zijn in je vraagstelling: op welke pagina zie je je probleem? Benoem de dingen zoals ze heten; met “wysiwyg opmaakbalk” bedoel je misschien de knoppenbalk in de Wysiwyg-tab van de pagina Bericht bewerken?
     Is het misschien zo dat je op die pagina (Bericht bewerken) de Tekst-tab hebt geselecteerd?

     Erik

     Reageren
  2. Lilian Blouw

   Hallo,

   Ik heb een vraag waar je misschien een antwoord op hebt. Op dit moment gebruik ik het thema twenty fourteen. In het voorbeeld van dit thema zie je een pagina sjabloon over de gehele breedte. Die drie afbeeldingen van links, naar rechts bovenaan de pagina. Hoe kun je deze in je pagina plaatsen? Dit zal voor wat meer rust zorgen in mijn lay-out.

   Ik hoor het graag als je je het antwoord weet! Alvast bedankt!

   Groet Lilian Blouw
   https://i0.wp.com/s0.wp.com/wp-content/themes/pub/twentyfourteen/screenshot.png?zoom=1.5&w=880

   Reageren
   1. Erik Bericht auteur

    Hallo Lilian,

    je krijgt die 3 afbeeldingen bovenaan de pagina door 3 berichten sticky te maken. Deze berichten moeten ook een uitgelichte afbeelding (featured image) hebben. Ze worden dan alleen weergegeven op de homepage.

    Erik

    Reageren
  3. Sylvia

   Geachte,

   Ik hoop dat u me kunt helpen. Op mijn weblog plaats ik verhaaltjes. Bij ieder verhaaltje zit een foto. Boven mijn weblog zit een banner/header. Het probleem:
   Soms als ik op een willekeurig verhaaltje klik, verschijnt de foto die ik bij het verhaaltje geplaatst heb ook in de banner/header. En dat is écht heel gaaf! Heel per ongeluk ontdekt zeg maar:) Echter dit doet hij maar bij een paar verhaaltjes, met merendeel dus niet. Ik heb gekeken of er verschil zit in hoe ik het heb ingesteld, maar kan geen verschil ontdekken. Alle verhaaltjes en foto’s voer ik op dezelfde manier in. Hebben jullie enig idee hoe ik dit kan verhelpen?

   Reageren
   1. Erik Bericht auteur

    Hallo Sylvia,

    Volgens mij stel je dat in het thema dat jij gebruikt (twenty eleven) in met de featured image (uitgelichte afbeelding). De standaard afmeting van de header image in twenty eleven is 1000 x 288 pixels, dus het kan zijn dat als je een te klein plaatje als featured image instelt hij hem niet pakt in de header. Probeer het maar eens met een foto die je eerst op deze maat hebt gemaakt.

    Erik

    Reageren
 1. Ellen van Reeuwijk

  Ik heb een blog met het thema Misty Look,
  maar mijn widgets zijn aan de zijkant verdwenen..
  ze zijn wel geactiveerd maar staan er niet meer bij, mijn pagina’s aan de bovenkant zijn ook weg,
  Hoe kan ik dit verhelpen?

  Reageren
 2. Van der Velden

  Hi!

  Ik heb de volgende vraag:
  Hoe krijg ik naast mijn huidige thema een (extra) thema geïnstalleerd op een subdomein?
  Extra theme is een webshop WP thema is. Subdomein is reeds aangemaakt.

  Hoor graag van je/jullie

  Reageren
  1. e-rik Bericht auteur

   @Van der Velden:
   1. Maak via het control panel van je hosting een extra database aan. Is er maar één database beschikbaar, dan kun je met een apart voorvoegsel werken (zie verderop onder 4.)
   2. Upload met ftp een verse WordPress installatie, die je kunt downloaden bij http://nl.wordpress.org/
   3. Pas wp-config.php aan (database-gegevens). Vul de juiste gegevens van de database in (DB_NAME, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_HOST).
   4. Pas zonodig wp-config.php aan (Table prefix). Als je gebruik maakt (moet maken, voorkeur is een aparte database) van dezelfde database als van de WordPress installatie op je hoofddomein, pas dan de regel $table_prefix = ‘wp_’; aan. Verander wat tussen aanhalingstekens staat (meestal wp_) in iets anders, bijv. shop_.
   5. Pas wp-config.php aan (Auth keys & Salts). Verander de Authentication Unique Keys and Salts – via de url https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/ Plak de 8 keys die je daar krijgt in plaats van de regels define(‘AUTH_KEY’ t/m define(‘NONCE_SALT’.
   6. Type de url van het subdomein in een browser en volg de aanwijzingen van WordPress.
   7. Installeer in de nieuwe WordPress installatie via Weergeven > Thema’s het gewenste thema.

   Dat is het.

   Met vriendelijke groet,
   Erik de Vries
   wpwebbouw.nl

   Reageren
 3. Jolka

  hallo,

  Ik ben bezig met wordpress als cms systeem op mijn zelf gekozen domein en hosting. Deze wordpress werkt net even iets andesr dan degene op het web. Op het web kan ik een contactformulier in mijn tekstpagina verwerken. met de wordpress versie op mijn hosting lukt me dat niet. Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen?

  Dank voor de reactie
  Jolka

  Reageren
 4. Dirk

  Besten,

  graag had ik het volgende willen vragen:
  -Mag het standaard WordPress theme worden aangepast en achteraf worden verkocht?
  vb iemand vraagt mij om een website te maken, ik beslis dit te doen via wordpress. Ik pas alles aan, configureer de website, en verkoop hem achteraf. Is dit toegelaten?
  -Is het toegelaten om enkel het standaard theme van WordPress aan te passen en enkel dit te verkopen zonder configuratie van de website?

  Thanks,
  Dirk.

  Reageren
 5. Peter Penders

  Ik wil een andere letter in de header en vooral de grootte aanpassen. Daartoe de broncode wijzigen lukt me niet, want die is geblokkeerd. Hoe kan ik de blokkade opheffen?

  Reageren
 6. Roy

  Beste,

  Ik heb een site gemaakt, maar heb de standaard permalinks gebruikt.
  Nu krijg ik van die vreemde codes (bv /?page_id=31).
  Ik dacht dan pas ik de permalinks gewoon aan via het WP menu.
  Helaas: nadat ik dit gedaan had kon ik de pagina’s niet meer benaderen (error 404).

  Is er toch een manier om achteraf de permalinks nog te wijzigen naar een beter leesbare variant?

  Bij voorbaat dank voor je reactie en vriendelijke groet,
  Roy

  Reageren
 7. e-rik Bericht auteur

  Hallo Roy,

  Je moet de permalinks aanpassen in de instellingen onder permalinks. Dan worden alle codes zoals bv /?page_id=31 automatisch vervangen door bijvoorbeeld /categorie/titel-van-de-pagina. Vervolgens kun je in de pagina- of de berichten-editor desgewenst ook de permalink handmatig aanpassen.

  Nadat je de permalink-instelling hebt veranderd, kun je je pagina’s zowel met de oude link (met code) als met de nieuwe permalink bereiken.

  Reageren
 8. Roy

  Hoi E-rik,

  Nog bedankt voor je reactie. Heb eea geprobeerd, helaas zonder succes. Op zich te verklaren want ik krijg een melding dat WP het voor me had kunnen doen als mijn .htaccess bestand beschrijfbaar zou zijn.
  Heb daarom de rechten op mijn site volledig open gezet, maar WP blijft de melding geven.
  Daarom de code gekopieerd en zelf een .htaccess bestand gemaakt.
  Via ftp op de site gezet, nu lukt het helaas nog steeds niet.
  Misschien heb ik het bestand op de verkeerde plek geplaatst.
  Weet jij in welke directory .htaccess moet staan? Of heb je nog een andere tip.
  Hoor graag wat ik nog kan doen.

  Bvd en groet,
  Roy

  Reageren
   1. Roy

    E-rik,
    Ben nog even bezig geweest en ondanks de melding in WP dat het bestand nog steeds niet beschrijfbaar is (rechten probleem) zijn de permalinks nu toch aangepast zoals ik ze wil hebben. Probleem opgelost!! Geen idee waarom het nu ineens wel werkt. Bedankt voor je hulp, tips en links…

    Groeten,
    Roy

    Reageren
 9. Richard van Dorp

  Sinds twee weken zijn mijn categorieen verdwenen en ik kan het niet meer terug krijgen op me website, wat ik ook doe en probeer het enige wat er op me website komt te staan is “HOME” en dat staat op de plaats waar eerst me categorieen stonden. Hoe krijg ik me categorieen weer terug?

  Reageren
  1. e-rik Bericht auteur

   Gaat het om http://eetbaarbalkon.wordpress.com/?
   Kijk even onder weergave/menu’s of er een menu staat ingesteld onder Primair menu. Zo niet, stel daar een menu in. Als je nog geen menu hebt aangemaakt kun je dat doen in het paneel rechts. Voeg de categorieën die je in je menu wilt laten zien toe en sla het menu op. Dan worden de categorieën getoond in het navigatiemenu bovenaan je site.

   Reageren
 10. Richard van Dorp

  Bedankt voor de snelle reactie en uitleg, het is me gelukt en alles staat er weer keurig op zijn plaats bovenaan de site. Hoe het nou kon dat het op de een op andere dag verdwenen was is mij een raadsel want ik heb er zelf niets aan gedaan.

  Reageren
 11. ester

  Hoi,
  Ik ben bezig met mijn wordpress pagina te maken, en wil deze onder andere gebruiken als blog als ik in het buitenland ben. Kan ik ook blogs toevoegen vanaf andere cumputers in bijvoorbeeld een internetcafe, of kan dit alleen vanaf mijn eigen pc?

  Reageren
  1. e-rik Bericht auteur

   Hallo Ester,

   Je kunt je blog vanaf elke plek en vanaf elke pc bijwerken via internet. Je logt in op je website en je kunt alles in het cms doen wat je thuis ook kunt. Er zijn ook apps voor smartphones waarmee je je blog kunt beheren, dus berichten toevoegen, foto’s uploaden etc. Ik heb er een op mijn Samsung smartphone en dat werkt prima.

   Reageren
 12. Harvey Terhorst

  Dag Erik,

  even een vraagje ,hoe kan ik mijn menu’s verwijderen ik heb een nieuw theme en nu staat het menu van het vorige theme er nog
  hoe kan ik dat weg halen

  Harvey

  Reageren
  1. e-rik Bericht auteur

   Hallo Harvey,

   Vermoedelijk moet je iets instellen onder Weergave/Menu’s maar dat is afhankelijk van je thema. Zie je onder Weergave/Menu’s bij Thema locaties een menu-locatie? En zo ja, staat daar al een menu ingevuld?
   Het is ook mogelijk dat het menu op een andere manier is ingericht. Om je vraag te kunnen beantwoorden heb ik dan meer informatie nodig over je thema, de url van de site en wellicht ook je inloggegevens.

   Reageren
 13. Pingback: My Homepage

  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Christiaan,

   Dat gaat precies zo als het plaatsen van een afbeelding. Dus in de editor druk je op media toevoegen. Je selecteert de pdf als die al in de media bibliotheek staat, en anders upload je de pdf. Je selecteert bij Link naar: Mediabestand en vervolgens klik je op Invoegen in bericht. Je kunt dan nog in de editor kiezen of je de link naar de pdf opent in een nieuw venster/tab.

   Reageren
 14. Simon

  Goedemorgen E-rik,

  Bovenstaande FAQ ziet er erg netjes uit! Mag ik vragen met welke plugin je dat hebt gedaan?

  Alvast bedankt voor je antwoord,
  Simon

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Simon,
   Dank je voor het compliment. Deze FAQ is niet gemaakt met een plugin maar met een stukje jQuery:


   $(document).ready(function(){
   $(".harmonica-content").hide();
   $(".harmonica-head").click(function(){
   $(this).toggleClass("harmonica-active").next().slideToggle("slow");
   return false;
   });
   });

   Om deze code te laten werken moet de jQuery bibliotheek zijn geladen.

   In de html zijn de vragen voorzien van de css class harmonica-head en de antwoorden hebben de css class harmonica-content. Bij het klikken op een vraag wordt de css class harmonica-active toegevoegd, en bij opnieuw klikken weer verwijderd. Dit zorgt voor de plusjes en minnetjes.

   De html ziet er als volgt uit:


   <h4 class="harmonica-head"><a href="#">1. Wat is WordPress?</a></h4>
   <div class="harmonica-content">
   WordPress is het meest gebruikte content management systeem (cms) ter wereld. Een op de vier websites draait op WordPress. WordPress wordt geleverd onder de GNU General Public License. De GNU General Public License, of GPL, is een open source licentie. Open source betekent niet alleen dat je de broncode kan bekijken. Iedereen mag de broncode veranderen en opnieuw verspreiden onder bepaalde voorwaarden. </div>

   De styling van de css classes harmonica-head, harmonica-active en harmonica-content gebeurt in het stylesheet.


   #content .harmonica-head {
   padding: 0 0 0 50px;
   margin: 0 0 10px 0;
   background: #eee url(images/plus.png) 8px 6px no-repeat;
   width: 600px;
   line-height: 30px;
   border-radius: 15px;
   -moz-border-radius: 15px;
   -webkit-border-radius: 15px;
   }
   .harmonica-head a {
   text-decoration: none;
   color: #555;
   display: block;
   }
   .harmonica-head a:hover {
   text-decoration: underline;
   color: #000;
   }
   #content .harmonica-active {
   background: #eee url(images/min.png) 8px 6px no-repeat;
   }
   .harmonica-content {
   margin: 0 0 5px 0;
   padding: 0;
   background: #003366;
   color: #fff;
   font-family: arial;
   font-size: 1em;
   line-height: 1.8em;
   border-radius: 15px;
   -moz-border-radius: 15px;
   -webkit-border-radius: 15px;
   overflow: hidden;
   clear: both;
   width: 610px;
   padding: 20px
   }

   Reageren
 15. Bianca Waamelink

  Wat een heerlijke eenvoudige antwoorden geef je!
  Heb een aantal vragen:

  Heb een aantal mensen geholpen met blogs/sites op wordpress.com
  Ben intussen vanaf de eigen sites met wordpress aan het werken (oefenen ;-)

  Op die ‘oude’ manier;
  1. is het mogelijk om boven de berichten de verwijzingen naar de categorien en de data niet steeds te laten verschijnen?
  2. is het mogelijk om op de website http://www.abdij.nl niet, nadat je via het menu op een bericht hebt geklik je NOG een keer op de foto moet klikken om in het bericht te komen. Of ligt dat vast bij dat theme (mixfolio)?

  en als laatste vraag: kan ik blogs op de oude manier (op http://www.wordpress.com) ook makkelijk uploaden op de nieuwe manier: gehost vanaf de site na installeren programma?
  Of moet je ze dan opnieuw bouwen?

  Alvast bedankt voor je (vast kostbare) tijd,
  Bianca

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Bianca,

   1. De verwijzingen naar de categorieën en de data boven berichten kun je laten verdwijnen met een css-regel. Bijvoorbeeld:
   .entry-meta (display: none;}
   Dat kan dus ook op wordpress.com als je de css-uitbeidingsmodule hebt aangeschaft.
   Op een zelf-gehoste WordPress site kun je ook in plaats daarvan het betreffende template aanpassen. Daar kun je op wordpress.com sites niet bij.

   2. Op http://www.abdij.nl verwijzen de menu-items naar categorieën. Daarom moet je nog een keer klikken om in het betreffende bericht te komen. Je kunt dit veranderen onder Weergave / Menus. Daar kun je menu-items aanmaken die rechtstreeks naar een bericht linken. Als je het panel met berichten niet ziet, klik dan rechts boven op scherminstellingen en vink berichten aan.

   3. Als je een blog wilt verplaatsen van wordpress.com naar een zelf gehoste WordPress installatie, dan kun je de inhoud van de blog exporteren via het menu Extra in het dashboard. In de zelf gehoste WordPress kun je het exportbestand dat je hierdoor hebt verkregen importeren via het menu Extra. Als je dan tevens hetzelfde thema kiest als je bij wordpress.com had, dan zal de site er hetzelfde uitzien.

   Reageren
 16. Bianca Waamelink

  1. Okay: CSS heb ik inderdaad voor 1 van de sites bijgekocht.
  2. Wow: wat heb ik daar lang naar lopen zoeken en achteraf (zoals zo vaak) zo logisch ;0
  3. Dat scheelt een boel!

  Hartstikke bedankt voor je antwoorden!
  Groet Bianca

  Reageren
 17. Linda

  Hallo Eric,

  Ik heb een vraag en hoop dat je misschien een oplossing hebt…

  Wanneer ik veranderingen maak in de website, kan ik deze niet bekijken? Pas een hele poos later kan ik ze soms zien. Dit is erg lastig werken en het zorgt ervoor dat alles veel langer duurt dan gewenst.

  Alvast bedankt voor alle andere informatie op je website, dit is erg handig!

  Groetjes Linda

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Linda,
   Dit zou kunnen komen doordat je browser de oude pagina nog laat zien vanuit z’n eigen geheugen (cache). Met name bij Firefox gebeurt dit wel. Als je Firefox gebruikt, probeer dan eens Chrome.
   Als Firefox niet de oorzaak is, dan heb ik eigenlijk geen idee, behalve dat het aan de ‘algehele gezondheid’ van je computer zou kunnen liggen. Je computer optimaliseren kan dan helpen.
   Het lijkt me geen specifiek WordPress-probleem.

   Reageren
  2. Edwin

   hallo,
   Bij mij duikt dit probleem ook ineens op…..
   Als ik in de stylesheet wat verandert heb, zie ik pas na 15 – 20 minuut op website wat er verandert is.
   Ik gebruik safari en heb cache geleegd, maar dat haalt niks uit.
   Bij firefox idem dito…
   Probleem nooit gehad maar is nu wel erg vervelend….
   Op een windows pc ook geprobeerd maar hetzelfde probleem.
   Ligt dit aan host bedrijf (argeweb) of aan de template of aan wordpress..??

   Misschien weet u wat er aan de hand is.
   (zit al 2 dagen te stoeien met dit)

   Groet,
   Edwin

   Reageren
   1. Erik Bericht auteur

    Hallo Edwin,

    Een truc die vaak wel werkt is een timestamp toevoegen aan de url van je stylesheet, waarmee het wordt aangeroepen in de head. Voorbeeldcode:

    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css?<?php echo date('l jS \of F Y h:i:s A'); ?>" />

    Daardoor wordt elke keer dat je de pagina ververst een unieke url voor het stylesheet opgevraagd. In de html ziet bovenstaande code er zo uit:

    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css?Thursday 24th of April 2008 04:45:21 PM" />

    Je kunt de opmaak van de timestamp aanpassen, spaties weglaten of een Nederlandse datumnotatie gebruiken. Op zich maakt dat voor de werking niet uit.
    Doordat het stylesheet elke keer dat de pagina wordt opgevraagd een nieuwe url heeft, wordt het niet uit de cache gehaald. Voor een ontwikkelsite is dit prima. Voor een productiesite is het nadeel dat je daarmee het effect van caching teniet doet, zowel caching op de server als in de browser.

    Erik

    Reageren
  3. Hans

   Dag Linda,
   Ik heb ook die ervaring….. weliswaar niet met wordpress, dat werkt bij prima maar daarnaast maak ik ook gebruik van een gratis Homepage van KPN en daar deed zich hetzelfde voor.
   De oplossing welke ik toepaste is de browser geschiedenis wissen. Handig is om een 2e browser op je computer te zetten ( dan kun je daar mee testen) en met die browser je website openen. Bij werkte het in ieder geval. Succes!
   Groetjes,
   Hans

   Reageren
 18. Arjan

  Beste Erik,

  Op de pagina van de Roze Week Alkmaar staat in de primary widget een aantal items die alleen op de home pagina verschijnen. Weet jij hoe ik deze ook op de overige pagina’s kan laten terugkomen?

  Al vast bedankt!

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Arjan,

   Dat kan ik zo niet zien. Het kan een instelling zijn in het thema, in de widgets zelf of een plugin die regelt waar welke widgets worden getoond. Om je vraag te kunnen beantwoorden heb ik toegang nodig tot het cms.

   Reageren
 19. Lotte

  Beste Erik,

  Ik heb zojuist een WordPress aangemaakt, maar al mijn widgets staan onderaan mijn pagina en ik krijg ze niet aan de rechterkant boven aan. Ben er uren mee bezig geweest.

  Hoop dat u mij kunt helpen.

  Groetjes Lotte

  Reageren
 20. Paul Dings

  Beste Erik,

  Mijn site is niet meer zichtbaar. Volgens de provider is alles in orde en heeft het waarschijnlijk te maken met een plugin. Inloggen enz is niet mogelijk omdat er geen beeld verschijnt. Het lijkt alsof alles verdwenen is. Can you help me?

  Reageren
 21. de kleineiraat

  hallo ik gebruik wordpress maar maar elke x als ik van pagina verander op mijn site gaan de widgets ook op nieuw laden dus als ik van gastenboek naar home laad hij alles opnieuw kan dat niet gewooon dat als ik terug ga de widgets gewoon blijven en dat hij allen van gastenboek naar home ga of zo iets

  Reageren
 22. Renate

  Hallo Erik,

  Op mijn geplaatste artikelen in Word Press kunnen mensen een reactie en hun website achter laten. Sinds een paar maanden kunnen de mensen alleen de eerste keer reageren zonder een website in te vullen en bij de tweede reactie wordt de website wel toegestaan. De volgende tekst verschijnt er in beeld wanneer er bij de eerste reactie een website wordt toegevoegd:

  Sorry, You Are Not Permitted To Submit A Website Address In Blog Comments On Your Very First Comment In This Blog. Click Your Back Button, Delete The Website In The Website Field And Submit Your Comment For Approval.

  Ik heb al gezocht in het menuscherm van Word Press onder het kopje reacties, maar wat ik ook aan of uit vink het probleem wordt niet opgelost.

  Kan jij mij uitleggen wat ik moet doen zodat iedereen hun website bij de reactie kan toevoegen.

  Met vriendelijke groet,
  Renate

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Renate,

   Heb je de plugin Anti spam comments geïnstalleerd? Zo ja, disable deze. Dit is namelijk het enige wat deze plugin doet en daarbij genereert hij exact deze melding. En dat is dus niet wat jij wilt :)

   Reageren
 23. Roel Verzantvoort

  Hoi Erik,

  Ik wil meerdere domeinnamen toevoegen aan één wordpressblog. Er komt een domeinnaam centraal te staan en andere moeten worden doorverwezen naar die domeinnaam. Om een domeinnaam te kunnen toevoegen kost mij 13 dollar. Kan ik daarna wel meerdere domeinnamen toevoegen aan de blog? En kan ik dan ook domeinnamen toevoegen aan andere blogs die ik bezit?

  Ik hoop dat je mij kan helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Roel Verzantvoort

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Roel,

   Wegens vakantie kon ik je vraag niet eerder beantwoorden. Je vraag betreft een blog op wordpress.com. Om een domeinnaam te kunnen doorverwijzen naar een website op wordpress.com hoef je deze niet toe te voegen op wordpress.com. Je kunt zo´n domeinnaam gewoon overal waar je wilt hosten en dan van daaruit doorverwijzen naar je website op wordpress.com. Ik zou je echter afraden dit te doen, omdat het zeker zal worden bestraft door Google. Meerdere domeinnamen doorverwijzen naar een website ziet Google als ongeoorloofde spam en zij zullen je website op een lagere pagina in de zoekresultaten plaatsen. Je website kan wel 100 pagina´s naar ´beneden´ worden verplaatst.

   Reageren
 24. John

  Bij het plaatsen van een Youtube opname in een pagina (dus geen bericht) kan ik het beeldformaat niet aanpassen.
  Wat doe ik fout?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo John,

   In WordPress kun je een youtube video plaatsen door eenvoudig de url in een pagina of bericht te plakken. De grootte van de video wordt dan bepaald door een setting in het thema dat je gebruikt. Het gaat om de setting $content_width die vaak in functions.php staat ingesteld, bijvoorbeeld:

   if ( ! isset( $content_width ) )
   $content_width = 625;

   Deze setting bepaalt dus de breedte waarop een youtube video (of andere embedded content) wordt weergegeven als je de automatische embedding van WordPress gebruikt. Door deze waarde aan te passen worden al je embedded video’s op de breedte van de aangepaste waarde weergegeven.

   Je kunt ook in youtube klikken op delen en insluiten en daarbij een aangepast formaat opgeven. In dat geval kun je de insluitcode van de youtube-site kopiëren en in je pagina plakken. Doe dat dan wel in de html-editor, niet in wysiwyg. Deze insluitcode ziet er bijvoorbeeld zo uit:

   <iframe width=”200″ height=”113″ src=”//www.youtube.com/embed/xxxxxxxxxxx?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>
   (Op de plek van de xxxxxxxxxxx komt de code te staan van de youtube video).

   Met deze insluitcode kun je dus per video bepalen hoe breed hij wordt weergegeven. Dit werkt onafhankelijk van de waarde die voor $content_width is ingesteld.

   Reageren
 25. Frank

  Beste,
  Ik heb het theme Canvas geïnstalleerd en daar had je de optie scherminstellingen in de rechterbovenhoek staan en als je die uitklapt dan staan daar opties in, nu is dat ineens helemaal leeg, dus zonder opties en of mogelijkheden.
  Daarna heb ik een ander thema geïnstalleerd, Responsive en ook daar geen mogelijkheid meer om de scherminstellingen te gebruiken.
  Graag een advies wat ik verkeerd heb gedaan of wat er aan de hand zou kunnen zijn.
  M.v.g.

  Reageren
 26. Erik Bericht auteur

  Hallo Frank,

  Dat kan ik op basis van deze informatie niet zien. Canvas is een premium theme van Woothemes. Als je daar problemen mee hebt kun je contact opnemen met hun support. Zij kunnen dan aan de hand van je inloggegevens wellicht zien wat er aan de hand is. Voor Responsive geldt dat je deze vraag het best kunt stellen in hun eigen forum.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo,

   Dit probleem kan door van alles worden veroorzaakt: het thema, plugins, foute instellingenen, compatibiliteitsproblemen, etc. Ik zou hier even een webbouwer naar laten kijken die kennis heeft van WP, jquery, php etc. Je kunt ook contact opnemen met de ontwikkelaar van het thema (als de slider daarbij hoort) of de plugin (als de slider via een plugin is geplaatst), of in de support van het thema of de plugin zoeken of posten.

   Reageren
 27. MBoer

  Ik wil graag de algemene voorwaarden in mijn formulier aanpassen.
  De pdf daarvan staat nu vermeld in choices: ik ga akkoord met… ( algemene voorwaarden )
  Maar hoe krijg ik hierin een andere pdf (die heb ik al in mijn media library staan, maar ik weet niet hoe ik die daarheen kan linken-zetten-plaatsen)

  alvast bedankt!

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo MBoer,

   Ga naar Media Library, klik op de pdf en selecteer en kopieer in het panel Save de File URL. Plak deze complete url tussen de aanhalingstekens achter href=, in plaats van wat er nu staat (/algemenevoorwaarden.pdf).

   Reageren
 28. Lammert Jonkers

  Ik help een vriend om een webwinkel te bouwen. Die is bijna klaar, maar hij wil af en toe iets vertellen over het product dat hij maakt en wel in een blogvorm. Is het mogelijk om deze blog als menu-item in de site teverwerken?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Lammert,

   Sorry dat ik nu pas reageer, ik had je vraag even gemist. Je kunt een blog aan het menu toevoegen door de blogpagina, die je instelt in Instellingen > Lezen, als link aan je menu toe te voegen. Je kunt ook een categorie aanmaken waar je al je blogberichten aan toekent en dan die categorie aan het menu toevoegen. Afhankelijk van het thema dat je gebruikt kun je in Weergave > Menu’s een menu direct koppelen aan een menu-locatie, of via de widget Aangepast menu.

   Reageren
 29. A. Veld

  Ik heb één pagina met veel tekst (25 A4 in Word). Het is nu al een paar keer gebeurd dat na het aanbrengen van wijzigingen, bijvoorbeeld een plaatje of toggle, na het ‘bijwerken’ de tekst opeens wit is, dus niet meer te zien. Ook zijn de editmenu’s verdwenen en kan ik de scherminstellingen niet meer uitvouwen. De pagina is wel te zien op de website, maar ik kan hem niet meer aanpassen en bijwerken.
  Het gebeurt in FireFox, Safarie en Chrome.
  Weet je wat hier aan de hand is en hoe ik het kan voorkomen.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo A.Veld,

   Ik zou in eerste instantie denken aan de configuratie van de webserver. Het kan liggen aan de instelling van het beschikbare geheugen in php.ini. Je zou kunnen denken aan de volgende settings:
   memory_limit = 120M
   upload_max_filesize = 10M
   post_max_size = 10M
   max_execution_time = 300
   Je kunt dit met je hostingprovider overleggen. Mocht dat niet helpen, dan bestaat ook nog de mogelijkheid dat de upload van de pagina naar de database wordt afgeknepen door een setting in de Suhosu instellingen van de webserver, wanneer de php-installatie met die extensie is uitgebreid. Ook dat is iets waar alleen je webhoster bij kan. Je kunt deze settings wel bekijken door een phpinfo.php bestand via ftp in de root van je webserver te zetten. De inhoud van dit bestand bevat één regeltje php-code: Noem dit phpinfo.php en upload het.
   Wanneer je dit hebt geüpload kun je via http://jouwdomein.nl/phpinfo.php bekijken hoe de settings zijn van de php die draait op de webserver.

   Reageren
   1. Mido

    Beste Erik,
    ik heb sinds kort een probleem met media uploaden: “Het geüploade bestand overschrijft de upload_max_filesize waarde die in php.ini is opgegeven.”
    dat terwijl ik zelfs al de foto’s verkleind hebt naar nog geen 1,5 mb, ook foto’s die al in mijn mediabibliotheek staan zijn niet meer up te loaden?!
    ik heb op via google wel wat gevonden over een phpinfo tekstbestandje enz maar ik kom er niet uit, ik weet niet waar dat te plaatsen, en als ik dat intyp mijndomeinnaam/wp-admin/phpinfo.php krijg alleen een error.
    hopeljk kun je me hiermee helpen
    alvast bedankt
    Mido

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Mido,

     Met een phpinfo bestand kun je inzicht krijgen in de instellingen van de webserver waar je site op draait. Maak een tekstbestand aan met als inhoud de regel <?php phpinfo(); ?>. Noem dit bestand phpinfo.php en upload het met ftp naar de root van je WordPress installatie – dat is waar de mappen wp-admin, wp-content en wp-includes staan en nog een rijtje bestanden. Ga vervolgens in de browser naar het adres /phpinfo.php. Je krijgt dan een heleboel informatie te zien. Belangrijk voor de maximale bestandsgrootte die je mag uploaden zijn de instellingen:

     memory_limit – Dit bepaalt hoeveel geheugen is toegewezen aan php. Dit moet minimaal hoger zijn dan de upload-limiet die je wilt instellen. Voor WordPress is een limiet van minimaal 128MB aanbevolen.
     post_max_size – Dit bepaalt de maximum grootte die wordt toegestaan bij POST aanvragen (bijvoorbeeld wanneer een formulier wordt ingediend). Deze waarde moet de grootte hebben van de gewenste upload-limiet.
     upload_max_filesize – Dit bepaalt de maximale bestandsgrootte voor bestands-uploads. Deze waarde moet de grootte hebben van de gewenste upload-limiet.

     Je kunt deze waarden instellen in het bestand php.ini. Daarin zoek je de onderstaande instellingen op en zet die op de gewenste groottes (alleen als de waardes lager zijn dan aangegeven):

     memory_limit = 128M
     upload_max_filesize = 64M
     post_max_size = 64M
     max_execution_time = 300

     Php.ini staat meestal een paar mappen hoger op de server dan de root van je website. Kun je niet zelf bij php.ini dan kun je ook een eigen php.ini aanmaken en deze uploaden naar je server. Plaats de bovenstaande regels in een tekstbestand en noem dit php.ini. Upload dit bestand naar de root van je WordPress site. Wanneer dit niet werkt kun je proberen de bestandsnaam te veranderen in php5.ini.

     Als dit niet werkt kun je het ook proberen door .htaccess aan te passen. Voeg de volgende regels toe:

     php_value upload_max_filesize 64M
     php_value post_max_size 64M
     php_value max_execution_time 300
     php_value max_input_time 300

     Een andere optie is een toevoeging in je wp-config.php bestand. Dit betreft echter alleen de php memory limit. Voeg deze regel toe aan wp-config.php in de root van je WordPress installatie:

     define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘128M’);

     Edit vervolgens het bestand functions.php in de theme folder van je actieve WordPress theme (deze staat in wp-content/themes) en voeg helemaal bovenaan de volgende regels toe:

     @ini_set( ‘upload_max_size’ , ’64M’ );
     @ini_set( ‘post_max_size’, ’64M’);
     @ini_set( ‘max_execution_time’, ‘300’ );

     Voor alles geldt: maak eerst backups!

     Lukt het allemaal niet, dan kun je ook nog altijd contact opnemen met je hosting provider.

     Erik

     Reageren
     1. Erik Bericht auteur

      P.S. Mido, stel de volgende keer je vraag in een nieuwe thread. Dat houdt deze FAQ wat overzichtelijker ;-)

      Erik

 30. Veerle

  Hallo, ik wil graag mijn url veranderen van naam. Wel gewoon dat er .wordpress.com achter zit maar dan een andere naam. Kan dit?

  Groetjes Veerle

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Veerle,

   Voor zover ik weet is dat niet mogelijk op wordpress.com. Je kunt wel een nieuw blog aanmaken en dan je berichten en pagina’s exporteren en in je nieuwe blog importeren.

   Erik

   Reageren
 31. Jami

  Hallo, ik wil rechts boven van mijn wordpress website een contactpagina maken. Heb jij een tip voor mij hoe ik dit kan doen? Alvast bedankt.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Jami,

   Wat bedoel je precies? Een contactformulier in de rechter bovenhoek? Zo ja, dan is het afhankelijk van het theme dat je gebruikt hoe je dat formulier daar plaatst. Als dit niet is wat je bedoelt: verklaar je nader. En heb je een url van de site waar het om gaat?

   Erik

   Reageren
 32. Jami

  Hoi Erik, dank je wel voor je bericht en idd het gaat om de link. Ik zal uitzoeken hoe het betreffende php-bestand aan te passen. Nog een laatste vraag, weet jij misschien wat de css daarvan is? Nogmaals dank.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Jami,

   Alle css staat in style.css, in de theme directory. Tip: als je Firefox als browser installeert, kun je een add-on Firebug installeren waarmee je o.a. in de browser kunt zien welke css-regels op een bepaald element van toepassing zijn, inclusief het regelnummer. Zo kun je gemakkelijk vinden waar je moet zijn in style.css, ervan uitgaande dat je style.css bewerkt in een editor met regelnummers. Notepad++ is een goede gratis editor voor code.

   Erik

   Reageren
 33. A. Veld

  Hallo Erik,
  Ter informatie.
  Ik kreeg vannacht bijna 300 mailtjes binnen vanaf WP webbouw. Het was duidelijk dat ze niet van jou afkomstig waren omdat er onzin teksten in het Duits en Engels in stonden. Ik heb ze verwijderd. Om 8:39 uur stopte het.

  Dank je wel,
  Aletta

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Aletta,

   Er was een spam-aanval die zo’n 1000 reacties op deze pagina van mijn website heeft afgestuurd. Toen ik het vanmorgen ontdekte heb ik de instellingen van de anti spam plugin aangepast, waardoor de spam weer werd onderschept. Omdat jij was geabonneerd op de reacties kreeg jij ook de eerste ruim 300 van die mailtjes. Ik ben nog aan het uitzoeken hoe het kan dat die spam opeens de anti spam plugin kon passeren. Sorry voor de overlast en bedankt voor het melden.

   Erik

   Reageren
 34. Esmeralda

  Hallo Erik,

  Ik wilde een banner plaatsen in een wordpress theme. Ik heb dat eerst gedaan door in de sidebar een tekstveld aan te maken en hier de bannercode in te plaatsen, maar alles eronder (extra widgets) waren toen verdwenen. Vervolgens heb ik het tekstvak verwijderd en alles was weer normaal. Maar… ik heb begrepen dat je via het editor menu van het wordpress thema ook een banner kan plaatsen. Ik heb hierin in de 300×250 widget php code de url van de bannercode geplaatst. Helaas heb ik nu een wit scherm en zijn al mijn gegevens niet meer zichtbaar in de live versie. Ik kan het ook niet meer herstellen want als ik mijn admin wil openen krijg ik de melding dat de webpagina niet beschikbaar is. HELP! Wat kan ik nu nog doen?

  Groeten,
  Esmeralda

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Esmeralda,

   Geen paniek. Je site bestaat nog, alleen zal er via FTP een bestand moeten worden hersteld. Heb je de beschikking over de FTP-gegevens, dan is dit snel op te lossen. Heb je daarbij hulp nodig, stuur me dan een mailtje (voor gegevens zie de contactpagina).

   Erik

   Reageren
 35. Luc

  Hallo Erik,

  Misschien dat jij dit eerder hebt meegemaakt. We werken hier op kantoor met een aantal wordpress sites en zijn ook vrij actief in het bijwerken ervan. Er is echter 1 computer die alles enorm lijkt te chachen. Als hij inlogt ziet hij pagina’s die inmiddels allang aangepast zijn en bij de entries van formulieren zijn de laatste tig niet zichtbaar. Heel storend want als hij iets bijwerkt overschrijft hij het al aangepaste bestand en klopt er niets meer van.

  Ik heb een idee dat het ergens met cahcing te maken heeft maar ik kan niets vinden. We werken met Chrome browser op windows 7 en met de WP 4.0. We hebben een verbinding via een experia box van KPN.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Luc,

   Als één van de computers dit doet ligt het probleem dus bij die computer en niet bij WP of bij de internetverbinding. Caching gebeurt in de browser. Wat je kunt doen is de browser verwijderen en opnieuw installeren, hoewel dan niet alle settings worden verwijderd. Je kunt ook een andere browser proberen, bijvoorbeeld Firefox of Opera. Helpt dit allemaal niet dan zou je Windows opnieuw kunnen installeren. Dan zluit je malware besmettingen ook uit.

   Erik

   Reageren
 36. Anne-lys Herder

  Beste Erik,

  Onderaan de pagina http://www.herderbeeldentekst.nl, gemaakt in wordpress, komt mijn laatste nieuws te staan. Dit is een voorstukje van een uitgebreidere blog. Als mensen de hele blog willen lezen wil ik dat ze wanneer ze op de titel klikken ze bij de blog komen. Helaas verschijnt er een andere pagina waardoor ze nog een keer op de titel van de blog moeten klikken. Klikken ze nu bijvoorbeeld op het laatste nieuws met de titel ‘Jan Lammert en Margriet’ dan wordt de bezoeker gelinkt naar een pagina waar ik als oplossing de titels van alle blogs heb neergezet. Kiezen ze de juiste dan komen ze bij de blog. Ik wil dat deze stap verdwijnt. Maar hoe doe ik dat? Wat moet ik anders instellen. Soms moet het laatste nieuws ook wel eens gelinkt worden naar een pagina uit het portfolio.

  Groet-lys Herder

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Anne-Lys,

   Alle kopregels in de artikelen onder Mijn laatste nieuws linken naar dezelfde url, namelijk de blogpagina. Dit is een overzichtspagina waar je voor een individueel artikel moet doorklikken. Dat is normaal. De reden waarom op de homepage al die links naar de blogpagina leiden is omdat dit zo is geprogrammeerd in het thema. Wanneer je dit niet in de theme options kunt aanpassen is dit blijkbaar met opzet zo gemaakt en kan dit alleen worden gewijzigd door een aanpassing van het thema door een programmeur of door de ontwikkelaar van het thema.
   Er staat trouwens ook een stukje code op je homepage dat daar niet thuishoort, links boven net onder het hoofdmenu. Wil je dat ik dit voor je oplos of er nader naar kijk, neem dan even rechtstreeks contact op.

   Erik

   Reageren
 37. Ali

  Hoi,

  Ik wil graag mijn oude ”standaard contact knoppen”’vervangen door de nieuwe die ik heb gekregen via de code van contact form 7. Ik heb de nieuwe al toegevoegd aan mijn contactpagina, echter staan er nu dus twee keer knoppen om contact om te kunnen nemen.

  Ik hoor het graag!

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Ali,

   Zonder verdere informatie is het niet eenvoudig te begrijpen wat je bedoelt. Het zou bijvoorbeeld al schelen als ik wist om welke site het gaat zodat ik even kan kijken ;-)

   Erik

   Reageren
 38. Maarten

  Geachte h/m,

  Mijn website staat nog niet online, maar om de een of andere vage reden geeft mijn site de prijzen niet weer! Uiteraard zijn deze ingevuld! Graag hoor ik van jullie.

  Met vriendelijke groet,

  Maarten

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Beste Maarten, zonder enige verdere informatie is het onmogelijk op een dergelijke vage vraag een zinnig antwoord te geven.

   Erik

   Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Cora,

   Aan de voorkant is alleen te zien dat de teksten niet in de html van de pagina zitten. De kortste klap is een backup terugzetten als je die hebt. Belangrijk is te weten waardoor dit is gekomen. In theorie kan het gaan om een menselijke fout, een virus, een beschadigde WordPress installatie, een beschadigde database. Zonder nader onderzoek is daar helaas geen simpel antwoord op te geven. Ga na wat je zelf hebt gedaan of gezien tussen het moment dat de teksten er nog stonden en dat ze weg waren. Heb je zelf geen actie gepleegd op de site dan kan het een oorzaak van buiten zijn. Neem voor nader advies contact op via https://wpwebbouw.nl/contact.

   Erik

   Reageren
 39. Wilma

  Beste Erik,

  Ik heb een website in verschillende talen. Nu wil ik een pagina verwijderen in alle talen. Dit lukt me alleen voor de nederlandse taal. Heb jij een oplossing.
  Alvast bedankt, Wilma

  Reageren
 40. stefan

  Beste Erik,

  Ik ben bezig met een slider boven in de webpagina te zetten, de slider is een plugin genaamd: responsive slider.

  Het probleem is dat de afbeeldingen onder elkaarstaan en dus geen slider is.
  Ik heb geen idee meer wat ik kan doen hieraan.

  Ik hoop snel wat van u te horen.

  mvg,

  Stefan

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Beste Stefan,

   Ik ga ervan uit dat het gaat om de website http://a.olympiarun.nl/. Zo niet dan graag duidelijk vermelden om welke website het gaat.
   Op deze website werkt de slider niet omdat de javascript (jquery) code die de slider aanstuurt niet is geïnstalleerd of niet goed is geïnstalleerd. Tevens wordt een jquerybestand aangeroepen vanuit de head met een onjuist adres.

   Erik

   Reageren
 41. Frans

  Beste Erik,

  Ik zit met een probleem. Als ik op Facebook share druk, krijg ik alleen de link van mijn site te zien en niet een deel van de individuele post. Klik ik op die link, dan kom ik wel in die post terecht, maar op de een of andere manier plaats hij alleen die link. Dus niet automatisch stukje tekst plus foto.

  Ik gebruik nu Digg Digg, maar ongeacht welke plugin ik gebruik, ik kan niet automatisch op facebook plaatsen. Probeer ik te plaatsen vanaf een andere website, dan werk het perfect. Nu plaats ik stukje voor stukje maar het resutaat is niet mooi, zie https://www.facebook.com/polennieuws.nl.

  Het gekke is dat alleen de Facebook button dit probleem heeft, Twitter werkt zoals het moet. Maar zoals gezegd, de facebook button werkt weer niet goed vanaf mijn site maar klik ik op die button bij een ander, werkt het perfect. Wat doe ik verkeerd??

  Groetjes
  Frans

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Frans,

   Ik zie op die facebookpagina allemaal berichten van polennieuws.nl met foto en ik zie niet wat jij niet mooi vindt. Misschien staat er iets in je instellingen bij Facebook waardoor jij die foto’s niet ziet. Facebook’s wegen zijn ondoorgrondelijk, oftewel: ik zou het niet weten.

   Erik

   Reageren
 42. Frans

  Hai Erik,

  Klopt, maar die zijn allemaal door mij handmatig daar geplaatst, terwijl een plugin het met twee klikken automatisch zou moeten doen. Je hebt mij denk ik verkeerd begrepen. Ik zie alles wat jij ook ziet. Maar als ik via de share button werk zie ik alleen de naam van de website en niet de naam van het individuele artikel en dat is het probleem.

  Volgens wordtpress moet het blog een contact maken met facebook, via een “delen” optie (waar 5 sociale netwerken in zouden staan) in instellingen. Bij mij is in instellingen delen niet te vinden, vreemd dus dat zij dit adviseren.

  Wat je nu in facebook ziet is allemaal handmatig daar geplaatst terwijl het met twee klikken zou moeten kunnen en dat werkt voor facebook niet.

  Mvg
  Frans

  Reageren
 43. Ria

  Hallo Frans,
  Ik ben bezig met een nieuwe website voor de fotoclub.
  In de huidige situatie is het zo (Joomla) dat leden van de club individueel foto’s kunnen oploaden naar hun aangemaakte album ( of gallery) (Phoca gallery)
  Ik kan in WordPress niet duidelijk vinden welke plugin ik hiervoor moet installeren.
  Enig idee?

  Mvg,
  Ria

  Reageren
 44. Erik Bericht auteur

  Hallo Ria,

  Je kunt de leden van de club lid maken van de site met de rol schrijver of auteur, waardoor ze zelf een pagina kunnen bijhouden. Met de plugin User Role Editor kun je nauwkeurig instellen per gebruikersrol wat een bepaald type gebruiker wel en niet mag. Hierbij kun je niet alleen taken van WordPress toewijzen aan gebruikers maar ook taken die worden toegevoegd door het thema of door een plugin. Je kunt de plugin User Role Editor downloaden van de WordPress plugin repository.

  Erik

  Reageren
 45. tnolten

  Goede vraag Ria, hier ben ik ook benieuwd naar want ik ben er ook al mee bezig geweest om een foto gallery in de sidebar op te nemen maar het is niet gelukt.

  Frans,
  Zou je mij ook je antwoord willen mailen?

  Dank jullie
  Tanja

  Reageren
 46. tnolten

  BEste Erik,

  welke plugin voor de fotogallery zou je me aanbevelen? Ik wil de gallary als widget in de sidebar toevoegen met 2 of 3 kleine foto’s naast elkaar.
  Dank je wel voor je snelle reactie
  Tanja

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Anne-lys,

   Een schrijver of auteur kan een of meer pagina’s aanmaken, waarbij je geen controle hebt op de inhoud. Wil je dat ze een pagina kunnen maken waarbij je vooraf instelt welke onderdelen daarop kunnen komen, dan zou je kunnen denken aan de oplossing die de plugin Formidable biedt om vanuit een formulier een pagina aan te maken, die alleen door degene die de pagina heeft aangemaakt kan worden gewijzigd. Dat is wel wat complexer om te bouwen, en om die pagina’s te tonen aan de front end zul je ook wat custom moeten programmeren. Dit is dus niet echt een kant-en-klare oplossing maar wel een oplossing die voor een programmeur alle flexibiliteit biedt om het precies zo in te richten als je het hebben wilt.

   Verder lezen:
   http://premium.wpmudev.org/blog/wordpress-post-frontend-plugins/
   http://www.makeuseof.com/tag/pull-publish-user-information-wordpress/
   http://wedevs.com/plugin/wp-user-frontend-pro/
   https://www.tipsandtricks-hq.com/wordpress-emember-easy-to-use-wordpress-membership-plugin-1706

   Erik

   Reageren
 47. anke

  Hallo ik ben bezig om een website op te zetten in wordpress en wil graag gebruik maken van een paar plugins maar als ik naar mijn dashboard ga zie ik het het knopje plugins niet staan. Komt dat omdat ik een gratis wordpress heb? En weet u wat ik kan doen om daar wel gebruik van te kunnen maken?

  Reageren
 48. Erik Bericht auteur

  Hallo Anke,

  Dat komt waarschijnlijk doordat je een gratis blog hebt op wordpress.com. Met een eigen WordPress site op een eigen hosting kan dat wel. Zie voor het verschil tussen wordpress.com en wordpress org ook vraag 3 in deze FAQ.

  Erik

  Reageren
 49. anke

  Oke bedankt. Is een eigen hosting geregeld als ik bij wordpress.com een betaalde domeinnaam van € 15,- per jaar betaal? of moet ik eerst een eigen website maken en daarop installeren?

  gr anke

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Anke,

   Nee, een betaalde domeinnaam van €15 per jaar bij wordpress.com betekent dat je worpress.com blog wordt gekoppeld aan een domeinnaam. Dan is je domeinnaam niet meer jouwblognaam.wordpress.com maar bijvoorbeeld jouwblognaam.nl. Maar dan draait de site nog steeds op de servers van wordpress.com. en kun je nog steeds niet zelf plugins installeren.
   Om wel zelf plugins te kunnen installeren heb je een eigen hosting nodig waarop een WordPress site draait. Dan kun je overigens ook het thema aanpassen en sowieso alles aanpassen dat je wilt, wat bij een blog op wordpress.com dus niet kan.

   Erik

   Reageren
 50. Anne-lys Herder

  Beste Erik,

  Wellicht heb jij een antwoord op het volgende probleem waar ik tegen aan loop. Ik werk met het thema divi voor de pagina overwerken.com. Als ik een nieuwe pagina of bericht aanmaak zie je wie de auteur van de pagina of het bericht is en kun je de auteur ook nog wijzigen. Zo zou ik kunnen bepalen wie de rechten heeft om de pagina/het bericht aan te passen.

  Nu voer ik pagina’s via projecten in. Ook hier wil ik kunnen zien wie de auteur is en kunnen bepalen wie de rechten heeft om het bepaalde project aan te passen. Helaas zie ik deze functie hier niet staan. Hij staat ook niet bij de opties die de scherminstelling biedt.

  Weet jij waarom dit is en is er een mogelijkheid of een code waarmee je dit wel kunt inschakelen? Het doel is dat wanneer auteurs inloggen ze alleen recht hebben om hun toegewezen project te kunnen wijzigen.

  Mijn dank ik groot., Groet Anne-lys Herder

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Anne-lys,

   Projecten is een custom post type (cpt). Daarbij bepaalt de programmeur of het veld auteur ook onderdeel is van het cpt. Als de programmeur dit heeft ingebouwd, kan het zijn dat je de auteur niet ziet in de editor omdat die niet aangevinkt staat onder screen options (scherminstellingen) rechts boven in het scherm Bewerk Project. Staat het daar niet bij, dan heeft de programmeur het waarschijnlijk niet ingebouwd. Dat zou alsnog kunnen gebeuren, bijvoorbeeld door een aanpassing aan het theme. Als je dat gaat doen, is het aan te bevelen een child theme te installeren, zodat de aanpassing niet wordt overschreven door een theme update.

   Erik

   Reageren
 51. Henske

  Beste Erik

  Dank je voor je vraagforum. Door te googlen op internet krijg ik mijn wordpress site onder de knie. helaas een fout die ik er niet uit krijg.
  Ik heb een paar maal de statische pagina en de laatste nieuws( blog) pagina verwisseld en veranderd. Nu kunnen de losse blogs niet meer via de zoekfunctie teruggevonden worden. (ze worden wel automatisch geplaatst op de laatste nieuws berichten pagina zodra ik ze geschreven heb). Alleen de allereerste blogpagina ( die ik ook als gewone pagina heb aangemaakt om het blog te kunnen starten) is nog terug te vinden vanuit de zoekfunctie.

  Nu probeer ik de 404 pagina aan te passen. en die geeft uit zichzelf opties aan lezers om naar mijn laatste nieuws items te gaan ( blog)… maar dan kom je dus meteen weer uit bij de erorpagina…want die zijn niet te vinden. Alleen als je al op de blog/laatste nieuwspagina zelf bent…
  Hoe verhelp ik dit?
  ( Ik heb trouwens meer losse eindjes op de site staan. ik wilde een reactieformulier maar die heb ik weer weggehaald omdat er elke keer automatisch een rare opmerking bij kwam staan “een gedachte over reacties” . En nu staan er wel op sommige paginaś opties om een reactie te plaatsen terwijl ik ze steeds uitgevinkt heb..)

  Met groet, en bij voorbaat dank voor je reactie
  Henske

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Henske,

   Probeer eens je permalinks te resetten: ga naar Instellingen/Permalinks en klik op Wijzigingen opslaan.

   De zin “een gedachte over reacties” zit in de Nederlandse taalversie van WP. Je kunt dit aanpassen in het Nederlandse taalbestand, maar dat gaat niet via het dashboard (tenzij je via de editor onder weergave het php-bestand gaat editen, wat ik je niet aanraad). Het Nederlandse taalbestand staat in wp-content/languages of in de themafolder in een languages subfolder. Je kunt het .po bestand editen met poedit (gratis te downloaden op https://poedit.net/download). Als je het .po-bestand aanpast en opslaat wordt ook een .mo-bestand aangemaakt of güpdated. Dat is het taalbestand dat WordPress gebruikt. Nederlandse taalbestanden eindigen op nl_NL.po / nl_NL.mo.

   De mogelijkheid om reacties te plaatsen kun je per pagina of bericht instellen. Als je bij Instellingen/Reacties het derde hokje van boven leeg maakt wordt bij nieuwe berichten of pagina’s de reactiemogelijkheid uitgezet. Dit heeft echter geen invloed op bestaande pagina’s en berichten. Het handigste kun je dit voor individuele berichten en pagina’s bekijken in de berichtenlijst c.q. paginalijst via ‘Snel bewerken’.

   Erik

   Reageren
 52. henske

  Dank je Erik,

  Ik ben ermee bezig.Het resetten heeft niet geholpen ( was leuk geweest). ik denk dat ik iets ingewikkelds heb gedaan tijdens het veranderen van de statische pagina en de blogpagina.
  het kan zelfs dat ik het streepje van laatste-nieuws of -laatste nieuws- veranderd heb. Mijn eerste blogpagina heet in de url laatste-nieuws terwijl hij als titel -laatste nieuws- heet. De volgende blogs ( verbazend dat die wel allemaal automatisch netjes als blog geplaatst worden) heten craftskoffieenklei in de naam van mijn te bewerken url bericht. Maar worden weergegeven als laatste-nieuws. Kan het zijn dat ik ooit de blognaam laatste-nieuws verwijderd heb. waardoor de blogs wel geplaatst worden maar niet gevonden worden. Zou je misschien nog eens kunnen uitleggen hoe ik een blog ( laatste nieuws) vastleg in mijn wordpress site zonder dat het de startpagina is. (dan kan ik even kijken waar ik een doodlopende weg inliep) .

  Als ik dit rond heb ga ik verder met het onderdeel reacties op mijn site :-)
  Met groet!

  Henske

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Henske,

   Alle berichten in laatste nieuws hebben dezelfde url. “Officieel” kan dat niet, omdat elk bericht in WP een eigen url krijgt. Zelfs als je meerdere berichten aanmaakt met dezelfde titel zorgt WP ervoor dat de urls (slugs) verschillend zijn door een volgnummer toe te voegen. Dus hier is iets raars aan de hand.
   De volgende blogs ( verbazend dat die wel allemaal automatisch netjes als blog geplaatst worden) heten craftskoffieenklei in de naam van mijn te bewerken url bericht.
   Deze zin begrijp ik niet.
   Om een blogpagina te maken die je in Instellingen/Lezen instelt als berichtpagina maak je een nieuwe pagina, geeft deze een naam en laat hem verder leeg. Vervolgens sla je die op en selecteer je die pagina in de lijst achter Berichtpagina op Instellingen/Lezen. Dat is alles. Dan komen daar ak je blogs te staan in omgekeerd chronologische volgorde.
   Wat er precies is gebeurd kan ik zo niet zien. Wat gebeurt er wanneer je een nieuw bericht aanmaakt?

   p.s. je kunt ook replyen op deze reactie.

   Erik

   Reageren
 53. henske

  Fantastisch, ik ben al een heel eind opgeschoten. Via jouw aanwijzingen verschillende vinkjes voor “reacties” verwijderd. Plus ik heb de naam van de permalink aangepast. (streepje). Nu komen bezoekers niet meteen op de foutpagina.
  Ik ben er nog mee bezig want alle zoekfunctievragen voor het blog gaan automatisch naar het laatste blogbericht..
  Maar het lukt!
  Dank je Eric voor je heldere en snelle reactie.

  Met groet!

  Henske

  Reageren
  1. henske

   Hallo Erik,

   (Ik reageerde tegelijk met je antwoord hierboven.)
   Nu je uitlegt hoe je een blog aanmaakt zie ik wat ik destijds verkeerd heb gedaan: ik heb daar toen wél tekst in gezet waardoor die tekst blijkbaar steeds als belangrijkste blog naar boven komt.

   Goed, bedankt!
   henske

   Reageren
 54. Heidi

  Beste Erik,

  Ik heb een vraag over woocommerce. Ik ben bezig met mijn webshop maar ik wil de prijzen niet laten weergeven aan bezoekers, puur alleen met een inlogcode. De site moet wel bezocht kunnen worden en alles bekeken kunnen worden maar wanneer er besteld gaat worden men moet inloggen en dan pas zullen de prijzen gezien kunnen worden. Heb je enig idee of hier een plugin voor is?

  Alvast bedankt!!

  Reageren
 55. Frederik

  Hoi Erik,

  Heb een middagje proberen te werken met de plug-in: Black Studio TinyMCE Widget. Bij de plug-ins van het dashboard saat’ie prontificaal, gedownload en geïnstalleerd. Maar bij Weergave / Widgets blijft Black Studio onvindbaar?!? Heb je een idee / tip?

  Hartelijke groet, Frederik

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Frederik,

   Ervan uitgaande dat je de plugin hebt geactiveerd ;-) vermoed ik dat je hem niet ziet bij Widgets omdat hij daar niet als “Black Studio TinyMCE Widget” vermeld staat maar als “Visuele bewerker” (of als je Engels als taal voor je WordPress site hebt ingesteld “Visual Editor”).

   Erik

   Reageren
 56. debby

  Ik ben van hostingprovider veranderd en heb opnieuw wordpress geïnstalleerd bij de nieuwe hostingprovider. Nu heb ik het idee dat de opties die ik bij de vorige provider in WordPress kon doorvoeren, niet bij deze provider kan doen. Ik krijg bijvoorbeeld een andere aanpassen-menu te zien, dan voorheen, waarin ik niet meer een logo naast de header kan plaatsen. Enig idee of dit mogelijk is?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Debby,

   Kan het zijn dat er nu een ander thema is geïnstalleerd? WordPress heeft sinds kort een nieuw standaardthema. De opties die jij noemt zijn thema-afhankelijk. Wellicht kun je bij Weergave / Thema’s je oude thema vinden.

   Erik

   Reageren
 57. Walter

  Graag wilde ik het volgende weten, is het mogelijk om verschillende rechten toe te wijzen aan mensen die zich aanmelden op je site.
  Het is de bedoeling dat ik een sort van contact site maak, ( geen dating site of iets als dat } maar een hobby site voor mensen met niet zulke standard hobby gebieden.
  Mijn bedoeling is dat dat er een paar rechten gebieden in de site moeten zitten.
  Bijvoorbeeld, de kijker die alleen een inlog maakt. Iemand die kontakt zoekt over iets en dus een formulier moet kunnen aanklikken om een aanbod door te geven. De emails van ingeschreven mensen zijn niet zichtbaar. . Ik wil daar tussen blijven zitten om zo vervuiling en misbruik tegen te geaan en de bedoeling van de site zuiver te houden tot dat de aanbieder zelf aangeeft direct kontakt te willen maken.
  Dus mijn vraag is, hoeveel rechten niveaus kan ik dan instellen. en verder moet ik daar plugins voor kopen of gaat dat anders.
  Sorry voor de veel te lange mail.

  Hoop toch op een antwoord.

  Hartelijke groet Walter

  Reageren
 58. Rieky van der Heijden

  Beste Olga,
  Ik ben een nieuwe site aan het maken voor grondRR.nl. Er zijn een aantal documenten bij grondRR die ik weer opnieuw aan de site ga hangen gaan worden.
  1. Kan ik ook alleen de bibliotheek van GrondRR exporteren en dan importeren in de nieuwe nog te maken site?
  2. Nog liever is me dat ik de de documenten weer in een aparte map op de computer zet. Kan dat?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Rieky,

   Even via ftp de map uploads (staat in wp-content) downloaden naar je computer en daarna de benodigde bestanden weer uploaden in de nieuwe site, lijkt mij de kortste klap. Zeker als het om niet al te veel bestanden gaat.

   Erik
   p.s. wie is Olga? ;-)

   Reageren
 59. Evertjan van den Driest

  Scoutcentrum Zeeland is een organisatie die wordt gerund door vrijwilligers en een kampeerterrein aan het Veerse Meer tbv Scoutingleden in stand houdt.
  We zijn in 2014 begonnen met een nieuwe website on WordPress in vier talen. De website geeft ondermeer informatie over het terrein, de beschikbaarheid en er kunnen reserveringen worden gedaan. Ik heb twee vragen:
  1. De roosters beschikbaarheid worden iedere week aangevuld; vervolgens maak ik van dit Excel-overzicht een htm en zet ik dit overzicht in Textwrangler; vandaaruit kopieer ik de tekst naar WordPress. Op die manier is het beschikbaarheids-overzicht weer bij. Vraag: kan ik dit op een eenvoudiger manier doen?
  2. Hoe kan ik een automatische taalkeuze toepassen, zodat bv mensen uit Duitsland direct in de Duitse versie terecht komen?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Evertjan,

   1. Je kunt een tabel-plugin installeren en dan als je de tabel eenmaal hebt aangemaakt de wijzigingen in de WordPress site zelf doen. Dat lijkt me een kwestie van achtergrondkleuren aanpassen.
   2. Voor geolocatie bestaan wel plugins. Niet helemaal betrouwbaar maar op landenniveau wel redelijk. Bijvoorbeeld deze https://wordpress.org/plugins/geo-targeted-posts/ of zoek in de plugins op geo-location.

   Erik

   Reageren
 60. anke

  Hallo, ik heb voor thema “pinboard” gekozen omdat daar een banner instaat en 3 foto’s daaronder die lyaout zou ik graag willen invullen met mijn eigen afbeeldingen maar ik dan die layout niet terug vinden. Ik kan wel pagina’s toevoegen en lettertypes en kleuren aanpassen maar het belangrijkste niet. Heeft u daar een verklaring voor? Moet ik daar misschien eerst plugins voor installeren?

  alvast bedankt voor uw reactie

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Anke,

   Normaal gesproken doe je dat via de Theme Options, widgets of speciale panelen in de bewerker van de homepage. Als je er niet uitkomt mag je wel even contact opnemen via de mail erik@wpwebbouw.nl

   Erik

   Reageren
 61. Divided

  Hallo,

  Wij zijn net een blog begonnen, maar wij snappen het verschil tussen weergaven en bezoekers niet? Kunt u ons dat misschien vertellen?

  Groetjes,
  Divided

  Reageren
 62. sandra kuijpers

  Hallo,
  Ik werk met het wordpress thema Twenty Fourteen en het probleem waar ik tegenaan loop is dat er automatisch woorden worden afgebroken wat er gewoon niet uitziet.
  Nergens is terug te vinden hoe ik dit kan aanpassen, dus ik hoop dat je me kunt hulpen
  Alvast bedankt

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Sandra,

   Afbreking (hypenation) is een instelling van een tekstblok die je via een css-regel kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld een child theme van twenty fourteen installeren en daar css-regels toevoegen die de hypenation uitschakelen.

   In style.css van twenty fourteen staat op regel 1242:

   .entry-content,
   .entry-summary,
   .page-content {
   -webkit-hyphens: auto;
   -moz-hyphens: auto;
   -ms-hyphens: auto;
   hyphens: auto;
   word-wrap: break-word;
   }

   Ook in de comments wordt afbreking toegepast (regel 2016):

   .comment-content {
   -webkit-hyphens: auto;
   -moz-hyphens: auto;
   -ms-hyphens: auto;
   hyphens: auto;
   word-wrap: break-word;
   }

   En in widgets idem dito (regel 2196):


   .widget {
   font-size: 14px;
   -webkit-hyphens: auto;
   -moz-hyphens: auto;
   -ms-hyphens: auto;
   hyphens: auto;
   line-height: 1.2857142857;
   margin-bottom: 48px;
   width: 100%;
   word-wrap: break-word;
   }

   Als je in je child theme dezelfde css-regels aanmaakt en je verandert alles waar ‘auto’ staat in ‘none’ en ‘word-wrap’ in ‘normal’, moet het opgelost zijn.
   Je kunt de css ook plaatsen in een custom css module, als je bijvoorbeeld de Jetpack plugin hebt geïnstalleerd.

   Erik

   Reageren
 63. Ronald

  Als ik een template gebruik van bijvoorbeeld templatemonster.com (templatenummer 51224) kan ik het menu dan nog aanpassen of kan ik alleen de tekst bewerken?
  Heel concreet: ik wil de HOME-pagina van de template drie keer naast elkaar gebruiken, 1x als HOME-pagina en 2x als voor andere teksten, kan dat?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Ronald,

   Er is een verschil tussen thema’s en templates. Een WordPress thema kan meerdere templates bevatten. Daar zijn vaak ook verschillende pagina-templates bij. Daar kun je een uit kiezen als je een pagina bewerkt of aanmaakt in de pagina-bewerker, paneel Pagina-attributen. Het is afhankelijk van de manier waarop een template geprogrammeerd is of je een homepage template ook op andere pagina’s kunt gebruiken. Als bijvoorbeeld ergens in een pagina-template de php-code staat if (is_front_page()) {...} dan gelden de regels binnen de accolades alleen voor de homepage.

   Erik

   Reageren
 64. Harry Vos

  Dag Erik,

  Ik ben erg nieuw met WordPress. Ik heb een pc waarop ik met Xampp een Apache server met Mysql en php heb geïnstalleerd. Vervolgens daar wordpress op geïnstalleerd. De index pagina op localhost is zichtbaar en de subpagina ook. Op de andere Pc in het locale netwerk (http://ip adres) zie ik alleen tekst aan de linkerkant van het scherm dus zonder opmaak. Ook kan ik de subpagina’s niet bereiken omdat op de andere pc verwezen wordt naar localhost/p+1.
  In heb een nieuw installatie gedaan op ubuntu en windows. Beide zelfde resultaat. Graag hulp.
  Groet, Harry

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Harry,

   Je vraag gaat niet zozeer over WordPress als wel over XAMPP. Je kunt hem beter even stellen op een XAMPP forum.

   Erik

   Reageren
 65. Eline

  Hallo,

  rechts onder in de site staan 4 vakjes. Als je daarop klikt kom je bij home, about me, about the site en contact. Precies hetzelfde menu als dat je rechtsboven klikt. Ik zou graag die 4 icoontjes rechts onder in willen veranderen in links voor instagram, facebook, twitter en youtube. Kan dit en hoe zou dat gaan dan? Ik krijg het namelijk niet voor elkaar, hoe ik het ook probeer!

  Groetjes Eline

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Eline,

   Zonder verdere informatie is hier niets over te zeggen. Je mag me wel even rechtstreeks mailen (erik@wpwebbouw.nl). Vermeld minimaal de url van je site.

   Erik

   Reageren
 66. Nawien

  Hallo,

  Voor een schoolopdracht maak ik een website. Op de website staat een contactformulier ingevuld. Telkens als ik mijn pagina bekijk, dan staat er in het vakje: email. mijn emailadres al ingevuld. hetzelfde geldt voor het vakje: naam.

  is er een mogelijkheid om dit uit te schakelen?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Nawien,

   Dat zie jij alleen omdat je bent ingelogd. Het kan ook een instelling zijn in je browser. Een bezoeker ziet dat niet of ziet z’n eigen gegevens daar staan, ook afhankelijk van de browserinstellingen.

   Erik

   Reageren
 67. Eva

  Hallo, ik heb een vraagje, ik ben een blog begonnen op wordpress nu vraag ik me af of ik de stukjes die ik schijf ook klein op een pagina kan laten zien. Nu staat alles onder elkaar.

  Ook wil ik straks een eigen domeinnaam aanvragen via wordpress voor 15 euro per jaar.
  Als ik het goed begrijp moet ik naast de domeinnaam ook een hosting aanvragen?! Dit zit volgens mij niet bij die domeinnaam van wordpress.. iemand tips?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Eva,

   Op de homepage of de blogpagina zie je inderdaad een overzicht van je laatste blogs. Als je op de kopregel van een bericht klikt krijg je dat enkele bericht te zien.

   Als je niet de volledige berichten wilt laten zien op de overzichtspagina, dan kun je in de berichten een ‘more-tag’ aanbrengen: zet je cursor op de plaats waar die moet komen en klik op het desbetreffende knopje in de knoppenbalk), waardoor je op de overzichtspagina niet het hele bericht te zien krijgt, maar alleen het deel boven de plek waar je de more-tag hebt geplaatst. Je krijgt dan een lees verder knopje. Zo’n overzicht met alleen de inleidende tekst maakt het ook duidelijker voor je bezoekers dat ze kunnen doorklikken om het hele bericht t lezen.

   Om een domeinnaam aan je blog te koppelen via de WordPress.com uitbreiding daarvoor ($13 per jaar), kun je inderdaad die domeinnaam eerst ergens registreren. WordPress.com biedt zelf ook domeinnaamregistratie, maar dat kost voor een .nl domein $25 per jaar. In Nederland ben je goedkoper uit, bijvoorbeeld bij Versio https://www.secure.versio.nl/domeinnamen

   Erik

   Reageren
 68. Ingmar

  Hallo..

  ik wil vanuit een WordPress pagina een link maken nar een directory op een andere server ( binnen mijn eigen netwerk ) , de bedoeling is dat na het klikken op deze link de directory geopend word en dat de daarin geplaatste bestanden daar vandaan te openen zijn ( Word of Excel ) . Dit lukt mij wel met Frontpage , maar niet met WordPress…
  Iemand een idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen ?

  Alvast bedankt

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Ingmar,

   Meestal zijn die directories beschermd, ofwel via een instelling in de (Apache) server, ofwel doordat er een index.html-bestand in staat. Als je die beveiligingen weghaalt zou je de directory van de server in de browser moeten zien en de bestanden moeten kunnen downloaden. Als het een openbaar toegankelijke site is, kunnen daardoor die bestanden wel door iedereen worden gedownload.

   Erik

   Reageren
 69. Anne-lys

  Hallo,
  Ik ben bezig met een website voor een vereniging. De leden krijgen een ledenpagina die alleen leden mogen zien, dus met wachtwoord. Ik heb alle leden aangemeld met gebruikersrol abonnee om een wachtwoord voor hun vast te stellen waarmee ze kunnen inloggen.

  Als ik de pagina aanmaak kan ik kiezen dat de pagina afgeschermd moet worden met een wachtwoord, maar dan kan ik alleen één bepaald wachtwoord invoeren. Ik wil dat iedereen zijn eigen wachtwoord gebruikt en dan op de pagina komt.

  Tot slot zou ik willen dat al deze abonnees automatisch een mail ontvangen wanneer er een nieuw bericht is geplaatst op de website. Ik gebruik zelf weleens de functie blog inschrijvingen hiervoor, van de plugin Jetpack. Maar degene die de mail moeten ontvangen zijn al gekoppeld als gebruiker aan de site en hoeven zich hier dus niet zelf voor in te schrijven.

  Is er een (gratis) plugin beschikbaar die dit mogelijk maakt? Of een andere manier zonder plugin. Alvast bedankt voor uw reactie.
  Groet Anne-lys

  Reageren
 70. Jan de Jong

  Hallo,

  Bovengenoemde WordPress site draait bij een goedkope server, waarbij ik 4000 MB “opslag” heb.

  Mijn vraag is: op welke manier kan ik zien wat mijn opslag is ? Al gevraagd aan de leverancier….maar die kon dat niet doorgeven (?)

  Bedankt alvast ! groetjes, Jan

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Jan,

   Als je inlogt op het control panel van je hosting provider kun je dat meestal wel ergens vinden.

   Erik

   Reageren
 71. Jan de Jong

  @ Erik: Bedankt voor het antwoord. Staat er (nog) niet bij. Gemaild naar provider….zouden ze weer eens bekijken om dat erbij te zetten :)

  groetjes, Jan

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Jan, het is wel normaal dat een provider deze informatie levert. Jij hebt per slot van rekening ook een contract voor een x-aantal GB’s diskruimte. Dan moet jij ook ergens kunnen zien hoeveel daarvan in gebruik is.

   P.S. je kunt in deze FAQ ook reageren op een reactie. Dat houdt de FAQ wat overzichtelijker omdat dat de vragen en antwoorden bij elkaar blijven. Klik daartoe op reageren binnen het kader waarin het antwoord staat.

   Erik

   Reageren
 72. André Landuyt

  Je kan een pagina laten verschijnen op een vooropgestelde datum en uur. Kan het omgekeerde ook: een pagina doen verdwijnen en hoe?

  Reageren
   1. André Landuyt

    Heel hartelijk bedankt voor uw snel antwoord op mijn vraag. Mij lijkt dat dit is wat ik zoek, tenminste als ik de Engelse tekst helemaal ontcijferd heb. Mijn Engels is namelijk niet zo fameus.
    Uiteindelijk is de het de bedoeling een pagina met een kleine wijziging om te wisselen met de oorspronkelijke.
    Nogmaals erg bedankt! Ik onthoud uw adres, want misschien zal ik in de toekomst u nog wel eens lastig vallen met een nieuw probleem.

    Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Rudi,

   Een beetje meer informatie zou handig zijn als je zo’n vraag stelt. Waar staan die pdf’s, op de webserver? Heb je toegang tot de webserver (ftp-gegevens). Heb je toegang tot de WordPress site? Heb je toegang tot het control panel van de hosting? Zo ja, dan is het niet moeilijk om pdf’s te verwijderen van de webserver. Zo nee, neem dan contact op met de hosting om die toegangsgegevens te verkrijgen.

   Erik

   Reageren
 73. Marina

  Hallo,

  Gisteren heb ik van mijn homepagina een statische pagina gemaakt. Ik heb in de pagina een tabel in gevoegd die slechts bestaat uit 1 kolom en 5 rijen.
  Op de laptop staat t goed. MAAR nu geeft ie het op de telefoon echt heel raar af. Wat kan ik hier aan doen?

  Alvast bedankt

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Marina,

   Je geeft geen url van de site waar het over gaat, dan wordt het dus een beetje gissen voor mij. Weergave van de site op smartphone (als je dat bedoelt met ‘afgeven’ ??) wordt geregeld in het WordPress thema. Als dat met zo’n tabel niet goed gaat is er vermoedelijk iets niet goed geprogrammeerd in het thema. Maar nogmaals, zonder een url kan ik er verder alleen maar naar raden. Lees ook even wat hier bovenaan de reacties staat.

   Erik

   Reageren
 74. Marko Doeleman

  Hallo,
  wij maken gebruik van een wordpresswebsite met contactforms, sinds de database update kunnen wij geen nieuwe contactforms meer opslaan. We hebben alle plugins al gedeactiveerd en nog steeds geen resultaat, weet iemand wat we nog meer kunnen doen?

  alvast bedankt, Marko.

  Reageren
 75. quin

  haai
  ik heb een blog.
  ik wil graag als je met de muis op een van de pagina staat dat er meer komen?
  hoe moet dat ik heb nergens kunnen vinden

  iemand die er niet uit komt

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo quin,

   Bedoel je infinite scroll? Dat is afhankelijk van de mogelijkheden van je thema. Je kunt het ook voor elkaar krijgen met een plugin. Het zit bijvoorbeeld in Jetpack.

   Erik

   Reageren
 76. femmy

  als ik producten zet op de webshop geeft deze de eerste 10 artikelen aan. Daarna komt het op een 2e pagina maar deze doet vervolgens niks (hij opent deze niet) hoe kan dit? Weet iemand hoe ik dit kan veranderen?

  Reageren
 77. Kim

  Hai,

  Als mensen zich aanmelden met hun emailadres om mij te volgen krijgen ze een email zodra er een nieuw bericht geplaatst word. Nou krijgen ze gelijk het hele bericht te zien in de email.

  Hoe kan ik dat veranderen zodat ze een gedeelte zien en als ze verder willen lezen ze naar mijn site moeten ?

  Alvast bedankt!

  Reageren
 78. Fay

  Ik ben bezig een website op te bouwen. De bedoeling is een portfolio. Maar….Nu wil ik 1 bepaald mapje met foto’s alleen toegang verlenen als ze zich als lid aan hebben gemeld. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

  Reageren
 79. Mike

  Hallo Erik,

  Ik had trouwens nog 1 vraag. Als mijn website via een mobiele telefoon bekeken wordt, wordt hij heel raar weer gegeven. Hoe kan ik zoiets oplossen via wordpress? Ik heb al verschillende plugins geprobeerd zoals WPtouch of Mobile smart, maar geen enkele werkt. Weet u misschien een oplossing?

  Mijn website is http://www.weermetputman.nl

  Mvg Mike Putman

  Reageren
 80. William van der Leeden

  Goedendag,

  Ik heb een aantal vragen met betrekking tot de afronding van de website.

  Ik zou graag een filmpje toe willen voegen aan de homepage van mijn website. Hoe kan ik dat doen zonder dat het een YouTube-filmpje wordt? Hij staat nu opgeslagen als een QuickTime-film, deze wordt geopend in windows media player. Is dit mogelijk?

  Onder het kopje “Over ons” wil ik dat dezelfde foto’s komen als staat bij de personen staan maar dan groot afgebeeld als je erop klikt moet hij uitvergroot worden.

  Het contact formulier moet doorgeschakeld worden naar een email adres. Hij geeft aan succesvol te zijn verzonden. Maar ik ontvang niks in het betreffende mailaccount.

  Hopelijk kunt u helpen met deze problemen,
  In afwachting van uw reactie.

  Reageren
 81. Sabrina

  Hoi ik ben bezig met het vertalen van mijn website. Nu wil ik op de vertaalde pagina’s ook foto’s etc uit de bibliotheek plaatsen via add media. Maar de bibliotheek is dan leeg. Als ik een Nederlandse pagina wil bewerken en er een plaatje in wil zetten zie ik wel alles wat ik heb geupload in de bibliotheek staan. Hoe kan het dat hij leeg is zodra ik in een vertaalde pagina aan het werk ben?

  Reageren
  1. Sabrina

   Hmm, ik moet elke afbeelding ook vertalen blijkbaar. Dit doe je bij meer details bewerken als je een afbeelding hebt geopend. Dus je maakt een dubbele bibliotheek aan :-(

   Reageren
 82. Sanne

  Hoi Eric,

  hopelijk kan je mij helpen, ik heb een wordpress site met foodie pro als theme. Bovenaan heb ik inmiddels het menu staan, deze bestaat uit 5 verschillende keuzes. Nu weet ik alleen niet hoe ik mijn artikelen onder de verschillende kopjes kan plaatsen.. Alles staat nu op de begin pagina.

  Alvast bedankt!
  Sanne

  Reageren
 83. Hans Vinck

  Dag Erik

  Ik ben een volkomen WordPress beginner en ben op zoek naar (voorlopig) gratis fotografie thema’s. Ik heb inmiddels een aantal veelbelovende thema’s uitgeprobeerd, maar elke keer blijkt weer dat er maar twee menu-opties beschikbaar zijn. Is het mogelijk om dat dmv een plugin uit te breiden of moet ik toch uitzien naar een betaald thema? Mijn (toekomstige) website wordt gehost door Hostnet, waar ik tot nu toe goede ervaringen mee heb.

  Met vriendelijke groet
  HV

  Reageren
 84. Jack Haveman

  Hallo,

  Hoe kan het dat ik in mijn mail soms zomaar een bericht krijg van een nieuwe gebruiker op mijn website?
  Zijn vaak vreemde namen. Heb al een paar keer password gewijzigd maar zo nu en dan gebeurt het weer.
  Graag uw advies.

  Reageren
 85. Carla

  Beste Erik,
  Met veel interesse heb ik de vragen en antwoorden op deze pagina gelezen. Super dat je deze hulp aanbiedt. Ook ik heb een vraag. Ik ben voor een klant een webshop(je) aan het maken. Zij wil graag dat ik dit doe met het thema “Fifteen”. Zij vindt voornamelijk de homepage met de featured images (in de vorm van blokken) mooi. Nu heb ik na verdieping in dit thema gemerkt dat dit alleen kan als je de homepage instelt als blog en niet als statische pagina. Op zich geen probleem. Maar zij wil ook meer zaken toevoegen aan de homepage zoals een mogelijkheid om e-mailadressen te verzamelen van klanten en misschien nog meer zaken. Voor zover ik heb kunnen nagaan kan dit niet, omdat het nu geen gewone pagina meer is maar een berichtenpagina en de berichten automatisch gekoppeld worden aan de featured images. Ik dacht door middel van een footer sidebar widgets in te voegen om dit zodoende toch mogelijk te maken maar ik krijg geen sidebar op de homepage. Ook niet als ik een aparte sidebar aanmaak en daar deze widgets in plaats en op de homepage deze sidebar activeer. De support van dit thema is slecht en op vragen wordt niet geantwoord. Ik hoop dat jij mij in ieder geval kunt zeggen of het mogelijk is om op een berichtenpagina een sidebar zichtbaar te maken en zo ja hoe. Als dit kan kom ik er wel uit denk ik. Helaas kan ik geen link naar de site vermelden omdat de site nog niet online is. Ik hoor graag of je me kunt helpen.

  Reageren
 86. Greet van Hooijdonck

  Hallo,
  Ik wil een slide show in de uitgelichte afbeelding zetten, hoe doe ik dat?
  Ik werk met het Twenty Fourteen thema, de slide show maak ik in NextGen Gallery, maar hoe krijg ik die er nu in? Eén foto toevoegen is geen probleem.
  Bedankt alvast!
  Greet

  Reageren
 87. Dimitry

  Beste Erik,

  waarschijnlijk een domme vraag.

  We hebben deze website gebouwd natuurlijk in Worspress met het TheamX

  Hij is nu klaar om op het net gevonden te worden.

  Maar ik heb geen idee wat ik nu moet aanvinken zodat de website wordt gevonden door de zoekmachines.

  Als je de naam van de site intikt in de menubalk komt deze netjes tevoorschijn.

  Tik je dit in op Google dan komt de site niet naar boven.

  Heb het hele Thema van onder tot boven doorlopen maar ik kan niets vinden.

  Alvast een veel dank voor een tip hoe dit op te lossen, ook bedankt voor deze site
  waar ik veel van heb geleerd.

  met vriendelijke groet

  Dimitry

  Reageren
  1. Carla

   Beste Dimitri,
   Dat gaat ook niet vanzelf. Je moet in ieder geval een goede SEO-plugin installeren bijvoorbeeld SEO van Yoast. Deze moet je vervolgens instellen in de algemene instellingen en daarnaast ook per pagina. Op internet zijn hiervoor handleidingen te vinden. En je moet je website aanmelden bij Google.

   Carla

   Reageren
 88. suzanne

  Hoi,

  Ik heb een pdf bestand verwijderd van mijn FTP server uit de map /wp-content/uploads/2014/10/ maar als ik de URL bezoek van het bestand wat ik verwijderd heb, namelijk /wp-content/uploads/2014/10/3-Format_Verenigingsfokreglement-RvB-vs-4-8-2014.pdf dan is het bestand nog steeds zichtbaar.

  Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk wil ik dit bestand namelijk vervangen voor een nieuwere versie met dezelfde naam, maar dit lijkt op deze manier volledig onmogelijk omdat het oude bestand constant weergegeven wordt. Alvast bedankt.

  Reageren
  1. Carla

   Beste Suzanne,
   Heb je het bestand ook verwijderd uit je mediabibliotheek? Zo niet dan verwijder het hier en upload ook hier je nieuwe bestand. Kopieer de url van je bestand en zet dit als link in je pagina of waar dan ook. Als het goed is linkt het nu naar je nieuwe pdf-bestand.

   Carla

   Reageren
 89. Pieter van Genderen

  Hoe plaats ik een link in een tekstvak in een widget.
  Bijvoorbeeld
  Tekstvak heet interessante links:
  Managementteam met daaronder de link naar mt.nl

  Reageren
  1. Carla

   Hoi Pieter,
   Dat kan niet via een tekstvlak maar via een widget genaamd “visual editor”. Deze krijg je door de volgende plugins te installeren: Tiny MCE advanced en Black studio tiny mce widget. Door deze plugins krijg je ook veel meer mogelijkheden in je gewone editor om teksten te stylen en ook in de widget Visual editor. De widget sleep je dan net als het tekstvlak naar de gewenste sidebar, je zet je tekst erin en maakt de link.

   Carla

   Reageren
 90. Dimitri

  Hallo Erik,

  Hoe kan ik de standaard sidebals van de thema “Academica” alléén op de homepages laten verschijnen en bij de rest van de pagina’s niet?

  met vriendelijke groet,
  Dimitri

  Reageren
 91. Lizzy

  Hallo,

  Een vraagje, heb nog niet echt verder gezocht maar wellicht heeft iemand een simpel antwoord voor mij.

  Hoe kan ik op mijn wordpress website (dashboard) iets aanvinken waardoor ik wel mijn website op kan bouwen maar dat dit nog niet zichtbaar is voor de buitenwereld? Ik kan de pagina’s etc op privé zetten maar dan kan ik ook niet het resultaat zelf bekijken.

  Alvast bedankt!

  Reageren
 92. Sam Cappan

  Hallo,

  Ik wil graag dat enkel geregistreerde en ingelogde mensen kunnen reageren op artikels en pagina’s. Ik heb via de plugin wp-members al de mogelijkheid om in te loggen, maar als men nog niet is ingelogd krijg je onderaan een artikel de tekst: Je moet inloggen om een reactie te plaatsen. Als men dan op inloggen klikt krijgt men niet de mogelijkheid om via de widget van wp-members in te loggen (waar dan ook de optie is om te registeren), maar gaat men naar het algemene wordpress inlogscherm. Hoe kan ik dit aanpassen? Want op dit algemeen inlogscherm kan je je niet registreren bijvoorbeeld. Bedankt voor het antwoord alvast.
  Is er eventueel ook een mogelijkheid om de tekst: “Je moet inloggen om een reactie te plaatsen” aan te passen, zo ja, waar vind ik dat?

  Sam

  Reageren
 93. Janneke Douma

  Hallo Erik, jij hebt het druk! Dank je wel voor deze site.
  Zou je bij je hulp onderwerpen ook aandacht willen besteden aan het downloaden en uitpakken van een theme wat je hebt aangeschaft ? Ik heb een WordPress theme aangeschaft, betaald, gedownload, maar het uitpakken lukt niet. Ik loop steeds stuk op: files not found en dat schijnt een vaker voorkomend probleem te zijn.
  met vriendelijke groet
  Janneke

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Janneke,

   Voor het downloaden, uitpakken en installeren van een betaald WP-theme bestaat geen standaard-procedure. Als je de zip die je hebt gedownload niet kunt openen of je krijgt foutmeldingen, dan kan er iets aan de hand zijn met de zip of met het programma waarmee je die zip opent. Als je onder Windows werkt raad ik het gratis 7-zip aan. Dat zit bij de nieuwste Windows-versies al bijgeleverd.

   Erik

   Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Pico,

   Om een contactformulier te maken kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de gratis plugin Contact Form 7 of een premium plugin als Gravity Forms of Formidable. Ook met Jetpack kun je een contactformulier maken.

   Erik

   Reageren
 94. Herma

  Hallo Erik,

  Fijn dat ik hier een vraag kan stellen. Ik ben mijn knoppen viewer en text kwijtgeraakt. Deze hoor je in de edit pagina te zien van zowel de pages als de post. Ik zie in beide alleen te HTML tekst en ik kan nu mij pagina’s niet meer editten. Helaas weet ik niet zo goed wat ik daar vlak voor gedaan heb. Zou het te maken kunnen hebben met het importeren van mijn blogger posts in WordPress?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Herma,

   Kan allerlei oorzaken hebben. Als de knoppen in de editor echt weg zijn en je kunt ook niet meer switchen tussen de Visual mode en de Text mode, dan is het raadzaam WordPress opnieuw te installeren. Kies alleen voor de handmatige oplossing als je weet wat je doet.

   Handmatig:
   download de nieuwste versie van WP en verwijder via FTP de mappen wp-admin en wp-includes. Verwijder ook de wordpress-bestanden in de root behalve wp-config.php. Kopieer dan deze tweee mappen en de gewiste bestanden uit je vers gedownloade WP-installatie naar de root.

   Automatisch:
   Ga in het dashboard naar updates en klip op Nu opnieuw installeren.

   Erik

   Reageren
 95. Wendy Blomme

  Hallo,

  Ik ondervind wat problemen met mijn wordpress-account.
  Vroeger had ik een blog via blogger. Die blog is nu offline doordat ik er lange tijd niets meer postte door omstandigheden. Onlangs wou ik mijn blog nieuw leven inblazen. Aangezien deze via blogger verwijderd was en ik goede commentaar las om via wordpress een blog aan te maken, heb ik dat dan ook via deze weg gedaan.

  Mijn probleem is het volgende. Natuurlijk zou ik nu graag op andere blogs reageren met mijn wordpress-account zodat mensen erop kunnen klikken en op mijn blog terecht komen. Ik kan echter op andere blogs niet reageren met wordpress. Wel met mijn google profiel… Aangezien mijn echte naam nergens vermeld word via mijn blog (niet in de titel van de blog en ook niet in het adres) is het moeilijk voor mensen om de link te leggen tussen mijn gewone naam en mijn blog. Dit wil ik dus liever niet… Als ik naar bloglovin ga, vind die wel mijn wordpress blog terug. Daar wordt de naam en adres van de blog juist weer gegeven. Er staat ook bij dat die blog van mij is (mijn echte naam) en als ik dan weer op mijn naam klik, kom ik ook weer op die wordpress blog uit.

  Als ik op blogs probeer te reageren met wordpress, krijg ik een vakje waar ik mijn profielnaam e.d. moet invullen maar uiteindelijk krijg ik gewoon een melding “Je open-ID referenties kunnen niet worden geverifieerd”.

  Hopelijk kan u me helpen?

  Reageren
 96. Sanne

  Beste Erik,
  Ik ben helemaal nieuw bij WP en nog druk aan het uitvogelen hoe alles werkt. Een ding lukt me echt niet: als mensen reageren via het contactformulier dan krijg ik die binnen in de email, maar niet in het cms om ze bv goed of af te keuren. Hoe zou dit kunnen? Ik gebruik de theme sketch. Alvast ontzettend bedankt voor je reactie!

  Reageren
  1. Carla

   Hallo Sanne,
   Dit kun je aanvinken onder Instellingen – reacties. Je krijgt dan een scherm waar je o.a. de optie: reactie moet handmatig worden goedgekeurd kunt aanvinken. Als je dat doet en je vinkt ook aan: email versturen zodra iemand een reactie plaatst dan kun je in je dashboard onder reacties de reactie goed- of afkeuren.
   Succes.

   Carla

   Reageren
   1. Carla

    Nog een toevoeging. Je schrijft dat je een reactie via een contactformulier wilt goedkeuren maar ik ben ervan uitgegaan dat je reactieformulier bedoelde. Via een contactformulier kunnen mensen alleen contact met je opnemen maar die reacties komen niet op je website dus hoef je ook niets goed te keuren.

    Reageren
 97. André Landuyt

  Ik maak veel gebruk van “NextGen gallery” voor het plaatsen van fotoreeksen (galleries). Die galerijen worden in aparte albums opgeslagen. Hoe kan ik die galerijen rangschikken in een bepaalde volgorde, bijv. volgens datum van plaatsing?

  Reageren
 98. dewy

  Beste Erik,

  Ik wil graag buttons invoegen in mijn blogs, welke dan naar de site verwijzen van de kleding. Alleen ik kan nergens iets vinden wat werkt. Ik wil namelijk een nieuwe widget toevoegen aan de beschikbare widgets. Alleen hoe..?

  Groetjes,
  Dewy

  Reageren
 99. Valerie

  Hallo,

  Op mijn website heb ik onderaan (net als alle website) de older post button.
  Graag wil ik ipv older posts, een ”1 2 3 … volgende ” button.

  Hoe kan ik dit veranderen?

  Reageren
 100. gino

  Beste allen.

  Ik wil graag de search en archives van alle paginas hebben.
  Aangezien het geen widget is, weet ik niet waar ik het nog verwijderen kan.
  IK werk met het catch Kathmandu theme.
  Weet iemand waar ik dit verwijderen kan.

  Alvast bedankt voor jullie hulp.

  Gr Gino

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Halo Gino,

   Als het niet via widgets of theme options kan, dan kun je óf een php-bestand aanpassen (in een child theme), óf deze elementen met css verbergen.

   Erik

   Reageren
 101. Eva

  hallo,
  op mijn site staat het hele blog bericht achter elkaar, ik wil graag kleine stukjes die mensen dan aan kunnen klikken. zodat je niet in 1 keer het hele bericht ziet maar dat je er eerst op moet klikken. kan ik dit ergens instellen? als jullie mn site bekijken weten jullie wat ik bedoel.
  gr.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Eva,

   Breng in elk bericht ergens na de eerste alinea een lees-meer-tag aan (3e knop van rechts, bovenste balk).

   Erik

   Reageren
 102. moniek Achterkamp

  Goedemiddag,

  Ik maak gebruik van het Suburbia thema.

  Ik heb gisteren een ‘volg’ knop op mijn site geplaats via widget, alleen krijg ik van mensen ‘klachten’ dat ze eerst in moeten loggen. Is het mogelijk dat iedereen mij volgt, ook al hebben ze geen account? Ik kom er maar niet achter wat ik aan mijn instellingen moet veranderen om het goed te krijgen.

  alvast bedankt. mvg. Moniek Achterkamp

  Reageren
 103. Luk Viaene

  Beste,

  ik ben een website aan het bouwen waar afbeeldingen(producten) op staan die wij aanbieden. Graag had ik onder het product een knop geïnstalleerd, en als je op die knop drukt komt er bijkomende informatie over het product. Kan u mij zeggen of er een plugin voor dit bestaat voor wordpress, en kan u mij uitleggen hoe ik hieraan begin?

  Mvg,

  Luk Viaene

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Luk,

   Je bedoelt zoiets als hierboven in de FAQ gebeurt, dat je op een vraag klikt en dat er dan een stukje tekst openschuift? Dat kun je maken met Javascript of jQuery. In dit artikel staat uitgelegd hoe dat werkt: https://wpwebbouw.nl/blogartikelen/faq-met-openklappende-antwoorden-en-dieplinks/

   Heb je liever een plugin die dit voor je regelt, dan is die vast wel te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze: https://wordpress.org/plugins/abs-accordion/screenshots/ misschien doet die wat je wilt.

   Erik

   Reageren
 104. Jennifer

  Beste Erik,

  Weet u misschien hoe ik inplaats van dat ik alleen berichten kan plaatsen op de ‘startpagina’ van mijn website ook berichten kan plaatsen op andere pagina’s?
  Ik heb al heel internet afgespeurd maar nergens kan ik het vinden.
  Ik hoop dat u mij kunt helpen.

  Groetjes, Jennifer

  Reageren
  1. Carla

   Beste Jennifer,
   Je kunt bij Instellingen – lezen een berichtenpagina instellen. Dus dit wordt dan je hoofdpagina waar het overzicht van je berichten op komt te staan. Je kunt de berichten dan eventueel d.m.v. lees meer linken naar een pagina waar je het hele bericht neerzet. De berichtenpagina kan iedere willekeurige pagina van je website zijn dus hoeft niet persé je homepage te zijn. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

   Carla

   Reageren
  2. Erik Bericht auteur

   Hallo Jennifer,

   In aanvulling op de reactie van Carla: Als je een overzichtspagina wilt maken met berichten uit een categorie, kun je via de menu-editor (Weergave/Menu’s) een categorie-item aan je menu toevoegen.
   Je kunt ook handmatig een link maken naar zo’n pagina. Hier op deze website link je bijvoorbeeld naar de categorie Portfolio via de link https://wpwebbouw.nl/category/portfolio/
   In de sidebar van die overzichtspagina heb ik links geplaatst naar subcategorieën zoals https://wpwebbouw.nl/category/portfolio/maatwerk/ en https://wpwebbouw.nl/category/portfolio/marketingadvies/
   Als je naar de opbouw van deze urls’ kijkt zie je de logica die hier achter zit.

   Erik

   Reageren
 105. Peter

  Beste Erik,

  Ik ben een WordPress site (4.2.2 gebruikt thema: Minimum Pro Theme) aan het bouwen. Op de home page kun je een hoofdfoto plaatsen,
  maar deze wordt steeds vergroot. Ik heb namelijk een kopregel op de foto geplaatst, maar dit is bijna niet leesbaar, niet op de manier
  zoals ik het wil. Ook als ik het blijf verkleinen (het zichtbare centrum), blijft het steeds vergroot zichtbaar. Ik maak het op in 1280×799 pixels.
  Heb je enig idee hoe ik ‘de hele foto’ kan laten zien? Alvast bedankt!

  Groet,

  Peter

  Reageren
 106. Ilse

  Ik heb van de week de website (eindelijk ) ge-update en waar ik bang voor was gebeurde wel !!.. nIet helemaal wat ik verwachtte .. keuren e.d. bleven hetzelfde, maar er werden plugins aan toegevoegd.. ?? die ik niet nodig heb..
  Wat ik wel heeeeel erg vervelend vind is dat ik de foto’s niet meer zie.. Ook niet bij mediabestanden.
  Je ziet wel de namen en titels, maar de foto zelf is onzichtbaar. ook de andere media bestanden zoals pdf’s zijn niet meer te zien. Het moet volgens mij iets simpels zijn, maar ik kan het niet verzinnen.
  Hoop op een snelle oplossing.. ;-) Bij voorbaat dank !!!

  Vriendelijke groet, Ilse

  Reageren
 107. Jeffrey

  Hoi,

  Allereerst credits voor het opbouwen van een informatiedatabase als deze. Veel vragen kon ik beantwoord krijgen door deze site. Ik zit echter nog met een vraag over thema’s gekocht op Themeforest. Met mijn bedrijf bouw ik websites voor klanten met WordPress. We kopen een thema op Themeforest. Nu willen klanten regelmatig een thema dat we al eerder gekocht en gebruikt hebben bij een andere klant. Moet je het thema dan opnieuw kopen, of mag je het gewoon opnieuw inzetten voor een andere klant? Alvast bedankt voor je reactie!

  Groeten,

  Jeffrey

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Jeffrey,

   Dat ligt aan de licentie. Als je een thema hebt gekocht met een licentie voor één website dan mag je het niet op meerdere websites gebruiken. Vaak is er ook een developers licentie of een licentie voor bijvoorbeeld 3 of 5 sites. Als je die hebt gekocht dan mag het dus wel.
   Is ook wel logisch. Zo werkt het bij de meeste betaalde software.

   Erik

   Reageren
 108. charel

  Goedenavond,

  Ik wil heel erg graag mijn facebooklink koppelen aan mijn site. Hij staat er wel, maar na een aantal keer refreshen verdwijnt die opeens van mijn site.
  Ook verdwijnt mijn geposte bericht en zie ik de helft van de tekst niet.

  Weet iemand wat ik hieraan kan doen?

  Met vriendelijke groet,
  Charèl

  Reageren
 109. Tanja

  Beste Eric en iedereen die op dit forum zit. Er staan heel wat onderwerpen op dit forum maar mijn probleem is nog niet aan de orde gekomen lijkt het als ik zoek op comments.
  Sinds vorige week kunnen bezoekers ineens geen commentaar meer geven op blogs. Het comment vak is volledig weggevallen. Heeft iemand een idee hoe ik dit terug krijg?
  Voorbeeldlink naar blogpost: http://www.betterworldsolutions.eu/textile-industry-can-save-90-on-water/

  Sinds de update naar de laatste versie van WordPress is BetterWorldSolutions.eu instabiel geworden. Herkennen jullie dit?

  Reageren
  1. Tanja

   Vreemd – Ik heb jullie de vraag gesteld hoe het kan dat de comments sectie onder een blog is weggevallen en ineens staat het er weer.

   Super fijn natuurlijk maar wat de oorzaak is van het wegvallen?

   Reageren
   1. Erik Bericht auteur

    Hallo Tanja,

    Ik zie ook geen comments-veld. Misschien staat ergens ingesteld dat je ingelogd moet zijn om comments achter te laten.

    Erik

    Reageren
 110. kevin

  Beste Erik,
  op mijn website http://www.manneninteresses.com heb ik op de eerste pagina mijn meest recente berichten staan. Nu vind ik de afbeeldingen die erbij staan nogal groot. Hoe kan ik deze verkleinen. En mijn tweede vraag is (en dat heeft misschien wel met de grote van de afbeeldingen te maken) ik zie nu mijn sidebar onder de posts staan en niet meer rechts op mijn pagina. Hoe kan ik dit oplossen?
  Alvast bedankt voor je tijd en antwoord.
  gr. Kevin

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Kevin,

   De manier waarop die afbeeldingen daar worden weergegeven zit ingebouwd in het gebruikte thema. Wil je dat veranderen, dan zul je óf theme-options moeten aanpassen, óf gaan sleutelen aan de css en/of php-code. Of een ander thema kiezen.

   Erik

   Reageren
 111. Kate Bakker

  Beste Erik

  3 jaar geleden heb ik deze website gemaakt om te solliciteren, nu heb ik al 3 jaar een baan en eigenlijk niet meer bijgehouden. Nu wou ik vandaag dus inloggen om mijn website wat te vernieuwen maar ik krijg helemaal een leeg scherm als ik inlog. Kan wel op dashboard enzo klikken maar dan blijft het ernaast leeg. Nu zie ik dat ik dus wordpress moet bij bijwerken maar geen idee hoe, de installatie van wordpress enzo heb ik door iemand laten doen zodat ik toen die tijd alleen maar hoef te te inloggen en naar mijn smaak kon maken. Is dit iets wat ik zelf kan fixen?

  Met vriendelijke groet, Kate Bakker

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Kate,

   Als je toegang hebt tot ftp (die gegevens heb je waarschijnlijk ooit van je hosting provider gekregen) dan kun je via ftp ook WordPress bijwerken.

   Verder kan een onbereikbare admin ook komen door een beschadigde of gehackte site.

   Erik

   Reageren
 112. Gina

  Beste heer/mevrouw,

  Vandaag heb ik een nieuwe WordPress aangemaakt. In de beschrijving onder mijn titel stond een fout. Omdat ik deze zinnen niet kon aanpassen heb ik mijn wordpress meteen verwijderd. Nu probeer ik de site opnieuw aan te maken, maar zegt WordPress dat de sitenaam al in gebruik is. What to do?

  Alvast bedankt,
  Gina Hakkert

  Reageren
 113. Arnolda

  Ik gebruik een widget met de url van Blogger (als RSS feed). Nu ververst WordPress Blogger niet als er nieuwe berichten op Blogger worden gepost. Is deze mogelijkheid er?

  Groet!
  Arnolda

  Reageren
 114. Lotte

  Hoi!
  Ik wil graag mijn dat mijn posts op mijn pagina ingekort worden weergegeven, zodat er op geklikt moet worden om verder te kijken en de volledige post te zien. Hoe kan ik dit doen?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Lotte,

   Plaats in het bericht een Lees-meer-tag (3e knop van rechts, bovenste rij).

   Erik

   Reageren
   1. sarah spanoghe

    Beste Erik,
    Kan ik die woorden ‘Lees meer’ wijzigen, naar bijvoorbeeld ‘Continue reading’?

    Dank u bij voorbaat,

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Saar,

     Op wordpress.com kan dat niet automatisch. Je bent afhankelijk van wat er in de taalversie van de site is aangegeven. Bij een zelf-gehoste blog kun je dit soort zaken wel allemaal aanpassen. Dit is een van de verschillen tussen een gehoste blog op wordpress.com en een zelf-gehoste blog met de WordPress software van wordpress.org. Zie voor de verschillen ook het antwoord op vraag 3 van deze faq: https://wpwebbouw.nl/veelgestelde-vragen-over-wordpress/?vraag=3

     Erik

     Reageren
 115. Jos Wittkampf

  Beste allemaal,

  Op mijn site NIRVANA moet ik in het hoofdmenu altijd 2 x klikken voordat er iets zichtbaar wordt. Daar heb ik geen last van bij de items van het scrolldown menu. Hoe kan ik dat wijzigen dat het menu in 1x werkt?
  \
  Groet Jos

  Reageren
 116. Gregoor

  Ik heb een pagina waar verschillende verdelers op staan. Ik krijg nu de vraag wanneer een bepaalde verdeler een actie wilt doen dat de pagina met de verschillende verdelers wordt vervangen met enkel de gegevens van die verdeler van de actie.

  Alvast bedankt

  Reageren
 117. Simone

  Goedeavond,
  ik heb een probleempje met mijn slider. Ik merk dat de uitgelichte afbeeldingen van mijn twee laatste post niet meer te zien zijn in de slider. Ik heb slider ook aangevinkt bij de categorieën, en de foto afmetingen aangepast. Maar helaas. Waar kan het probleem liggen?
  Ik hoor graag van u.

  Vriendelijke groeten,

  Simone

  Reageren
 118. Ann Van Waetermeulen

  Hallo,
  Ik had graag de achtergrond op ieder pagina veranderd van het saai wit naar een ander kleur,
  Ik gebruik het thema : Cinnamon van WordPress…..waar vindt ik de juiste css-code daarvan in de editor die ik dan kan aanpassen…
  Alvast bedankt!

  Reageren
 119. Antowi Wibbelink-Oosterwijk

  Onder mijn kopje “Wie” en “referenties” probeer ik mijn referenties op een regelmatige afstand van elkaar te plaatsen met de enter toets, zodat er tenminste een volle lege regel tussenruimte is tussen de referenties. Dat lukt me echter niet, ook al ziet het er in “pagina bewerken” goed uit…. als ik de pagina opnieuw laadt in mijn website plakken sommige gedeeltes nog steeds aan elkaar.
  Enig idee, wat ik daaraan kan doen?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Antowi,

   De opmaak van tussenruimtes bij alinea’s wordt bepaald door de stijlregels in het thema.
   In html kun je dit altijd overschrijven. In de tekst-tab van de editor kun je de alinea’s die je een vaste afstand wilt geven tussen div-tags zetten:

   hier je 1e alinea
   hier je 2e alinea
   hier je 3e alinea

   Ja, dat is html ;-)

   Erik

   Reageren
 120. Tanja

  Dat is een hele goede vraag Antowi.
  Ik gebruik soms een spatie om een lege regel te forceren maar als er andere tips komen dan ben ik daar ook blij mee want het scheelt een stuk frustratie.

  Reageren
  1. Carla

   Soms wil het wel eens werken om het hele stuk te arceren en alle opmaak (ook de verborgen opmaak) te verwijderen door op het gummetje te klikken. Hierna kun je de gewenste opmaak weer aanbrengen. Hopelijk lukt het nu. Succes.

   Reageren
 121. Webbrigade

  Hoi,

  We zijn op zoek naar een freelancer die ons (op oproepbasis en tegen verloning per uur) kan helpen met het schrijven van php/html codes binnen verschillende WordPress websites.

  Ben of ken jij iemand die ons kleine – maar enthousiaste – team wilt versterken met deze kennis? Neem dan contact op met Michel de Jong, via michel@evenementenbrigade.nl, 088-1266055 of 06-22226077.

  Alvast super bedankt!

  Reageren
 122. aron

  Hallo,

  Hoe installeer ik wordpress eigenlijk?
  En kan ik met wordpress ook een functie zetten dat mensen een account op mijn site maken (niet voor een nieuwsbrief, maar gewoon met een wachtwoord en gebruikersnaam)?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Aron,

   Je hebt een webhosting-account nodig en een domeinnaam. Vervolgens ga je naar wordpress.org en downloadt de laatste versie van wordpress. Maak via het control panel van je webhosting een database aan. Upload de WordPress-bestanden via ftp naar je webserver. Pas het bestand wp-config-sample.php aan door er de gegevens van de nieuw aangemaakt database in te vullen en hernoem het naar wp-config.php. Ga in de browser naar jouwdomeinnaam.nl/wp-admin en volg de instructies.

   Of je kiest een webhosting die een kant-en-klare WordPress installer aanbiedt via het control panel. Veel webhosters doen dat.

   Erik

   Reageren
 123. L. Aalders

  Hi, ik kan ineens als ik bewerk geen kleurenknop meer vinden. Ik zet nl de engelse tekst altijd in een andere kleur. Heb al jaren deze website en altijd was er gewoon een knop met kleuren.
  Mvg Loes

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Loes,

   Als die knop weg is zou ik WordPress even opnieuw installeren. Ga naar dashboard / updates en klik op Nu opnieuw installeren. Of volg de handmatige route die ik enkele reacties hierboven heb beschreven.

   Erik

   Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Albert,

   Dat kan niet rechtstreeks, omdat WordPress heel anders is opgebouwd dan een met frontpage gemaakte site (mysql/php versus platte html).

   Nabouwen kan wel. Je kunt in principe alles wat je wilt bouwen in WordPress.

   Erik

   Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Sander,

   Of een WordPress site ‘boxed’ en ‘full screen’ blokken heeft die je kunt combineren is vastgelegd in de html-structuur die is geprogrammeerd in het thema. Als het thema Eighties die mogelijkheid niet heeft ingebouwd zul je het ook niet met een plugin kunnen realiseren, omdat je daarmee niet de html-structuur van de pagina kunt wijzigen. Een website-bouwer zou bwel een child-theme kunnen bouwen waarin deze mogelijkheid zit ingebouwd.
   De site op konnektid.com is trouwens niet gebouwd in WordPress.

   Erik

   Reageren
 124. neik

  Dag Erik

  helaas volstaat deze niet helemaal. Dat zou er nog een andere eenvoudige optie mogelijk zijn?

  gr

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Neik (Niek?),

   Wil je s.v.p. binnen de draad reageren? Dan zien ik en andere bezoekers waar je vraag over gaat. Daarna delete ik deze reactie.

   Erik

   Reageren
 125. Richard Wijmans

  Ik wil graag mijn broncode aanpassen van mijn wordpress site maar kan dit nergens vinden.
  Ik zie verwijzingen naar http:// terwijl ik (bijna) alles over heb naar https://

  Voorbeeld:
  <!– –>
  <!– –>
  <!– –>

  Kan iemand mij helpen hiermee?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Richard,

   De broncode van je WordPress site bestaat uit een verzameling php-, js- en css-bestanden. Je kunt deze aanpassen op de webserver via ftp. Er is ook een editor in het dashboard waarmee je de themabestanden kunt aanpassen (onder Weergave in het menu), maar als je die gebruikt heb je geen backup van het bestand en kan één foutje je site onbereikbaar maken.

   Erik

   Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Richard,

     De bronbestanden die het uiterlijk en de functies van je WordPress site bepalen staan in de map wp-content/themes/jouw-thema.

     Erik

     Reageren
 126. Ralf

  Hallo,

  Als ik via de app van WordPress op mijn Iphone een foto wil toevoegen aan mijn site, dan krijg ik de melding “mislukt” op de foto te zien. Ik ga naar “pagina’s” om vervolgens deze te bewerken en de foto te uploaden. Ik krijg hem niet toegevoegd.

  Tevens heb ik onder “instellingen” gekeken en staat de max. uploadgrootte bestand op “origineel”.

  Wat gaat er niet goed en wat is eraan te doen? Ik wil namelijk mijn site onderweg kunnen bewerken.

  Ik hoop dat u een oplossing heeft.

  Alvast bedankt.

  Groetjes,
  Ralf

  Reageren
 127. Dennis

  Dag Erik ,

  Ik heb met wordpress een woocomerce webwinkel opgebouwd , dit kon ik tot gister naar eigen hand zetten.
  Ik heb voor het eerst een update uitgevoerd en heb nu alle prijzen in mijn webwinkel op (Gratis! ) staan na het vullen van de winkelwagen worden de prijzen bekend gemaakt .
  Na uren zoeken kom ik niet verder , ik hoop dat u mij op deze manier kan helpen.

  Alvast bedankt voor het meedenken.

  Vr Gr Dennis

  Reageren
 128. erik

  Ik heb boven in het scherm een taalkeuze mogelijkheid, maar ook in het menu, hoe kan ik degene boven aan het scherm verwijderen ? ik gebruik thema avada en qtranslate x voor de taal.

  Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Erik,

     De site staat niet meer live. Als je meer hulp nodig hebt neem dan even rechtstreeks contact op via e-mail.

     Erik

     Reageren
 129. marlou Könings

  Hallo, dit is mij eerste gemaakte website. WordPress theme: twenty fifteen.
  Ik heb op 2 pagina’s een galerij gemaakt.
  1. Van één pagina wil ik graag een slideshow maken.
  Hoe moet ik dat doen?
  2. Als ik zelf naar de website kijk met een zoekmachine dan zie ik dat de foto’s die ik aanklik in de galerij er maar 3 zijn, waarvan de derde foto niet de foto is die als 3de in de galerij staat. Bovendien kom ik niet verder dan drie. Bovenin staat vorige afbeelding/volgende afbeelding. Maar het stopt bij de 3de afbeelding. Hoe kan ik dit oplossen?

  Met vriendelijke groet,
  Marlou Könings

  Reageren
 130. Eric Fintelman

  Bij het klikken op de Engelse vlag verschijnt niet de homepage, maar de twitter pagina, met daaronder alle andere gebouwde pagina’s! Ook diegene die slechts concept zijn. Wat doe ik fout in mijn instellingen?

  Dank en groet,
  Eric

  Reageren
 131. vd Lee

  onze website is voor onze club opgemaakt en die moet ik bijhouden, maar met WP kan ik nog niet zo goed overweg eerlijk gezegd. Als ik dan bij jullie kijk, en bij anderen, staan de dashboarden in het Nederlands en bij ons alles in het Engels. Hoe kan ik dat ook omzetten in Nederlands?

  Reageren
   1. vd Lee

    Bedankt Erik! Heb het kunnen veranderen, dat is al heel fijn.. Heb nog (heel) wat vraagjes.. Op onze beginpagina staat een “meer info” knop maar als men daar op klikt krijg je :
    Oeps! Deze link lijkt niet te werken – ook niet goed hè? Waar kan ik dat vinden om dat te veranderen en HOE?

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo vd Lee,

     Dat zul je ergens in het thema kunnen vinden. Let wel, deze rubriek gaat over veelgestelde vragen over WP. Voor specifieke dienstverlening kun je beter rechtstreeks contact opnemen.

     Erik

     Reageren
 132. Hans

  Hallo Erik,

  Weet jij misschien of er een WordPress plugin (of techniek) is waarmee ik het volgende kan bereiken.

  zie: http://www.lik.com/thework/forests-trees.html

  De gallery pagina heeft een serie thumbnails. Als je op een thumbnail klikt kom je op een pagina van die foto, vervolgens kun je op een pijltje klikken (links of rechts), om naar de volgende foto te gaan, zonder dat de rest van de pagina veranderd.

  Op de website van Gerhard Richter is het eigenlijk nog beter gedaan, daar heb je onder de foto zelfs nog die informatie tabs die veranderen.
  https://www.gerhard-richter.com/en/art/paintings/abstracts/works-behind-glass-94/sinbad-15133/?&p=1&sp=32

  Ik wil zoiets ook maken. Ik zou onder elke foto ook graag nog een contact box hebben, En… als het even kan, zou ik willen dat als je op de foto zelf klikt (dus niet op de pijltje) die foto opent in een light box?

  Bedankt alvast,

  Hans.

  P.S. Net gelezen Unthinking van Harry Beckwith. Goed boek.
  Niet zo goed als: Selling the Invisible. Zondermeer zijn beste boek.
  Hoort thuis op het nachtkastje van iedere marketingpsycholoog.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Hans,

   Deze technieken zijn voor WordPress ook beschikbaar. Dit wordt gebouwd met jQuery (Javascript), AJAX e.d. Dat zijn technieken waarmee allerlei wijzigingen op een webpagina worden gemaakt zonder dat de pagina ververst. Elke slideshow werkt op basis van jQuery/Javascript. Die tabjes op de website van Gerhard Richter ook. Het gaat er om wat je precies wilt: dat bepaalt of er een plugin is die dat allemaal kan, of dat je gebruik moet maken van verschillende plugins of curstom programmeerwerk. Je zou eens kunnen kijken naar NextGen. Heb je meer specifiek advies nodig, dan zou je me meer inzicht moeten geven in wat je precies wil bereiken.

   Erik

   Reageren
 133. Miranda

  Hallo,

  Ik ben bezig met een website aan het bouwen in wordpress. De meeste pagina’s heb ik nog als concept staan. Nu wil ik een link in de tekst maken naar een andere pagina, die dus ook nog in concept staat. Maar dit wil mij niet lukken. Dus hoe kan ik op een conceptpagina een link maken naar een andere concept pagina?

  Alvast bedankt
  Miranda

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Miranda,

   Als je een pagina hebt opgeslagen als concept, zie je in Pagina Bewerken de permalink staan, direct onder de titel. Dat is de url die de pagina krijgt als hij is gepubliceerd en die kun je dus gebruiken om naar te linken.

   Erik

   Reageren
 134. Monique

  Hallo Erik,

  Ik ben al een tijdje opzoek naar hoe ik op mijn pagina verkorte versies van het volledige artikel moet weergeven. Nu krijg ik meteen het hele bericht te zien, maar dit is te druk. Daarnaast wil ik ook graag een raster pagina in plaats van alles onder elkaar. Weet u misschien hoe ik dit kan doen? Ik kom er namelijk niet aan uit!

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Monique

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Monique,

   Als het gaat om een website op wordpress.com zijn er niet zoveel mogelijkheden om de layout aan te passen behalve met een premium account. Maar je kunt wel verkorte versies plaatsen door een more-tag te plaatsen op de plek waar je het bericht wilt afbreken. Je kunt ook een samenvatting toevoegen. Dan is het afhankelijk van het gekozen thema hoe dat wordt weergegeven, maar meestal zie je dan op de blogpagina samenvattingen in plaats van hele berichten.

   Erik

   Reageren
 135. vd Lee

  Ik wil graag foto’s van bijeenkomsten plaatsen, uploaden lukt me op een of andere manier wel, maar ze zijn nergens te zien..
  Dus hoe moet ik dat doen c.q. wat doe ik verkeerd?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo vd Lee,

   Je kunt foto’s uploaden in een pagina of bericht met de knop Media toevoegen. Dan verschijnen ze in het bericht.

   Erik

   Reageren
   1. Ed van Hagen

    Hallo Erik
    Bedankt voor de reactie
    Ik zie op het contact formulier wel staan contact form 7staan maar geen mogelijkheid om het adres te wijzigen.
    Bij de instellingen heb ik het email adres gewijzigd maar de formulieren komen niet aan.
    Ben er niet zo handig in.
    groetjes Ed

    Reageren
 136. Marion

  Hallo.
  In mijn wordpress draait op de homepage een film, op de pc is deze te zien, echter op de ipad of telefoon komt automatisch de gekozen foto naar voren.
  Hoe kan ik dit oplossen zodat ook de film op een ipad/tablet/telefoon te zien is?
  Hoor het heel graag. Ben hier al dagen mee bezig en krijg het niet voor elkaar.

  Alvast enorm bedankt!
  Groet, Marion

  Reageren
   1. Marion

    Hallo Erik,

    Via je link werkt het, echter ik kan de link niet plaatsen in mijn wordpress.
    Section Background Video
    jVSzwagp76U YouTube Video ID

    Dit is het enige wat ik kan invullen. Als er al iets voor komt te staan, of achter dan wordt het niet gepakt.
    De video wordt dus niet in het deel van de “normale” teksten gezet.

    Hoop dat er nog andere ideeën zijn???

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Marion,

     Zo te zien laat het thema dus niet toe dat video’s op een andere manier worden embed dan met de flash player. Een mogelijke oplossing is de code waarmee de achtergrondvideo wordt embed in een child theme aan te passen, zodat je de video toch met html5 kunt weergeven.

     Erik

     Reageren
     1. Marion

      Hallo Erik,

      Ja heb hem getest en hij doet het daar wel.

      Ik snap verder niet geheel wat je bedoelt. Wat is een child theme?

      Groet,
      Marion

     2. Erik Bericht auteur

      Hallo Marion,

      Als je iets aan een WordPress theme verandert, wordt deze verandering weer overschreven als je een update van het theme installeert. Dat overschijven kun je voorkonen door de wijzigingen in een child theme aan te brengen. Kijk voor meer informatie op deze pagina: https://codex.wordpress.org/Child_Themes
      In jouw geval lijkt de enige oplossing een aanpassing te maken in de code van het theme. Dat kun je dus beter niet in het theme zelf doen maar in een child theme.
      En ja, dit is een klus die moet worden uitgevoerd door iemand met verstand van zaken, zowel van de ‘binnenkant’ van WordPress als van coderen in php, html e.d. :-)

      Erik

     3. Ed

      Hallo Erik
      Met het updaten van de widgets is mijn hele website niet meer te zien ook kan ik niet meer in mij admin.
      De vraag werd mij gesteld om te updaten dat heb ik gedaan .
      Ik de volgende fout melding op mijn site.
      Warning: require(/home/beeldhouweredvanhagen.nl/www/wp-content/themes/edvanhagen/../../plugins/nextgen-gallery/lib/ngg-db.php): failed to open stream

      Ik hoop dat u mij kan helpen ben een beetje in paniek
      met vriendelijk groeten Ed

     4. Erik Bericht auteur

      Hallo Ed,

      De foutmelding duidt erop dat na de update een script dat wordt aangeroepen vanuit het thema een script van een plugin (nextgen) niet meer kan vinden. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Om het op te lossen is in elk geval toegang tot de webserver via ftp nodig. Om precies te kunnen zien wat er fout gaat zal iemand met verstand van zaken in de php-bestanden wp-content/themes/edvanhagen/pictureapi.php en wp-content/plugins/nextgen-gallery/lib/ngg-db.php moeten duiken.

      Ging het trouwens om een update van WordPress of heb je ook nog andere dingen geüpdated?

      Erik

 137. Ebby

  Hallo Erik,
  Ik ben een contactformulier aan het toevoegen op onze website. Ik heb dit gedaan met de plugin Contact Form 7. Nu loop ik alleen tegen een probleem aan. In Google Chrome geeft hij de tekst in het wit weer. Dus deze is niet te lezen. Nu heb ik in de CSS de kleur aangepast van wit naar zwart, maar dit heeft in Google Chrome niet geholpen. In internet explorer is de kleur wel aangepast van wit naar zwart en is het formulier goed te gebruiken.
  Weet u wat ik hier aan kan doen?
  Groet, Ebby

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Ebby,

   Zo te zien is het probleem al opgelost. Misschien werd er een oude instelling gecached in de browser.

   Erik

   Reageren
   1. Ebby

    Hallo Erik,
    Bedankt voor de reactie! Het probleem met de witte tekst is inderdaad opgelost. Het is alleen op mijn eigen laptop nog steeds zo dat ik het in het wit zie, maar ik heb van diverse mensen gehoord dat zij het gewoon in het zwart zien.
    Wel heb ik nog een andere vraag..
    Wanneer je een bericht verzendt met het contactformulier blijven er pijltjes draaien en blijft je verzonden bericht staan. Weet u hoe dit komt en of ik daar iets aan kan doen?
    Groeten, Ebby

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Ebby,

     Dit is absoluut een AJAX / jQuery conflict, mogelijk veroorzaakt door een andere plugin of door een foutieve implementatie van jQuery in het thema.

     Je kunt proberen andere plugins uit te schakelen (een voor een) om te kijken of dat het probleem oplost.
     Zie verder https://www.google.nl/search?q=contact+form+7+confirmation+not+showing&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=piAAVrq5G6WUygOT5JWwCQ#newwindow=1&tbs=qdr:y&q=contact+form+7+spinning+forever+after+submit

     Erik

     Reageren
     1. Ebby

      Hallo Erik,

      Bedankt voor uw tijd en snelle reactie!
      Ik heb geen andere plugins op de website dus daar kan het niet aan liggen.
      Dus ik denk dat het aan mijn thema ligt. Alleen heb ik hier heel weinig verstand van. Kan ik iets aan het thema veranderen waarbij de website gewoon hetzelfde blijft?
      Ik heb via de link die u gaf geprobeerd wat wijzer te worden maar dat gaat allemaal boven mijn pet ;).

      Mocht er geen simpele oplossing zijn dan houdt ik het gewoon bij de opmerking die ik geplaatst heb op de website dat wij de berichten wel ontvangen, maar dat er pijltjes blijven draaien. Alleen het mooiste zou natuurlijk zijn als ik het op kan lossen..

      Groeten, Ebby

     2. Erik Bericht auteur

      Hallo Ebby,

      Aanpassingen maken aan een WordPress thema zonder kennis van zaken zou ik niet aanbevelen. Dit vergt kennis van php, javascript, html en css. Heb je die kennis niet, dan is het risico groot dat je een fout maakt waardoor de site niet meer goed functioneert of onbereikbaar wordt. Je dan beter een expert inhuren voor de uitvoering.

      Erik

 138. Ed

  Hallo Erik
  Er stond een melding dat ik de widgets moest updaten ik heb dat aangeklikt en kreeg een pagina met
  Alle widgets die geupdate moesten worden.
  Ik heb ze toen aangeklikt en toen stopte de site er mee.
  Nu heb ik een studenten hulplijn gemaild en als het goed komt er een student het repareren.
  Ik had trouwens geen andere update gedaan allen die widgets
  Later zag ik wel de update van nexton gallery bij mijn updates staan op de c schijf ik wacht het af en hoop dat de student het kan repareren.
  In ieder geval bedankt voor de reactie .
  groeten Ed

  Reageren
 139. Elene

  Hallo Erik,
  Ik heb een website voor iemand gemaakt en gebruik gemaakt van het theme: Accesspress Lite. Nu probeer ik uit te vinden hoe ik de lettergrootte in de titel op elke pagina kan veranderen, zoals bijvoorbeeld: zie de website http://www.money8.nl en dan de titels: De professionals van Money8 – Administratiekantoor en Nieuws en Publicaties. Dit moet ik dan op de pagina’s in de titel wijzigen alleen zie ik de mogelijkheid niet waar. Kunt u mij helpen?
  mvg
  Elene

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Elene,

   Dat kun je niet op de pagina’s in de titel wijzigen, maar via custom css. Bijvoorbeeld h1 {font-size: 30px;}. Custom css kun je instellen in de theme options.

   Erik

   Reageren
 140. Marijne

  Hallo!

  Sinds kort heb ik mijn eigen blog (https://marijnegroeitop.wordpress.com/).
  Zoals u misschien ziet ziet u op mijn blog elke post volledig verschijnen. Ik zou dit graag willen veranderen. Het is dan de bedoeling dat men de foto van de post ziet en de eerste alinea en dat men vervolgens op ‘verder’ of ‘lees meer’ drukt om de volledige post te lezen.

  Heeft u een idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen?

  Met vriendelijke groetjes,

  Marijne

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Marijne,

   Daarvoor heeft WordPress de zogenaamde Lees-Meer-Tag. In de visuele editor is dit het knopje links van het ABC knopje. Hiermee voeg je een ’tag’ in de post in op de plek waar je hem wilt afbreken.

   Erik

   Reageren
 141. Diana

  Hoi Erik,
  Ik heb even een vraagje,
  Als ik bv in google licht op het hart de naam van mijn wordpress intik dan zie ik vaker staan Archieven , zie hieronder zo wordt het dan weergegeven . Weet je zo waarom dat woord archieven er steeds bij komt te staan.
  Kan ik daar iets aan doen in mijn instellingen bij WP? of weet je waardoor dit komt?

  hart volgen Archieven – Licht op het Hart
  lichtophethart.nl/tag/hart-volgen/
  25 sep. 2015 – Eén van de spreuken die voor ons heel erg toepasselijk is geworden is toch echt wel: Volg je hart want dat klopt. Op het moment dat je je hart …

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Diana,

   Dat kun je aanpassen door de inhoud van de title-tags van die archiefpagina’s (zoals WordPress dat noemt) in te stellen. De title-tag is een html-code in de head van een webpagina en heeft de volgende vorm:

   <title>Bla bla bla dit is de inhoud</title>

   De tekst tussen de openings- en sluittag wordt weergegeven in de tab van een browser en vaak als eerste regel in de zoekresultaten van Google. Zie bijvoorbeeld deze pagina (https://www.vindkracht9.nl/woordenboek/seo/title-tag/) voor meer informatie over de title-tag, of google op ’title-tag’.

   Het aanpassen kan met een SEO-plugin, bijvoorbeeld WordPress SEO van Yoast of All in one SEO.

   Erik

   Reageren
 142. Albert

  Hallo Erik,
  ik probeer een website op te bouwen met wordpress maar het live voorbeeld scherm blijft maar laden en dus wit. maakt niet uit welk thema. heb alle plugins al gedeactiveerd, geen effect. Ik kan de oplossing nergens vinden. Heb jij mogelijk een idee? eventueel via FileZilla. ik ben al een hele tijd aan het zoeken maar kom er niet uit.
  bij voorbaat dank

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Albert,

   Een wit scherm kan vele oorzaken hebben. Zonder nadere informatie of toegang tot de webserver is het niet mogelijk de oorzaak aan te wijzen. Omdat thema’s en plugins geen invloed lijken te hebben, kun je proberen de WordPress installatie te vervangen door een nieuwe. Dit kun je het beste doen via ftp. Gooi alles weg in de root behalve wp-config.php en de map wp-content, en upload dan een verse WP-installatie die je kunt downloaden op wordpress.org of nl.wordpress.org. Upload niet de map wp-content, die laat je dus staan. Helpt dit nog niet, ook niet met een vers standaardthema (twenty fifteen bijv) en alle plugins uitgesckakeld, dan lijkt het waarschijnlijk dat het probleem in de database zit. je kunt dan met phpMyAdmin kijken of er tabellen in de database zijn die gerepareerd moeten worden.

   Maak voordat je dit soort dingen gaat doen backups van het bestandssysteem en de database. Kijk voor informatie hierover bijvoorbeeld hier: https://wpwebbouw.nl/veelgestelde-vragen-over-wordpress/?vraag=19

   Erik

   Reageren
   1. Albert

    Erik
    dank voor de snelle reactie.
    Helaas het heeft niet geholpen, het scherm blijft wit en in het midden een klein grijs rondje waarin een wit puntje rond draait. De WP files en folders staan overigens in public_html/cms/. de files index.php en .htacces in de domeinnaam.nl root.
    wat kan ik in phpMyAdmin eventueel aanpassen?

    Albert

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Albert,

     Waarom zet je niet alles in de root? Niet dat het niet zou kunnen zoals jij het hebt, maar het maakt de zaak m.i. nodeloos gecompliceerd.
     Het ronddraaiende rondje duidt aan dat er wel wat gebeurt maar dat de site blijkbaar niet alle gegevens kan ophalen, wat ook weer verschillende oorzaken kan hebben. Begrijp ik goed dat je wp-admin wel bereikbaar is?
     En draait de site op een online webserver of offline op een LAMP of WAMP o.i.d.?

     Erik

     Reageren
     1. Albert

      Erik
      Het is online en via directadmin log ik in. ik wilde WP offline zetten om alles vandaar uit rustig op te bouwen maar heb geen idee hoe vanaf de pc te werken. ik heb gewoon toegang tot wp-admin via filezilla.
      Albert

    1. Albert

     Erik,
     ik ben eruit. de files index.php en .htaccess stonden in de folder domein.nl en moeten in de folder domein.nl/public_html staan. nu werkt het prima.
     dank voor je hulp.
     mvg Albert

     Reageren
 143. Jef

  Hallo,

  Ik heb via wordpress een site gemaakt met een eigen domeinnaam, nu wil ik graag de wordpress app op mijn ipad gebruiken om de site bij te houden, maar het lukt me niet om verbinding te krijgen.
  Ik heb de URL ingegeven en mijn gebruikersnaam en wachtwoord, maar blijf steeds (na een erg lange poging tot verbinden) de boodschap dat er op die url geen wordpress site gevonden is.
  Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe ?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Jef,

   Heb je de volledige url inclusief http:// ingevoerd? En zo-nodig met /wp-admin erachter als je naar de beheersomgeving wilt?

   Erik

   Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Jef,

     Ik zie op de ios forums twee topics over dit probleem, waar veel suggesties in staan. https://ios.forums.wordpress.org/topic/cant-log-in-to-self-hosted-site-iphone-ipad
     https://ios.forums.wordpress.org/topic/self-hosted-blog-onecom-cant-log-in-via-ipad-iphone-app
     Kijk eens of je wat verder komt met deze suggesties. De kortste klap is het proberen met een standaard theme. Je kunt ook eerst proberen direct in te loggen op de url waar de app mee communiceert:
     http://www.sweetandsmoking.nl/xmlrpc.php (dus in plaats van de url die op wp-admin eindigt).

     Erik

     Reageren
 144. Davita

  op mijn site zie je op de startpagina altijd het hele bericht, maar ik wil liever alleen de titel met bijvoorbeeld een plaatje zichtbaar maken, kan dat?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Davita,

   Zet een plaatje bovenin je bericht en plaats daarna een ‘Lees meer tag”. Hiervoor is er een knopje in de editor, links van het ABC-knopje.

   Erik

   Reageren
 145. joop van nugteren

  gaarne verneem ik uw raad omtrent het aanpassen van de web site http://www.rondje-kunst.nl

  ik beheer deze site voor een groepje kunstenaars, maar kan sinds kort niets meer aanpassen, als ik in log dan krijg ik een leeg dashboard veld te zien, met aan de linker zijde wel pagina’s en berichten wat ik dan zou moeten kunnen aanklikken, het veld blijft echter leeg.

  gaarne u advies
  met vriendelijke groet
  Joop van Nugteren

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Joop,

   Deze vraag valt niet onder veelgestelde vragen maar is een support vraag. De oorzaak kan van alles zijn en het vergt nader onderzoek om deze op te sporen en het probleem te verhelpen. Wanneer je daarvoor van de (betaaolde) diensten van WP Webbouw gebruik wilt maken, neem dan contact op via e-mail of het reactieformulier op https://wpwebbouw.nl/contact/

   Erik

   Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Fons,

   Als dit niet kan via de plugin die je daarvoor gebruikt, kun je het proberen via een database-query. Alleen als je weet wat je doet. Via phpMyAdmin kun je de database van je WordPress site bewerken. Hiermee kun je ook SQL-opdrachten uitvoeren. Kijk in de database-tabel welke instelling wordt veranderd en stel een SQL-query op waarmee je voor alle geüploade foto’s deze instelling verandert. Maak eerst backups van alles.

   Erik

   Reageren
 146. Cindy

  Hoi,

  Ik wilde mijn domein veranderen van http://www.boogaardsportswear.nl naar http://www.avontuurlijkeroadtrips.nl Nu heb ik dat in wordpress gedaan, ingelogd en naar General Settings.
  Ik heb zowel de URL WordPress adress als de URL Blog Adress aangepast. Daarna opgeslagen. Nu kan ik ten eerste niet meer inloggen om nog maar iets te veranderen, en ten tweede functioneren beide sites niet meer.
  http://www.boogaardsportswear.nl is gemaakt in WordPress
  http://www.avontuurlijkeroadtrips.nl is gemaakt in Wix

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Cindy,

   Wat jij hebt geprobeerd kan niet. De enige manier om dit te herstellen is door de gewijzigde urls terug te veranderen in de database. De meeste hosting providers hebben hiervoor het programma phpMyAdmin geïnstalleerd dat je vanuit het control panel kunt bereiken. De urls staan in de tabel wp_options (in plaats van wp_ kan ook een ander voorvoegsel zijn ingesteld). Vervolgens moet je de gewenste verandering op een heel andere manier aanpakken. Hoe, dat is een beetje afhankelijk van wat je nou precies met de beide domeinen wilt. Als je de WordPress-installatie van http://www.boogaardsportswear.nl/ op http://www.avontuurlijkeroadtrips.nl/ wilt zetten, is het resultaat twee domeinnamen met dezelfde site erop. Wat er nu staat op http://www.avontuurlijkeroadtrips.nl/ is dan weg. Wil je dat, dan vergt dat een verhuisoperatie van de WordPress-installatie naar het andere domein. Hoe dat moet staat hierboven omschreven in vraag 27: https://wpwebbouw.nl/veelgestelde-vragen-over-wordpress/?vraag=27

   Ook hier geldt: maak eerst backups voordat je iets doet!

   Erik

   Reageren
 147. Chantal

  Hallo,
  Op mijn wordpress is de knop: ‘wp admin’ ineens verdwenen. Omdat je op wordpress best veel met deze knop doet is dit natuurlijk wel vervelend. Hierdoor kan ik geen berichten meer plaatsen. Wat moet/kan ik doen om deze knop weer terug te krijgen?

  groeten,
  Een bezorgde wordpress liefhebber

  Reageren
 148. Antoinette

  op de website zie ik bij de homepage en bij de contactpagina dat de telefoonnummers niet zichtbaar zijn bij een Iphone of Ipad. Als ik erop klik dan verschijnt het nummer en mailadres (bij contact ook het kvk en btwnr). Ik kan dan direct bellen op mijn iphone.

  Op een pc of Samsung tablet is het wel zichtbaar. Hoe los ik dit op?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Antoinette,

   In de styles plugin staat een regel die de tekst van een link wit maakt. De achtergrond is ook wit. Wit op wit zie je niet. Het gaat om de regel .styles #wrapper a {color: #fff;}.

   Erik

   Reageren
   1. antoinette

    hoi Erik,

    Bedankt voor je reactie….echter zie ik hey volgende, maar ik zie geen kleurcode staan. Moet ik deze dan juist toevoegen?

    /* Header clearfix */
    #header:before, #header:after {content: ”; display: table; }
    #header:after { clear: both; }
    #header { zoom: 1; }

    /* Replace margin with padding for background-colors */
    .styles #wrapper { padding-left:0; padding-right:0; width: 980px; }
    .styles #header, .styles #main { padding-left: 20px; padding-right:20px; }

    #site-title, #site-description { width: auto; }

    #wrapper, .entry-utility, #respond p, #respond code, #respond textarea { line-height: 1.5; }

    #site-info, #site-generator, #footer-widget-area { width: auto; line-height: 1.5;}

    Reageren
 149. marrigje

  beste,

  Ik wil graag de tekst op mijn hoofdpagina (het stukje van nieuw(s)) naar links verplaatsen en gelijk uitlijnen met mijn titel. De titel wil ik graag laten waar hij is. het lukt mij niet. Staat dit in tabellen o.i.d.?

  Marrigje spoesltra

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Marrigje,

   Ik begrijp niet precies wat je bedoelt met “de tekst op mijn hoofdpagina (het stukje van nieuw(s))”. Ik zie op je homepage alleen een menu en een site-title. Deze zijn rechts uitgelijnd door regels in de css (style.css in de themafolder). Als je doelt op de uitlijning van de tekst onder Nieuw(s) op de pagina http://www.marrigjespoelstra.be/n-i-e-u-w-s/ dan kun je dat in Pagina bewerken regelen, door spaties weg te halen voor de bullets. Dat lukt beter in de Tekst tab dan in de Visueel tab.

   Erik

   Reageren
 150. Diedrich

  Hallo , ik zit al 2 weken te stoeien met het volgende:
  Op mijn “Normale pagina’s” worden mijn comments die op een pagina worden gegeven gewoon getoond en ook het aantal comment wordt getoond:

  Alleen op mijn attachment pagina gebeurt dit niet ,wel wordt het aantal comments getoond zoals je kunt zien met de onderstaande link

  http://www.davidbowieworld.nl/mijn-bootlegs-2-2/tour-recordings/1958-1969-early-david-bowie/attachment/various/

  Wat is er fout gegaan? Ook heb ik alle plug-ins zonder resultaat op inactief gezet

  Groet
  Diedrich
  http://Www.davidbowieworld.nl

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Diedrich,

   Normale pagina’s en attachment pagina’s worden vanuit verschillende php templates gegenereerd. Daar kunnen verschillen in zitten. De enige manier om daarachter te komen is in de php-code te duiken.

   Erik

   Reageren
 151. Flantua

  Goedemorgen, ik in wordpress (wiptouch) een fotogalerij aangemaakt op de homepage, maar als ik op de foto klik, gaat ik na gebruik van de website af, hoe blijft de bezoeker naar aanklikken van de foto op de website? ik hoop dat u mij kan helpen, vriendelijke groet gerhard

  Reageren
 152. Ted Donkervoort

  Goedenavond,

  Ik heb voor het eerst een website gemaakt in wordpress, maar ik heb een probleem met de headers.
  Die herders lopen achter, ik bedoel wanneer je op home klikt en dan naar de over ons en weer naar openingstijden dan maakt hij het woordje “home” groen terwijl hij het woordje “over ons” groen moet kleuren. Hoe krijg ik het voor elkaar dat de headers doen waar het voor bedoelt is?? ik heb het logo al verwijdert maar dat hielp ook niet, toen het logo verkleind naar dat ging ook niet. weet u raad??
  Vriendelijke groet Ted Donkervoort

  Reageren
 153. moon

  Please help!! ik heb net mijn naam van mijn wordpress blog/site veranderd en nu kan ik niet meer gevonden worden via google etc. Ik kan geen een artikel terug vinden die erop staan. Hoe ik ook zoek ik kom elke keer terecht op de oude site naam maar als ik erop klik komt te staan: oops page can’t be found. Moet ik nu alle berichten opnieuw erop zetten of kan ik ze overzetten op de nieuwe naam? en zo ja hoe doe ik dat? (ik heb een test bericht gepost om te kijken of ik die wel terug kan vinden maar dat lukt ook niet)

  Reageren
 154. Mambonr5

  Beste Erik,

  Ik ben met WordPress bezig met opstarten van een blog en zie vele instructiefilmpjes. Echter vaak zie ik als ze naar visit site gaan dat ze zowel links als boven nog een toolbar hebben en bij mij zit er niets.
  Hoe zou dit komen?

  Reageren
 155. Astrid

  beste,

  Probleempje, wanneer ik op de volgende website http://www.websitemaken-zeeland.nl het inlog php form verwijdert dan loopt de slideshow niet meer door en dit alleen op mijn Apple’s. Op normale PC loop het gewoon door. Laat ik het staan op home en verwijder het op contact, blijft de slider staan.
  Wat kan dat toch zijn?

  Reageren
 156. Willy

  Ik vind het klassieke dashboard prettiger dan het nieuwe. Is er manier om te wisselen tussen beide? Ben gewend aan de oude. Vind de nieuwe lastig. Ik zie daar bijvoorbeeld de mediabibliotheek niet meer staan. En ook staan de invoegmogelijkheden (media, contactformuler, etc.) niet meer op de pagina’s.
  Alvast bedankt voor j(ulli)e reactie.

  Reageren
 157. Bram

  Ik zou graag de reacties op een aantal blogberichten op mijn wordpress-site, apart willen weergeven op een aparte pagina. Is dat mogelijk?

  Reageren
 158. L van Doren

  Geachte heer

  Op mijn vorige site had ik voor memory sieraden een graveer module. De klant kon in de module de tekst opgeven welke eindigde met het aantal karakters dat op de lijn mogelijk was en de horizontale rijen waren eveneens ingesteld. Is hiervoor een plugin?
  Voorbeeld: 3 horizontale rijen met 30 karakters of 10 rijen met 10 karakters.

  In afwachting van uw reactie.
  Met vriendelijke groet
  Loe van Doren

  Reageren
 159. Nancy

  Hallo, ik heb even een paar vraagjes. Ik wil alt tekst gebruiken maar weet niet in welk thema dit kan. Als ik mijn blog op de laptop bekijk zie ik de volg mij enz. widgets aan de zijkant maar als ik m op de tablet bekijk staat het onderaan het bericht. Ik wil het graag altijd aan de zijkant.
  Alvast bedankt!

  Nancy

  Reageren
 160. Willy Smeenge

  Ik heb mijn schoonzusje geholpen met een WordPresswebsite (erikasmeengefotografie.wordpress.com). Nadat zij zelf foto’s heeft toegevoegd is een bepaalde pagina (Portfolio) met subpagina’s niet meer benaderbaar. Wat kan er aan de hand zijn?

  Reageren
 161. Lein Kaland

  goedemiddag WP Webbouw,

  Ik ben met m’n site bezig http://www.reclamebundel.nl. Daar staat alleen nog maar een basis-verhaal op. Maar toch.
  Nu probeer ik in te loggen. volgens mij wordt ik wel geaccepteerd, maar ik kom niet bij de CMS. Het lijkt alsof ik het dashboard niet zie. Ik kom gewoon weer bij de voorkant uit. Er zijn gisteren nog wel een paar updates gedaan, kan zijn dat het daardoor is gewijzigd.
  Ik probeer het in Firefox 43.0 en in Google chrome Versie 47.0.2526.106 (64-bit)
  Wat doe ik fout?

  Reageren
 162. Elles [3lles.nl]

  Hallo,

  mijn vraag gaat als volgt:
  Als je de link van mijn site in Google opzoekt, je typt dus 3lles in de zoekbalk maar dan kom je mijn siteinformatie niet te zien. Je ziet:
  3lles
  3lles.nl/
  Er is geen beschrijving beschikbaar voor dit resultaat vanwege robots.txt – meer informatie.

  Hoe zorg ik voor de beschrijving?

  Groetjes,
  Elles Mulder

  Reageren
 163. Esther

  Hoi, ik wil tekst aanpassen in 1 van mijn pagina’s. Als ik naar de pagina ga om te wijzigen zie ik alleen een wit veld zonder tekst. Als ik selecteer zit er wel tekst achter maar dan in zo’n ouderwetse opmaak: bijv. en dan de teks

  Ik heb dit wel eens eerder gehad en door het programma af te sluiten en weer op te starten was het meestal wel opgelost. Nu dus niet… Hebben jullie een tip? Alvast bedankt! Esther

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Esther,

   In de editor Pagina bewerken kun je in het grote veld kiezen voor Visueel of Tekst. De tabjes hiervoor staan rechts bovenaan het veld. (Overigens is de tekst-editor niet ouderwets maar laat deze de html-code zien van de pagina. Html is nog steeds de taal waarin alle websites worden gemaakt en dus verre van ouderwets ;-))

   Erik

   Reageren
   1. Esther

    Hoi Erik,
    Bedankt voor je antwoord. Helaas krijg ik op geen van deze beide tabs een reactie of verandering van scherm. Het scherm blijft dus wit en als ik op een bepaald deel dubbel klik zie ik welke tekst er staat. Ik hoop dat je nog meer oplossingen hebt…

    Ik heb een printscreen naar je e-mail gestuurd.

    Groet,
    Esther

    Reageren
 164. girlsstuf

  Hoi Erik in de wordpress admin staat in de systeem status een melding(zie onder) In de ftp heb ik me gek gezocht maar wc_logs staat er niet in. Nu begrijp ik dat ik dit zelf aan moet maken kan jij me precies uitleggen hoe ik dit doe?

  Gr,girlsstuf bij voorbaat mijn dank

  Log directory (/home/girlsst/domains/girlsstuf.nl/public_html/wc-logs/) is niet schrijfbaar. Maak deze schrijfbaar of definieer een custom WC_LOG_DIR om loggen mogelijk te maken.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Girlsstuf,

   wc-logs is een map in de root van je site, waar dus ook de mappen wp-admin, wp-content en wo-includes staan en nog een stuk of wat bestanden. Deze map moet beschrijfbaar zijn door de WordPress site. Via ftp kun je kijken wat de schrijfrechten van deze map zijn (CHMOD) en deze stapsgewijs verhogen naar 755, 775 of 777. Tussendoor controleer je of de foutmelding verdwijnt, zo ja dan staan de schrijfrechten hoog genoeg. Hoe lager hoe beter, 755 zou al moeten werken maar soms is 775 of 777 nodig.

   Erik

   Reageren
 165. wendy

  Mijn vraag is . Ik heb een website in wordpress. Nu heb ik de plugin van woocommerce geïnstalleerd, maar krijg ik een melding dat mijn thema niet wordt ondersteund door woocommerce. Ik kan storefront als thema installeren wordt als optie gegeven. Als ik dat doe ben ik dan alles kwijt of blijven alle gegevens op mijn site behouden. Ik wil een kleine webshop aan mijn site koppelen om uit te proberen

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Wendy,

   Als je een ander thema installeert, gaat je website er anders uitzien. De inhoud (pagina’s en berichten) blijft behouden. Menu’s en widgets moeten meestal opnieuw worden geïnstalleerd.
   Overigens werkt Woocommerce in de meeste thema’s wel, ook al krijg je de melding dat dat niet zo is. Het vergt wel wat aanpassingen en instellingen om het goed te integreren in je site.

   Erik

   Reageren
 166. Madrina

  Dag Erik,

  Ik ben na 8 jaar bloggen overgeschakeld van wordpress.com naar wordpress.org. Alleen zijn mijn afbeeldingen niet mee verhuisd. In wordpress.com laadde ik ze in de mediabibliotheek. Kan ik op één of andere manier een export maken van die bib en in wordpress.org exporteren? Of bestaat er een plugin om mij te helpen? Al die honderden berichten bestonden namelijk uit veel foto’s (aangezien ik een fotografie- en reisblog heb).

  Bedankt.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Madrina,

   Bij het importeren met de WordPress import tool kun je aanvinken of je afbeeldingen ook mee moeten verhuizen. Vaak werkt dit niet omdat deze plugin buggy is. Je kunt op zoek gaan naar een betere importplugin (zoek bij wordpress.org/plugins of in je dashboard via Plugins / Nieuwe plugin op “import”). Je kunt ook de blog op wordpress.com laten staan. Dan blijven de afbeeldingen daar staan maar ze worden wel weergegeven in je pagina’s als je deze hebt verhuisd via een xml-bestand dat is aangemaakt met de WordPress export tool op wordpress.com. Nieuwe afbeeldingen die je uploadt komen wel in je nieuwe blog in de mediabibliotheek te staan. Uit het oogpunt van snelheid is het helemaal niet zo’n slecht idee om de plaatjes op wordpress.com te laten staan.
   Er zijn nog meer redenen om je blog op wordpress.com te behouden: je hebt dat account nodig als je de Jetpack-plugin wilt gebruiken. Dit is een verzamelplugin van WordPress zelf met veel handige functies.

   Erik

   Reageren
 167. Mieke van der Ven

  Beste,
  Ik heb sinds kort een wp site, maar krijg op de homepage alleen blogberichten geplaatst. Van lieverlee heb ik mijn content dus maar als berichten geplaatst, maar graag zou ik op de homepage gewone pagina’s hebben (zodat ik ook geen datum van publicatie zie). Maar ik krijg het niet voor elkaar. Is dat omdat ik een gratis abonnement heb? Of zie ik iets over het hoofd?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Mieke,

   Kijk eens bij Instellingen / Lezen. Daar kun je bepalen of je homepage je blog weergeeft of een pagina naar keuze.

   Erik

   Reageren
   1. Mieke van der Ven

    Dag Erik,
    Bedankt voor je reactie. Maar helaas zie ik onder instellingen geen optie ‘lezen’. Alleen algemeen, schrijven, reacties en analytics. Enig idee waarom ik dit niet kan instellen?

    Groet, Mieke

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Mieke,

     Dat is niet normaal. Als je een beheerdersaccount hebt, moet je meer zien onder instellingen. Het kan zijn dat iemand de site geïnstalleerd heeft en deze onderdelen heeft uitgeschakeld. Dat kan met speciale code of met een plugin die user rollen specificeert. Heb je een beheerdersrol? En heb je de site zelf geïnstalleerd?
     Je kunt ook handmatig http://jouw-domeinnaam.nl/wp-admin/options-reading.php intypen in de browser (vervang “jouw-domeinnaam.nl” door de domeinnaam van de betreffende site). Wanneer dit niet naar de pagina ‘instellingen/lezen’ leidt, is er iets anders mis.

     Erik

     Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Geert,

   Php.ini staat op de webserver van de hosting. Als je niet een eigen server hebt kun je daar niet bij en zul je bij je hostingbedrijf moeten aankloppen. Maar wat bedoel je precies met ‘uploads inschakelen’? Wil je de uploadslimiet verhogen? Of kun je nu überhaupt niet uploaden?

   Erik

   Reageren
 168. Else

  Ik heb sinds enkele dagen een nieuw WordPress blog.
  Alle berichten komen in beeld maar de pagina’s niet.
  Terwijl ze wel gepubliceerd zin, hoe vind ik ze terug?

  Graag uw hulp.

  Groetjes Else

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Else,

   Je vindt de pagina’s uiteraard wel in het paginaoverzicht als je in de admin bent. Om ze aan de voorkant zichtbaar te maken, wil je ze waarchijnlijk aan een menu toevoegen. Dit doe je door naar weergave/menus te gaan (of appearance/menus als je een engelse admin hebt). Maak daar een menu aan en voeg de pagina’s eraan toe. Wijs dit menu toe aan een van de menulocaties die het thema voorhanden heeft.

   Erik

   Reageren
 169. Bas Gaertman

  Hallo,

  Ik vroeg me af of er een plug in is or dergelijke om mijn gebruikers plaatjes te uploaden in de galerij ( met categorie en eigen tekst etc ) ZONDER het dashboard menu, dus dat ik een pagina maak waar alles is voor gekauwd zodat hun alleen de tekst etc hoeven te schrijven, en het plaatje te uploaden, en dat die dan automatisch in de galerij komt zodra de gebruiker alles juist heeft gedaan!

  Ik zoek al dagen lang op google etc naar zoiets maar kan niks vinden…

  Gaat natuurlijk over WordPress

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Bas,

   Als ik Google op “wordpress front end image upload plugin” komen er wel wat opties tevoorschijn. Je zou deze natuurlijk nader moeten onderzoeken en testen of er iets bij zit wat aan jouw eisen voldoet.

   Erik

   Reageren
 170. Michelle

  Beste Erik. Ik heb een probleem met mijn website.
  De website is nu in het spaans maar ik wil er ook graag een engelse versie van maken. Als ik het goed heb begrepen kan dit door bijv. de qtranslate plugin. Het probleem is echter dat ik op mijn dashboard geen plugin mogelijkheid heb.
  Ik heb een wordpress.org domein maar als ik naar de admin pagina ga, dan komt hij uit in wordpress.com (wellicht is dat de oorzaak van het probleem?)

  Heb je een tip voor mij om de website toch in meerdere talen te kunnen krijgen?
  Ik hoor graag van je,
  vriendelijke groeten! Michelle

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Michelle,

   Je website is gehost bij wordpress.com met een doorverwijzing van de domeinnaam. Op die manier kun je niet zelf plugins installeren. Wil je dat wel, dan zul je de website op een eigen hosting moeten zetten.

   Erik

   Reageren
 171. marjan

  Hoe kan het dat Woocommerce geen emails verstuurd (aan besteller en shopeigenaar) na een bestelling terwijl deze acties wel zijn geactiveerd?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Marjan,

   Verstuurt de WordPress site wel andere e-mails? Er kunnen namelijk verschillende oorzaken zijn waarom e-mailverzending vanaf een website niet werkt. Als bijvoorbeeld e-mails van andere plugins wel worden verzonden, kun je constateren dat het aan de instellingen van Woocommerce ligt.

   Erik

   Reageren
 172. Uilke Schotanus

  Op onze hoofdpagina staat :

  Date: 5 februari, 2016 Author: admin Comments: Leave a reply Edit

  Kan dit ook weggehaald worden? of is dit gebonden aan het thema?
  Het thema is Celestial Lite.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Uilke,

   Dit is inderdaad in het thema geregeld. Je kunt dit het gemakkelijkst verwijderen door een aanpassing van het bestand style.css in de thema-folder celestial-lite. Voeg bij regel 796 .entry-meta de regel display: none; toe tussen de accolades.
   En als je het heel netjes wilt doen pas je dit niet aan in het thema maar in een child-theme.

   Erik

   Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Uilke,

     Gebruik een text-editor met regelnummers (bijvoorbeeld notepad++) of zoek in de tekst naar .entry-meta
     Als je er geen ervaring mee hebt, gebruik dan niet de ingebouwde editor van WordPress maar werk bij voorkeur in een kopie van het bestand style.css die je via ftp downloadt.

     Erik

     Reageren
 173. Leroy

  Goedemiddag ik zou graag een beoordelingstool willen plaatsen op mijn website. Wanneer ik de HTML code:


  Beoordeel Amsterdam-Verhuur op huren.nl

  Kopier naar wordpress krijg ik er een standaard zinnetje te zien: Beoordeel Amsterdam-Verhuur op huren.nl. In plaats van een klein vierkant blokje (beoordelingstool) met sterren, mijn naam en het aantal beoordelingen en een link naar mijn website. Weet iemand hoe ik deze in WordPress kan krijgen zonder dat hij verspringt. Wanneer ik hem namelijk plaats en opslaan druk verspringt automatisch de hele html naar deze Beoordeel Amsterdam-Verhuur op huren.nl

  Reageren
  1. Leroy

   Zie dat de HTML code die ik hierboven heb ingevoerd ook niet gepakt wordt en hij dus rechtspreekt verspringt naar een zinnetje dat linkt naar de pagina. Normaal gesproken moet dit een kleine beoordeling tool voorstellen.

   Reageren
 174. Tonny van Nispen

  hallo
  ik ben net begonnen met een wp site.
  ik heb een vraag mbt de home page , ik wil deze statisch maken en dan een andere pagina als blog site gebruiken. Maar ik krijg het niet voor elkaar, als ik nieuwe berichten plaats komen deze op de home pagina te staan onder het bericht wat daar al staat.
  gr tONNY

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Tonny,

   Heb je bij instellingen/lezen de homepage ingesteld op een vaste pagina en de blogpagina op een andere vaste pagina?

   Erik

   Reageren
   1. tonny

    hallo
    ik heb alles zo staan.
    maar mijn home pagina kan ik niet selecteren als statisch.
    deze pagina zie ik ook niet bij de pagina staan.
    dus nu heb ik een pagina die statisch is en als ik een bericht plaats komt dat bericht onder die pagina te staan.

    gr tOnny

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Tonny,

     Als je een statische homepage wilt moet je daarvoor eerst een pagina aanmaken (geen bericht). Daarna kun je deze via instellingen/lezen toewijzen als je statische homepage.

     Erik

     Reageren
 175. Max

  Hoi
  Sinds kort is het zo dat wanneer ik een nieuw bericht wil plaatsen op facebook van mijn blog, de afbeelding van het bericht niet meer meegenomen wordt. Alleen de afbeelding van een ‘grijs anoniem poppetje’. Helaas kan ik geen afbeelding uploaden bij deze vraag. Wat doe ik verkeerd? Zoek me rot maar kan het net vinden.

  Reageren
 176. Yvonne

  Beste Erik,
  Ik wil een andere foto op mijn website zetten en dit lukt niet. Ik upload het bestand maar dan zie je in de bibliotheek alleen een leeg vierkant. Wanneer ik deze afbeelding ga bewerken dan wordt hij wel gewoon weergegeven. Wanneer ik de foto heb bewerk en opsla dan zie ik hem vervolgens weer niet in de bibliotheek. Wanneer ik deze `lege`foto op mijn website plaats, zie ik alleen een wit vierkantje dus geen foto. Tot voor kort heb ik gewoon iedere foto kunnen plaatsen dus ik ben heel benieuwd of jij weet wat er hier aan de hand kan zijn?
  Alvast bedankt voor je reactie en groeten van Yvonne

  Reageren
  1. Yvonne

   Beste Eric,
   Heb ik een erg moeilijke vraag gesteld of heb ik iets gemist, aangezien ik geen reactie ontvang op mijn vraag? Nog even voor de volledigheid, het heeft niets te maken met de bestandsgrootte van de afbeelding.
   Graag hoor ik van u.
   Met vriendelijke groeten,
   Yvonne

   Reageren
   1. Erik Bericht auteur

    Hallo Yvonne,

    Iedereen kan hier op vragen antwoorden. Hoe duidelijker je vraag, hoe groter de kans dat iemand die hem leest er wat mee kan. Een url van de website helpt vaak bijvoorbeeld al, zoals ook in de instructie op deze pagina staat.

    Dit soort problemen ontstaan niet vanzelf. Als het vroeger wel werkte en nu opeens niet meer, is er iets veranderd. Dat kan van alles zijn, variërend van een nieuwe plugin, iets in het thema, een update van WordPress waardoor een plugin of thema niet goed meer werkt, een nieuwe php-versie op de server, het wijzigen door de hosting van een server-instelling, of zelfs een gehackte site. Is er zoiets aan de hand? Zijn je WordPress-versie en je plugins up-to-date? Zo ja, dan kun je testen of de upload wél werkt bij een standaard-thema. Maak voordat je dit gaat testen eerst een backup van de volledige site (wp-content, wp-config.php, database en eventueel .htaccess als deze is aangepast), want wisselen van thema kan flinke gevolgen hebben.
    Verhelpt dit het probleem, dan weet je dat je het moet zoeken in het thema. Is er een thema-update geweest? Is er iets veranderd aan het thema of in een child theme?
    Verhelpt dit het probleem niet, dan kun je één voor één de plugins uitschakelen en na elke keer dat je dat doet de upload weer testen. Helpt dit nog niet? Dan moet je denken aan de server-instellingen of een hack.
    Het kan een lastig probleem zijn om te debuggen omdat er zo veel mogelijkheden zijn waar het aan kan liggeen.

    Erik

    Reageren
    1. Yvonne

     Helemaal duidelijk en dank je wel, hier kan ik voorlopig weer even mee aan de slag :-)

     Groeten van Yvonne

     Reageren
 177. JP van Os

  Ik heb onder contacten een aantal mailadressen opgenomen, maar op de gepubliceerde website zijn deze adressen niet te lezen omdat de mailadressen met witte letters worden afgedrukt terwijl de achtergrond ook wit is, hoe kan ik dit veranderen?

  Graag lees ik het antwoord.

  Reageren
  1. JP van Os

   Probleem opgelost, bij de pagina bewerken is een werkbalk. Een van de iconen van deze werkbalk geeft de mogelijkheid een extra toolbar weer te geven of te verbergen. Bij mij stond hij op verbergen. Wordt de toolbar weergegeven dan zie je een icoon om de tekstkleur te veranderen. Door de tekstkleur te veranderen werden de mailadressen op de gepubliceerde pagina goed zichtbaar.

   Reageren
 178. Melanie

  Op mijn computer weigert WordPress mijn gebruikers naam en Email adres.
  Terwijl die dat op mijn telefoon wel doet.
  Ook wordt ik op mijn telefoon na elke handeling er uit gegooid en moet ik weer opnieuw inloggen.
  Als ik dus een instelling moet veranderen zou dit dus via mijn telefoon moeten maar ik krijg nauwelijks de kans om te zoeken naar mogelijke oorzaken via mijn telefoon omdat ik dus steeds uitgelogd wordt.
  Wat moet ik doen?
  Waar kan het aan liggen?
  Ik ben al 3 dagen bezig en ben er nu echt klaar mee.
  Ik ben nieuw in de blog wereld en had voor mezelf een deadline gesteld om over 2 weken mijn blog voor het grootse deel klaar te hebben. Maar op deze manier zie ik dit dus niet gebeuren.

  Melanie

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Melanie,

   Sommige providers beperken het aantal ip-adressen vanaf welke je kunt inloggen. Dit is een maatregel om brute force aanvallen te voorkomen. Als jij geen inlogscherm ziet, zou dat aan de hand kunnen zijn. Zie je wel een inlogscherm maar wordt je gebruikersnaam/wachtwoord combinatie niet geaccepteerd, dan zou ik denken aan een fout in je gebruikersnaam of wachtwoord. Type je deze met de hand in of zijn deze in je computer opgeslagen? Is dat laatste het geval, probeer ze dan eens handmatig in te typen. Je kunt ook een nieuw wachtwoord laten aanmaken.

   Dit verklaart nog niet het uitloggen op je mobiel.

   Er zijn nog andere wegen: je kunt via ftp je site benaderen om te kijken of er malware op de server staat, en je kunt ook rechtstreeks in de database een nieuwe gebruiker aanmaken, maar dan moet je wel weten wat je doet.

   Erik

   Reageren
 179. Ilse

  Hallo Erik,

  Na het overzetten van een wordpress website naar een ander hostbedrijf en een andere url zijn alle instellingen die ik aan het thema (Tempera) heb gemaakt verdwenen net zo als de pagina opmaak die ik met de plugin Page Builder heb gemaakt.

  De nieuwe site staat nu nog even op: http://www.metalxl.nl/wordpress de oorspronkelijke site is gebouwd op http://www.designed-by-ilse.nl

  Weet jij hoe ik dit kan aanpassen?

  Grt, Ilse

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Ilse,

   Als de versie op je ontwikkelserver nog compleet is en zoals hij moet zijn, dan kan dit vrij eenvouwig worden opgelost. Bij het verhuizen moeten de bestanden op de server worden gekopieerd naar de nieuwe server en moet de inhoud van de database van de ontwikkelsite worden geëxporteerd en geïmporteerd in de database van de nieuwe site. Vervolgens moet de database worden geconverteerd naar de nieuwe url (dit is geen eenvoudige zoek-vervang-operatie maar moet via een script) en moeten op de site nog twee settings worden gecontroleerd (permalinks en media upload dir). Als je deze stappen volgt krijg je een exacte kopie van de site op de nieuwe server.

   Erik

   Reageren
   1. Ilse

    Beste Erik,

    Dan heb ik verder alles wel goed gedaan, behalve dat ik dan met het aanpassen van de urls van de database waarschijnlijk te kort door de bocht ben gegaan, ik heb deze aangepast via de zoeken en vervang functie. Ik zal met een script aan de slag gaan.

    Alvast bedankt voor de tip!

    mvg, Ilse

    Reageren
     1. Ilse

      Ja, die had ik ook net gevonden :-)

      Dan even heel snel een vraagje, ben bij de stap dat ik het .php bestand moet hernoemen en vervolgens in de root moet zetten. Maar na uitpakken staan er een aantal .php bestanden tussen, welke moet ik hernoemen?

      Grt, Ilse

     2. Erik Bericht auteur

      Hallo Ilse,

      Het is sinds versie 3.0 geen los script meer maar een folder met een aantal bestanden. Die folder kun je hernoemen, de inhoud niet. De hele folder moet je uploaden naar de root van de WP-installatie. Dan ga je in de browser naar http://www.jouwdomeinnaam.nl/foldernaam.

      Erik

  2. Carla

   Beste Ilse,

   Van het overzetten van websites naar een andere host weet ik onvoldoende af maar wat ik wel weet is dat sinds de laatste update van het template Tempera de hele opmaak van de Homepage verdwijnt. De enige opties om dit weer terug te krijgen is om van statische pagina te switchen naar je Homepage als blog (weet niet of dit een permanente oplossing is, in diverse fora verschillen daar de meningen over) of om een vorige versie terug te zetten. Ik weet niet of dit in jouw geval ook één van de oorzaken is maar ik wilde het even gemeld hebben.

   Reageren
   1. Ilse

    Dank je Carla voor je reactie, in mijn geval is dit niet de oplossing, maar misschien heeft een ander die op deze thread terecht komt daar wel iets aan!

    Grt, Ilse

    Reageren
 180. Ilse

  Ja, klopt, ik had het inmiddels gevonden en uitgevoerd. Helaas is het probleem er nog steeds. Ik ga in het vervolg wel dit script gebruiken bij het overzetten!

  Voor nu ga ik op verder onderzoek uit waarom de instellingen niet meekomen.

  Bedankt alvast voor de hulp,

  Mvg, Ilse

  Reageren
 181. Bruno tange

  Mijn website start met een pagina ‘niets gevonden’ maar het menu bovenaan op dezelfde pagina.
  De site werkt als je op een icoon van het menu klikt.

  Quid?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Bruno,

   Dat kwam doordat de homepage stond ingesteld (in instellingen/lezen) om de laatste berichten te tonen, terwijl er geen berichten waren. Ik zie dat het inmiddels is ingesteld op een statische pagina.

   Erik

   Reageren
 182. Geertje

  Beste WP Webbouw
  Ik wil graag een gratis ebook aanbieden, als mensen eerst hun email adres invoeren. Ik heb de plugin Ebook in mijn website gezet. Ik kan echter geen file kiezen bij “choose file”. Ik heb een pdf boek al wel in mijn media bibliotheek staan, maar er gebeurt niets.
  Alvast bedankt!

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Geertje,

   Zoals in de instructie bovenaan deze faq staat vermeld, is het nodig om duidelijke informatie te geven over het probleem, zoals de url van de site en in dit geval ook een url van de ebook plugin die je noemt. Anders blijft het raden voor de mensen die je reactie lezen waar je het over hebt.

   Erik

   Reageren
 183. Baie goed door Madrina

  Dag Erik,

  Ik heb onlangs voor de eerste keer een thema voor mijn blog op wordpress gekocht. Jammer genoeg merk ik dat de reacties onder mijn pagina’s niet meer getoond worden. Ze zijn niet verwijderd, ik zie ze staan bij de concepten, maar ze verschijnen niet. Ligt dat aan het thema? Met gratis thema’s is dat nooit gebeurd. Of moet ik ergens een instelling aanduiden?

  Mijn blog: baiegoed.be

  Alvast bedankt!

  Reageren
   1. Baie goed door Madrina

    Dag Erik,

    Ik bedoelde eigenlijk dat ik de reacties op mijn pagina’s niet meer kan zien. Zoals deze bijvoorbeeld: http://baiegoed.be/over-mij/ Daar heb ik zo’n 19 reacties op gekregen, maar die zie ik sinds de overschakeling naar het nieuwe thema (het heet London Calling) niet meer gepubliceerd staan. En mensen kunnen ook geen reactie meer achterlaten op een pagina.

    Alvast bedankt.

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Madrina,

     Oke, het eerste waar ik dan naar zou kijken is of de reacties aan staan in de instellingen en op de pagina. Het thema bevat reactiemogelijkheden, dus dat moet gewoon instelbaar zijn. Op je blogpagina’s werkt dit wel. Het zou nog kunnen zijn dat het thema geen reacties op pagina’s ondersteunt. In dat geval zou het pagina-sjabloon aangepast kunnen worden – bij voorkeur in een child theme.

     Erik

     Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Jens,

   Je kunt in de instellingen het aantal berichten per pagina op 2 zetten, dan krijg je op de overzichtspagina van je blog of op categorie-pagina’s twee berichten te zien.

   Erik

   Reageren
 184. percy s robles

  Beste Erik,
  ik heb een vraag over het inlog scherm van wordpress op de backend. NL:
  bij de gebruikersnaam opent er een onderliggend menu met alle mogelijke namen die ingetoetst zijn. vraag hoe kan ik deze verwijderen .

  boven het inlogscherm staat het logo van wordpress hoe kan ik hier mijn eigen logo plaatsen?? in welke css is dit opgenomen?/

  met vr gr
  Robles

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Robles,

   Het ‘onderliggend menu met alle namen’ is vermoedelijk de formuliergeschiedenis-functie van je browser. Probeer maar eens de geschiedenis van je browser te wissen, daarna zou dat leeg moeten zijn.
   Het login-scherm en andere onderdelen van het cms kun je aanpassen met bijvoorbeeld deze plugin: https://wordpress.org/plugins/ag-custom-admin/

   Erik

   Reageren
 185. vraag

  Ik heb een winkel die draait op wordpress. Wanneer je een product in een winkelwagen wilt plaatsen geeft hij soms aan: ‘Kies product opties’. Dit staat boven het product in het rood. Hierdoor kun je geen product in het winkelwagentje plaatsen. Wie weet raad?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo…,

   Tja, dit is weer zo’n vragensteller die zich niets aantrekt van de instructies hier. Geen url, geen informatie, niet eens een naam. Ik vermoed dat het te maken heeft met variabele producten van Woocommerce, maar dat blijft gissen met zo’n vraag.

   Erik

   Reageren
 186. Jan Panjoel

  http://wp.mannenkoor.la.renaissance.nl

  Er staat al een plaatje in de footer, namelijk het logo van onze vereniging.
  Nu wil ik er nog een ander logo bijzetten, van een stichting die belangrijk is voor ons.

  (De website is opgebouwd door een kennis, maar die wil ik niet steeds lastig vallen als ik kleine veranderingen in de website wil aanbrengen. Het beheer en up-to-date houden doe ik al.
  Maar kleine aanpassingen wil ik ook graag zelf doen.)

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Jan,

   Als er een widgetruimte is in de footer dan kun je het extra plaatje toevoegen via een widget. Zo nee, dan staat het mogelijk ‘hard’ gecodeerd in het bestand footer.php in de child theme directory en zal het nieuwe plaatje daar moeten worden toegevoegd.

   Erik

   Reageren
 187. Stephan Kramer

  Vanavond WP geupdate sinds een aantal maanden. Na de update met Divi is de oude layout veranderd, worden pictures 10x zo groot weergegeven (blz team) en is de menubalk veranderd. Tevens vindt ik het menu te ingewikkeld. Kan ik weer terug in WP zonder Divi?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Stephan,

   Als je een backup hebt kun je die terugzetten. Je kunt ook een ander thema installeren en kijken of dat beter bevalt.

   Erik

   Reageren
   1. Stephan Kramer

    Beste Eric,
    bedankt voor je reactie. Ik heb geen backup, tenminste niet dat ik weet. Maakt WP dit evt zelf aan? Mijn computer is 4 x gebackupped, maar ik werk met WP uitsluitend online. Graag zou ik alle veranderingen terug willen zetten, maar ik weet niet of dit kan.
    Alvast bedankt voor je hulp.

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Stephen,

     Het is mogelijk dat je hostingbedrijf een backup heeft gemaakt; je kunt dat aan hen vragen. WordPress doet dit niet uit zichzelf, dus als je niets hebt ingesteld heb je ook geen backup van WordPress. Het heeft ook niets te maken met backups van je computer. Wat je kunt doen is het thema dat je had vóór Divi of de vorige versie van Divi opnieuw installeren. Beter is het echter de fout op te (laten) sporen en wél met de nieuwste versie van Divi te werken, als je verder tevreden bent over dat thema.

     Erik

     Reageren
 188. Huub

  Ik wil de tekst op de pagina gelijk hebben met de tekst van de sitebar. Hoe moet ik dit doen?

  Ik wil de kleur van het menu veranderen. Hoe moet ik dat doen?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Huub,

   De styling van tekst-elementen en de kleur van menu-items kun je aanpassen met css. In sommige thema’s zijn er instellingen waarmee je de styling van elementen kunt aanpassen.

   Erik

   Reageren
 189. Ann Van Waetermeulen

  Dag Erik,

  Ik heb een probleem met mijn Service Icons ( via service option) deze zijn allemaal gelijk van uitzicht, ik vind de fout niet om dit te herstellen, alsook in mijn footer waar de de lijst v/d menu staat zijn de” ul’s” ook veranderd in een icoon’tje ( eerst was het een streepje)…..

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Ann,

   Kan het zijn dat je het lettertype van de site hebt aangepast? De ikoontjes zijn afkomstig uit een lettertype. Als het lettertype is veranderd en het nieuwe lettertype niet over de ikoontjes beschikt, kun je dit te zien krijgen.

   Erik

   Reageren
 190. Ann Van Waetermeulen

  Dag Erik,

  Mijn afbeeldingen in de menu-pagina’s zijn niet responsive op een gsm en op een tablet, de foto’s zijn heel raar van verhouding, kan ik deze aanpassen zodanig dat de verhouding van de afbeeldingen klopt op gsm en tablet want op het beeldscherm van mijn laptop zijn deze ok…..

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Ann,

   Er lijkt iets te ontbreken in het stylesheet. Op regel 2333 van style.css staat:
   .enigma_blog_post_content img {
   max-width: 100%;
   }

   Hieraan moet de volgende regel worden toegevoegd om de hoogte-breedte-verhouding op kleinere beeldschermen te herstellen:
   height: auto;

   Erik

   Reageren
   1. Ann Van Waetermeulen

    Bedankt Erik!
    De afbeeldingen zijn op kleinere beeldschermen correct van afmetingen.

    Maar heb een bijkomend probleem bij de pagina van” belegde broodjes” zijn mijn prijzen nu niet meer zichtbaar van de broodjes alsook op de pagina van “huisbereide slaatjes”, ik heb de tabel er opnieuw opgezet maar het probleem blijft zich voortdoen ….

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Ann,

     Als je doelt op de smalste smartphone schermen (iPhone 3 / 4), daar valt de prijs van het scherm. Op bredere schermen zie ik hem wel. Dat heeft te maken met de grootte van het lettertype. Lange woorden zoals ‘pijnboompitten’ bepalen de breedte van de middelste kolom en daarmee van de hele tabel. Je kunt deze woorden afbreken of een kleiner lettertype instellen voor deze tabellen. Wil je het helemaal perfect doen, dan stel je dat kleinere lettertype alleen in voor schermen tot een maximale breedte van 320px, door middel van een media query in het stylesheet.

     Erik

     Reageren
     1. Ann Van Waetermeulen

      Sorry Erik, hoe stel ik dat in?…. dat kleinere lettertype alleen in voor schermen tot een maximale breedte van 320px, door middel van een media query in het stylesheet.

     2. Erik Bericht auteur

      Hallo Ann,

      Ik weet niet waarom je deze vraag twee keer stelt. De toepassing van media queries in een css-bestand is uitstekend gedocumenteerd, maar vereist wel een zorgvuldige behandeling, zeker gezien het feit dat het thema dat je gebruikt al responsive is en dus vermoedelijk al gebruik maakt van media queries. De media query moet op de juiste plaats in een css stylesheet worden geplaatst. Het zou zoiets kunnen zijn:

      @media screen and (max-width 400px) {
      table {
      font-size: 18px;
      }
      }

      Erik

     3. Erik Bericht auteur

      Hallo Ann,

      Ik zou je willen verzoeken hier niet dezelfde vraag meedere malen te stellen. Dat maakt de faq onoverzichtelijk en het komt ook een beetje drammerig over.
      [een van beide vragen verwijderd].

      Erik

     4. Ann Van Waetermeulen

      Hallo Erik,

      Ik heb een media query in het stylesheet geplaatst (weergave – custum css) , ivm de grootte van het lettertype die zou moeten worden aangepast op een scherm van een mobiel.
      Waarschijnlijk heb ik deze misschien niet correct geplaatst want er gebeurt niets, het lettertype past zich niet aan op kleiner scherm in mijn tabel ( bij pagina ” broodjes met beleg”) want ik zie de prijzen niet meer op de pagina.
      Kan je me raad geven waar die media query juist moet worden geplaatst?

 191. Frans van houten

  Ik kan opeens de pagina bourgondie niet meer vinden in lijst van alle paginas van site vakantieboot.nl ok niet as ik hem laat zoeken
  Hoe kan ik de pagina weer tevoorschijn halen?
  Bourgondie hoort te staan onder Bestemming en Frankrijk

  Reageren
 192. Gerda Smeding

  Hallo Erik,

  Ik gebruik het thema twenty fourteen (www.gerdasmeding.nl). Nu zou ik graag het witte vlak in de pagina’s zwart willen hebben. Ik heb al een childtheme gemaakt en ook hier en daar de formaten iets aangepast.

  Reageren
 193. Ann Van Waetermeulen

  Hallo Eric,
  Waar plaats ik een extra ‘media query’ ergens op de juiste plaats ?, als ik deze plaats ergens bovenaan via ‘weergave’ dan ‘custom css’ gebeurt er niets… de bedoeling is dat het lettertype verkleind in de tabel die ik heb geplaatst op de pagina’s ( de prijzen zijn niet zichtbaar op de pagina ‘ broodjes met beleg’) op een mobiel vb Iphone 5….
  Ann

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Ann,

   Juiste plaatsing van een css media query is afhankelijk van de structuur van de css op je website. Dat kan per thema verschillen. Bij css is de volgorde van de regels belangrijk, omdat een eerdere regel door een latere kan worden overschreven (het heet daarom ook ‘cascading’ style sheet). Meer algemene regels kunnen door meer specifieke worden overschreven. Soms kun je dit ‘met de botte bijl’ oplossen door in een custom css een regel te voorzien van de toevoeging !important (achter de regel+spatie, vóór de afsluitende ;). Zie voor uitleg bijvoorbeeld: https://www.smashingmagazine.com/2010/11/the-important-css-declaration-how-and-when-to-use-it/
   Kom je er niet uit, dan zou je iemand met verstand van css naar de css-structuur in je thema kunnen laten kijken om de juiste plaatsing van de media query te bepalen.

   Erik

   Reageren
 194. Pauline Ottenhof

  Beste Eric,

  Ik probeer foto’s en bestanden te uploaded naar onze site (ww.vdosport.nl). Steeds krijg ik dezelfde foutmelding: ” Kan map wp-content/uploads/2016/04 niet aanmaken. Is de bovenliggende map beschrijfbaar door de server?” Wat doe ik verkeerd. Ik heb onlangs geüpgrade naar WordPress 4.5 omdat ik hoopte dat het probleem dan verholpen zou zijn maar helaas….
  Heb je een tip voor mij? De site is voor ons gemaakt door iemand en wordt naast mij door 1 andere persoon beheerd.

  Ik hoor graag van je!

  Hartelijke groet,

  Pauline

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Pauline,

   Als een map niet beschrijfbaar is, kun je de rechten aanpassen. Soms is het ook nodig de ‘eigenaar’ van de map aan te passen. Je kunt dit zelf doen via ftp of het control panel van je webhosting. Zo niet, neem dan contact op met je webhostingbedrijf.

   Erik

   Reageren
 195. Mirjam Knoll

  Goedemorgen,

  Ik probeer mijn twitter tijdlijn in mijn site te plaatsen. Ik heb bij twitter een widget aangemaakt, de code gekopieerd en geplakt op mijn website, maar nu staat er een enorme link en krijg er niet zo’n mooie twitter look van. Ik heb verschillende dingen geprobeerd en gelezen, widgets verschuiven, plug-ins, maar ik kom er niet uit.

  Wat doe ik verkeerd? Ik denk dat ik niet weet hoe het heet en dan niet weet hoe ik moet zoeken, ik heb de jipenjannekegids ook, die heeft me ver geholpen, maar dit kan ik niet terugvinden.
  Ik hoor het graag.
  groet Mirjam

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Mirjam,

   Je hebt de code in de Visual editor geplakt. Dat werkt niet. Je moet de code in de Text editor plakken. Neem dan wel de originele code van de widget, niet de code die nu in de editor staat, want die heeft alle aanhalingstekens geconverteerd.

   Erik

   Reageren
 196. Patricia

  Beste Erik,

  Ik heb op mijn wordpress website een stukje code bovenaan de homepage..staan.
  Weet jij misschien hoe ik dat weg kan halen?

  Groetjes Patricia

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Steffy,

   In regel 360 van het stylesheet (style.css) staat #navigation a { color: inherit; }. Die regel zorgt ervoor dat de kleur van het bovenliggende element in de DOM wordt overgenomen. Het is mogelijk dat je dat met de settings in de theme options kunt aanpassen, bijvoorbeeld in een custom css. Voer daar een regel met de juiste kleur in, als dat niet meteen werkt voeg je !important toe. Dus in custom css: #navigation a { color: #f9d6d6; } en eventueel #navigation a { color: #f9d6d6 !important; }.

   Erik

   Reageren
   1. steffy

    Hi Erik,

    Ik heb de regel #navigation a { color: #f9d6d6 !important; toegevoegd aan mijn stylesheet zoals je zei maar er verandert eigenlijk niets. De 3 portfolio categorieën blijven een andere kleur houden zoals de rest. Toevallig nog een ander idee? ;)

    Wat ik eigenlijk wil is dat de letters in de header (met filmpje) licht van kleur zijn en zodra je naar beneden scrollt ze donkerder worden omdat de pagina licht is. Dat maakt het wellicht nog ingewikkelder. Het zou al fijn zijn als je weet waar ik een uitleg kan vinden hoe het moet, zie het nml niet in de namo guidelin staan.

    Alvast heel erg bedankt!

    Groet,

    Steffy

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Steffy,

     Het is zeker met zo’n parallax-thema een hele puzzel waar geen algemene richtlijnen voor te geven zijn, omdat dit per thema verschilt. Je moet echt diep in de css duiken om te zien wat er gebeurt en waar dat moet worden aangepast. Omdat er ook effecten worden aangestuurd vanuit javascript, moet je daar ook zicht op hebben. Met javascript wordt bijvoorbeeld de css-class van een bovenliggend element (

     ) gewijzigd als je gaat scrollen, wat invloed heeft op de weergave van de onderliggende elementen, waaronder de menu-items.

     Zelf ben ik totaal niet enthousiast over deze parallax-thema’s; op smartphones vind ik het een ramp en op desktop/laptop ook maar zozo. Wat hier gebeurt is dat het belangrijkste onderdeel van je site, de hoofdnavigatie, wordt verstoord door zo’n fancy parallax-effect. Dan heb je een site die sommigen misschien heel hip vinden, maar waar veel bezoekers afhaken omdat ze meteen de weg kwijt raken. Het klinkt hard, maar ik zou voor een ander thema kiezen.

     Wil je wel de css-problemen oplossen binnen dit thema, en is je eigen kennis over css en js niet toereikend, dan raad ik je aan er een expert bij te halen.

     Erik

     Reageren
 197. Kelly Robben - van Alphen

  Ik hoop dat je me kunt helpen met het volgende.
  Ik heb op de volledige achtergrond 1 afbeelding en daaroverheen onder de tekst een achtergrond vlak. Dit ziet er prima uit op de gewone website, maar op de mobiele site vallen de vlakken achter de tekst weg, behalve de eerste op de home pagina.

  Hoe zorg ik ervoor dat deze vlakken op de hele mobiele site zichtbaar worden?

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Kelly,

   Bij mij zie ik op alle pagina’s de achtergrond op mobiel. Het lijkt dus niet aan de website te ligen. Overigens zou ik geen bont gekleurde vlakken als achtergrond achter een tekst gebruiken, omdat dit de leesbaarheid sterk vermindert.

   Erik

   Reageren
 198. Peter Jansen

  Na de laatset update van 8 Mei 2016 zijn alle foto’s verdwenen en blijft bij het bezoeken van de site het rondje draaien en komt er niet meer uit.
  Ik kan wel op het dashboard komen.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Peter,

   Het ziet er uit als een javascript error. Het vergt nader onderzoek om die op te lossen.

   Erik

   Reageren
 199. Roos

  Hallo,

  Ik heb al een website via WordPress lopen. Ik wil een webshop erbij plaatsen. Moet ik dan opnieuw WordPress installeren of kan ik een site extra toevoegen.

  Gr. Roos

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Roos,

   Er zijn verschillende plugins beschikbaar waarmee je een webshop kunt toevoegen aan een bestaande WordPress site. Woocommerce is een goede keus met zeer veel mogelijkheden. Voor een webshop tot een paar honderd producten is dat een prima oplossing. Wil je echter een grote webshop met duizenden producten, dan zou ik naar een oplossing buiten WordPress gaan kijken.

   Erik

   Reageren
 200. Angela

  Beste Erik,

  Ik ben bezig met een wordpress website. Ik heb al meerdere wordpress websites gemaakt.
  Nu wilde ik de tekst “Geef een reactie” aanpassen die je onder een bericht krijgt te zien. Ik kon niet vinden waar dat kon. Nu had ik in comment-template.php wat gevonden. Toen heb ik dat aangepaste bestand via ftp geupload. Dit gaf een error dus heb ik het originele bestand snel terug gezet. Maar nu blijft hij nog steeds een error geven!… Help! :-\
  Hij zegt “Fatal error: Cannot redeclare class Walker_Comment in /public/sites/www.speksteen-keramiek.nl/wp/wp-includes/comment-template.php on line 2013”

  Maar hoe kan dat nou als ik het originele bestand weer heb terug gezet?
  Weet u wat ik hieraan kan doen??

  Het gaat om http://www.speksteen-keramiek.nl/wp/. Maar daar zie je nu dus alleen die foutmelding.

  Alvast bedankt!!

  Reageren
  1. Angela

   Het is al opgelost… er was in de tussentijd een update geweest dus had ik een oude versie van het bestand terug gezet. Ik heb nu een nieuwe wordpress zipfile gedownload en daar het bestand comment-template.php uitgehaald en geupload. Nu doet ie het weer.
   Nu weet ik alleen nog steeds niet hoe ik dan de tekst “Geef een reactie” kan aanpassen…. :-\

   Reageren
   1. Erik Bericht auteur

    Hallo Angela,

    Het is aan te raden om nooit bestanden in wp-admin of wp-includes aan te passen. Er zijn meestal betere manieren om dat te doen die bij een update van WordPress niet worden overschreven.
    De tekst Geef een reactie staat in een vertaalbestand nl_NL.mo dat staat in de map wp-content/languages. Je kunt deze vertaling in het bijbehorende bestand nl_NL.po wijzigen. Hiervoor kun je gebruikmaken van het open source programma Poedit dat je gratis kunt downloaden op https://poedit.net/
    Je gebruikt dit programma lokaal op je computer. Download het .po-bestand en bewerk dit in Poedit. Als je dit opslaat wordt er een nieuw nl_NL.mo-bestand aangemaakt. Plaats de gewijzigde .po en .mo bestanden terug in de map wp-content-languages op de webserver.

    Erik

    Reageren
 201. sarah spanoghe

  Beste,
  Beetje bij beetje leer ik al iets meer over het bloggen, maar toch nog zit ik geregeld vast. Zo ook nu. Ik zou graag willen weten, hoe ik het te volgen bericht aanpas, daar er een kemel van een fout in staat. Maar zie nergens een knopje.
  Mocht u me hierbij kunnen helpen heel graag, ik heb het via wordpress.com/forum gevraagd, maar het is toch weer even anders om het in mijn eigen moedertaal te vragen.
  Alvast bedankt, groetjes uit België,
  Saar

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Saar,

   Wat bedoel je met “het te volgen bericht”?
   Heb je de instructies gelezen voor het stellen van vragen hier?

   Erik

   Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Saar,

     Je kunt bij settings/general de language van de website op NL zetten. Verder kun je op wordpress.com niet veel veranderen aan dit soort dingen.

     Erik

     Reageren
     1. sarah spanoghe

      Dank u wel Erik. Toch houd het me bezig, daar er een fout staat, een fout die WordPress op de één of andere manier copieert. De aanhalingstekens na Hanout.

      Toch bedankt voor uw tijd,
      groetjes Saar

 202. Maartje van kelle

  hoi hoi!

  Ik heb in mijn blog een aantal links staan naar websites. Bij mijn eigen statistieken kan ik zien hoevaak er ‘klik’ zijn geweest naar die desbetreffende websites, maar de oprichter van die website kan niks zien. Mijn opdrachtgevers (de webshops) willen zelf ook graag zien hoe vaak er verkeer komt vanuit mijn blog. Ik weet niet hoe ik dit kan veranderen? Hoop dat je kan helpen!

  Groetjes Maartje

  Reageren
 203. Jan

  Hallo allemaal, Bestaat er ook een soort poll waarbij men als 1 antwoord diverse dingen kan aanvinken ? Voor de duidelijkheid een voorbeeld:
  Antwoord 1: Moori 11 mm aftekenvakje 13 mm aftekenvakje Gemiddelde 0-3 vakje 3-10 vakje
  Antwoord 2: Longoni idem als eerste antwoord

  Bedankt alvast voor uw hulp ! groetjes, Jan

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Clara,

   Je kunt deze zinnetjes weghalen door aanpassingen van het thema. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden: aanpassing van het betreffende .php-bestand, aanpassing van style.css of via custom css. Kies je voor een van de eerste twee dan is een child-theme aanbevolen. Bij de derde oplossing hoeft dat niet. Een custom css zit bijvoorbeeld in de Jetpack-plugin.
   Is dit allemaal abacadabra voor jou, haal er dan iemand bij die weet hoe je dit soort aanpassingen moet doen.

   Erik

   Reageren
 204. Yolanda

  Graag wil ik weten hoe ik in mijn rechter sidebar van de titel een link kan maken.
  Ik wil deze dus door laten linken naar de betreffende pagina.

  Alvast hartelijk dank!

  mvg,

  Yolanda

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Yolanda,

   Je kunt daarvoor een text-widget in de rechter sidebar toevoegen bij weergave/widgets. Plaats in die widget de code <a href="http://url-van-de-pagina">Ga naar die pagina</a>. Plaats in deze code de juiste url van de pagina waar je naartoe wilt linken in plaats van het voorbeeld tussen de aanhalingstekens. En vervang de tekst ‘Ga naar die pagina’ door je eigen tekst. Dat is de tekst die de bezoeker ziet en waar de link onder staat.
   Als dit lukt weet je voortaan hoe je een link aanmaakt in html!

   Erik

   Reageren
   1. Yolanda

    Hartelijk dank!
    Eerlijk gezegd kom ik er nog niet uit… Ik ben echt een leek…
    U heeft het er over dat ik in die widget de code: Ga naar die pagina moet plaatsen. Waar kan ik deze code vinden? Of moet ik dit in de tekst zelf typen? Is er evt ook een youtube video waar ik deze stappen kan volgen?

    Nogmaals dank!

    Reageren
 205. Josefien Alkema

  Hallo,
  ik bouw een website m.b.v. visual editor. nu laat de site opeens de afbeeldingen niet zien die ik erop heb gezet en die ik wel zie als ik bezig ben in ‘pagina bewerken’. hij geeft ook aan dat opgeslagen is, maar als ik ‘pagina bekijken’aanklik, zie ik alleen tekst en niet de afbeeldingen,
  Josefien

  Reageren
 206. Peter den Otter

  Hallo,

  Ik maak gerbruik van WordPress thema Dazzle.
  Bovenaan staan staan de navigatie-tabjes met trefwoorden erin .
  Nu wil ik het volgende: als je op de betreffende tab klikt, en de betreffende pagina zich opent, wil ik dat de kopregel (heading) op die betreffende pagina een ander woord is dan het woord in de tab. Dus bijvoorbeeld:
  Tekst in tab in naviatgiebalk is: Home
  Kopregeltekst op betreffende homepagine is: ‘Niets is te gek voor woorden’
  Via het dashboard van WordPress is het echter alleen mogelijk om dezelfde tekst te krijgen in zowel de tab als op de onderliggende pagina. Dus als ik de tab Home noem, is Home ook meteen de kopregel op de betreffende pagina, en ik wil daar juist een andere kopregel daar. Wat moet ik daarvoor doen?

  Bedankt,
  Peter

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Peter,

   Binnen WordPress kun je de menuknoppen een andere tekst laten tonen dan de paginatitels. Ga naar Weergave/Menu’s en als daar nog geen menu is aangemaakt maak je een nieuw menu aan. Wijs dat menu toe aan de menu-locatie van het hoofdmenu. Vaak heet dit ’thema locatie: primair menu’ of iets dergelijks. Als je een pagina aan het menu toevoegt, krijg je eerst de paginatitel te zien als menuknoptekst, maar deze kun je wijzigen door de grijze balk van het menu-item open te klikken en het navigatielabel te veranderen.

   Erik

   Reageren
 207. Patsie Borgers

  Beste,

  ik gebruik WordPress Theme Everest.
  De beelden op mijn homepage stel ik in als ‘Display as Featured slider’. Op mijn laptop en vaste computer zie ik deze beelden perfect voorbijschuiven, op mobile apparaten zie ik niets. Nochthans is mijn theme responsive.
  Enig idee hoe dat komt?

  Alvast bedankt voor uw antwoord

  Pats

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Pats,

   In sommige responsive thema’s wordt de slider wel op desktop getoond maar niet op smartphones. Kijk in de thema-opties of je daar iets voor kunt instellen. Zo niet dan zit het er misschien niet in. Je kunt zo’n vraag ook stellen aan de support-afdeling van de thema-leverancier.

   Erik

   Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Willem,

   Dat lukt alleen door een backup terug te zetten. Binnen het dashboard zit meestal geen ‘undo’ knop voor zulke resets.

   Erik

   Reageren
 208. Johannes van Roijen

  Ik heb een website laten bouwen via een WordPress Point Finder theme. Hiermee is ook meteen Google maps geïntegreerd.

  Onze website mfix.nl is zoals de naam zegt alleen voor Nederland, maar wij krijgen andere landen maar niet uit onze automatische zoekbalk. De man die wij onze site hebben laten bouwen neemt ook niet op. Hoe kunnen wij dit oplossen, want het werkt niet prettig als je eerst Frankrijk krijgt ipv Nederland.

  Ook hebben wij een ander probleempje: die afbeeldingen van de zoekopdrachten zijn heel dof en je kan niet op het plaatje klikken, alleen op een soort raar pictogrammetje.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Johannes,

   HeJe vraag over het lokale landenfilter zou ik opnemen met de ontwikkelaar op Themeforest. Wat de afbeeldingen betreft: die kun je met css helder maken. Er staat een regel in de css waardoor deze afbeeldingen 0.5 opacity krijgen. Ook wordt er bij mouseover een overlay overheen gaplaatst en een link-ikoontje getoond. Dat kun je met css allemaal aanpassen.

   Erik

   Reageren
 209. Bar

  Hallo

  Ik heb in wordpress een site aangemaakt maar ik kom er niet uit en de weergave van het menu in de telefoon weergave. Ik zie daar staan hoofdmenu en daaronder hangt over. Op de tablet en desktop weergave is dit niet het geval.
  Kan ik dit wijzigen?

  eatsleeptravelrepeatblog.wordpress.com oxygen theme

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Bar,

   Je kunt bij een blog op wordpress.com dit soort zaken alleen aanpassen als je een custom css module hebt. Dit is een betaalde uitbreiding.

   Erik

   Reageren
 210. Yvonne

  Hallo Erik,

  Ik hoop dat je me kunt helpen met het volgende:

  Ben een website aan het bouwen (yvsdesign.nl). Nou heb ik via CSS in een childtheme (ik gebruik storefront) het menu dusdanig aangepast dat het naast het logo staat en dat de zoekfunctie en het winkelmandje er ook nog op past.
  Echter, op tablet formaat is het menu te groot en verspringt het. Nu wil ik eigenlijk de breedte waarop het hamburger menu verschijnt aanpassen, zodat ook op tablet formaat het hamburgermenu verschijnt, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen.
  Kun je me verder helpen?

  Alvast bedankt,
  Groeten Yvonne

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Yvonne,

   De scherm- of vensterbreedtes waarop andere css-regels gaan gelden (zogenaamde breakpoints in responsive webdesign) worden bepaald door media queries. Kijk in de CSS naar regels die beginnen met @media. Let er wel op dat er meerdere van deze regels zijn die met elkaar verband houden.

   Erik

   Reageren
 211. Mart

  Hi Erik,

  De widget ‘Informatie’ staat een regel lager dan de andere widgets links en rechts ervan. Waar en hoe kan ik dit aanpassen?

  Veel dank!

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Mart,

   Er staan twee lege a tags boven de widget header. En nog een paar verderop in de widget. Haal die weg en het probleem is opgelost.

   Erik

   Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Mart,

     Dat kan ik niet zien van hieraf. Ik zie alleen dat er in de eerste twee widgetruimtes een aantal lege a tags staan die allemaal linken naar keurmerk.info:
     <a target="_blank" href="http://www.keurmerk.info/"> </a>
     Om te zien waar die vandaan komen en hoe je er vanaf komt is toegang tot de admin nodig.

     Erik

     Reageren
 212. Kimberley van de Weerd

  Hallo!
  Ik zou graag willen weten hoe ik mijn HOME pagina aan kan passen. Ik heb nu enkel 1 foto, en wil hier eigenlijk een horizontale slideshow van maken en hier een aantal foto´s in zetten.
  Ook wil ik graag weten hoe ik de kopjes rechts bovenin (HOME PORTFOLIO INFO en BLOGS) nog iets duidelijker kan weergeven?
  Groetjes Kimberley

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Kimberly,

   Zo te zien is de slideshow al gelukt. De kopjes rechts bovenin kun je aanpassen met css.

   Erik

   Reageren
 213. Yolanda

  Hallo,

  Ik heb een probleem met mijn widgets. Ik wil op mijn rechter sidebar een link maken naar diverse workshops. Nu worden deze nog niet doorgelinkt naar de juiste pagina. Hoe kan ik dit werkend maken?

  Alvast hartelijk dank!

  Reageren
 214. F.Witjas

  Hi,
  Ik gebruik theme twnty-sixteen. Mijn pagina’s hebben nu een grijze achtergrond dmv de kleuren te veranderen in de customize sectie. Maar eigenlijk wil ik op de achtergrond een foto plaatsen en daarop tekst schrijven?
  Kan dat?
  mvg
  Frits Witjas

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Frits,

   Je kunt dat doen door de css van de achtergrond aan te passen. In twentysixteen kan dat niet via de customizer. Als je een plugin als Jetpack installeert voeg je een css editor toe. Daarin kun je een regel opnemen die een achtergrondafbeelding plaatst in bijuvoorbeeld het .page element. Die css-regel is zoiets:
   .page {background: url('url van de afbeelding') no-repeat center center;}

   Erik

   Reageren
 215. Jeannette

  http://www.kohoogesteger.nl
  Ik gebruik theme skin 5.0.1 photocrati
  contactpagina, onderdeel links. Ik wil alle kopteksten in dezelfde opmaak en grootte hebben. Ik heb dat aangepast in worddocument en geprobeerd toe te voegen en opgeslagen. De veranderingen zijn echter niet doorgevoerd. Kennelijk onthoudt dit programma eerder opgeslagen tekst en wil de veranderingen niet accepteren. Hoe lukt dit wel?

  Reageren
 216. Mart

  Hi Erik,

  Als iemand op mijn website een bestelling plaatst krijgt hij/zij in het afrekenproces de vraag: “Ship to a different address”? Daaronder wordt de klant gevraagd om de algemene voorwaarden te accepteren maar dan staat er ook de Engelse tekst: “I’ve read and accept the terms and conditions”. Waar zou ik deze tekst moeten kunnen aanpassen in WordPress, ik kan het niet vinden.

  Bij voorbaat dank!

  Reageren
 217. Hélène Lemmens

  hoe verwijder ik de header en zet er een nieuwe voor in de plaats De foto heb ik staan op het scherm met media bewerken en nieuwe toevoegen maar dan loop ik vast. Groet Hélène Lemmens van FashionUniek

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Esther,

   Als het een WordPress website is: ja. Die pas je aan via een webbrowser, en daarbij maakt het niet uit of je dat vanaf een Mac of Windows pc doet.

   Erik

   Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Margriet,

   Als je het hebt over deze site https://mamargriet.wordpress.com/ dan zit het huidige logo in de achtergrondafbeelding van de site en zo kun je je nieuwe logo dus ook plaatsen. Vermoedelijk is dat erin gezet via de customizer. Die vind je in wp-admin onder weergave.

   Erik

   Reageren
   1. margriet coumans

    bedankt erik maar het lukt me nog niet. mijn site is mamargriet.wordpress.com
    ik wil uit mijn startpagina, uit “about” en uit “contact” de blauwgroene tekst ma margriet verwijderen en vervangen door het logo en tekst zoals te zien is bij “contact”. ik ga naar weergave en dan?

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Margriet,

     De (on)mogelijkheden om dit soort dingen te wijzigen zijn afhankelijk van het thema. Er zijn vele duizenden WordPress thema’s. Vaak staat wel ergens in de documentatie beschreven hoe je zo’n achtergrond wijzigt. En ooit heeft iemand (de bouwer van je site, jijzelf misschien?) die achtergrond die er nu in zit aangebracht. Vaak gebeurt dat via de customizer, die je dan meestal vindt in het submenu onder Weergave. Maar nogmaals, dit soort zaken zijn thema-afhankelijk en kunnen dus in het thema wat jij gebruikt ook wel anders zijn geregeld. Dat is pas te zeggen als je weet welk thema het is en hoe het werkt.

     Erik

     Reageren
 218. Marco

  Vraag:

  wanneer je in mijn winkel een kussen bestelt in een andere maat dan de kleinste geeft hij in de afrekenpagina steevast de prijs van het kleinste kussen. Hoe kan dit? Zodra je de juiste maat aanklikt bij het product zelf krijg je de goede prijs te zien. Ga je dan afrekenen dan staat er de prijs van het kleinste kussen. ???????

  Reageren
 219. ingrid jetten

  hallo
  Ik heb het theme Islemag gedownload en zag dat het oude plaatje op de voorpagina bleef staan ik heb toen in inspecteer element de regel opgezocht en heb iets gesaved waardoor ik nu helemaal geen pllaatjes meer kan zien in mijn bibliotheek. ik dacht dat de oplossing lag helemaal opnieuw te beginnen incl nieuwe data base maar ik zie helemaal geen afbeeldingen meer binnen wordpress ik weet niet waar ik dit probleem kan verhelpen
  de website heet bewust-rond-om-de-gebooorte.nl

  Reageren
 220. Nora Schenk

  Hai!
  Sinds kort zijn mijn berichten niet meer aan de categorieën gekoppeld en ik vraag me af hoe dat kan!
  Ik zal het beter uitleggen: mijn berichten heb ik wel aan categorieën gekoppeld, die zie je ook (bij ‘berichten’), maar als ik filter op categorieën, of als ik op een categorie in het menu klik, dan zie je ‘nothing found’
  Wat kan ik doen?? Alle berichten staan wel op de blogroll (heet dat zo?), maar er is dus geen mogelijkheid meer om te zoeken… m’n helemenu werkt niet meer. Ik heb jullie hulp hard nodig!
  Ik gebruik thema: ‘stained glass’, maar ik heb zelf niks aangepast. Kan het te maken hebben met een update?
  Alvast bedankt!
  groetjes Nora

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Nora,

   Het is de vraag hoe dit is ontstaan, maar wat je kunt proberen is het ‘flushen’ van je permalinks. Ga naar Instellingen/Permalinks en klik op de knop Wijzigingen opslaan. Helpt dit niet dan is nader onderzoek nodig.

   Erik

   Reageren
 221. Ed Lommerse

  2 vragen:

  1 het aantal berichten heb ik ingesteld op 5 (via instellingen, lezen, aantal berichten) Toch verschijnen er meer dan 10 in de homepage. Hoe kan ik dat verhelpen?

  2 Ik wil onder een menukeuze (nieuws) ook de laatste (5 dus) berichten tonen. Hoe kan ik dat doen?

  BVD,

  vriendelijke groeten,

  ed

  Reageren
 222. Sasja Prins

  Ik heb een vraag: ik onderhoud onze website http://www.wijheemstede.nl in wordpress. Deze is onlangs online gegaan. Nu heb ik op een bericht in Aanbod & informatie een banner aangemaakt met de datum van de activiteit. Deze datum is inmiddels verlopen, maar ik kan niet meer vinden waar ik de banner heb aangemaakt en kan hem dus ook niet verwijderen. Kun je mij uitleggen hoe ik dat kan doen? Dank je wel!

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Sasja,

   Waar je in WordPress iets instelt wordt voornamelijk bepaald door het thema. Kijk eens in de thema-opties, of anders in de widgets. Zonder verdere informatie is deze vraag niet duidelijker te beantwoorden.

   Erik

   Reageren
 223. H.Woldendorp

  Ik heb een vraag over pagina’s op onze site. Ik ben nieuw hier, vandaar. Op de site (als je hem bekijkt) staan soms op een pagina tekst en plaatjes, terwijl de Bewerken-pagina niets laat zien: helemaal leeg op de snippet na. Waar moet ik zoeken wil ik iets op de betreffende pagina’s veranderen? Ook: als een pagina voorberwerkte vormgeving heeft die niet staat op de Bewerken-pagina, zoals kolommen, waar vind ik die? Hoe kan ik die kolommen in de/een pagina invoeren op basis van het standaard-template?
  Met dank!

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Beste bezoeker

   Als je een vraag stelt over een probleem met een WordPress website, vermeld dan:

   de url van de website
   het gebruikte thema en of je dit hebt aangepast, al dan niet in een child-theme
   indien van toepassing: de plugin die het probleem geeft
   de pagina(‘s) waar het probleem zich voordoet
   alle andere informatie die nodig kan zijn om het probleem te analyseren.

   Reageren
   1. H.Woldendorp

    Beste Erik (en anderen),
    Ik trek mijn vragen terug. Heb ontdekt waar het in zit (php codes kloppen niet helemaal).
    Nogmaals bedankt.
    H.Woldendorp.

    Reageren
 224. Bianca

  Beste Erik, ik gebruik theme Senses Lite child en wil graag het woord Home bovenaan mijn statische pagina niet laten weergeven. Wel gewoon in het menu bovenaan. (site Hondenspecialist-ellenstefels.nl)
  Is daar een foefje voor?
  Ik heb een childtheme gemaakt, maar daar kan ik het niet vinden…

  Kan je mij helpen?
  Vriendelijke groet, Bianca

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Bianca,

   Je kunt de titel uitzetten met css, dan maak je hem onzichtbaar. Voeg de volgende regel toe aan een stylesheet in het child theme:
   .home .page-title {display: none;}

   Je kunt hem ook uitzetten met php. Dan moet je in het child theme het template aanpassen waarmee de homepage is opgebouwd en daarin een regel opnemen in de trant van if (!is_frontpage): [code die de page title weergeeft] endif; (let op, dit is pseudocode, gebruik dit niet letterlijk).

   Je kunt ook in de pagina-editor bij de homepage de titel 'wegcommenten' met html-comments:

   maar dan zie je dat woord ook niet meer in het pagina-overzicht.

   Je kunt ook met bijvoorbeeld Advanced Custom Fields een paneel maken met een checkbox waarin je kunt aanvinken dat de titel van een pagina niet zichtbaar moet zijn. Dat vergt ook een aanpassing van een of meer pagina-templates, vergelijkbaar met de php-oplossing.

   Genoeg mogelijkheden dus.

   Erik

   Reageren
 225. Mala

  De achtergrondkleur van mijn menu scrolt niet mee naar beneden. Deze is dan transparant ipv paars. Hoe kan ik deze kleur weer veranderen?

  Reageren
 226. Ralph

  Beste support,

  Ik probeer binnen onze eigen webpagina een GIS-app te embedden. Ik heb de code gekopieerd en in mijn eigen pagina geplakt. De pagina lijkt te starten maar stopt niet met laden. Wellicht dat er iets in de code/plugin niet goed staat waardoor de pagina niet volledig laadt en dus blijft hangen. Ik heb geen idee waar ik de oplossing moet zoeken. Wie kan mij helpen?

  URL: http://www.zweeloo1940-1945.nl
  Pagina: http://www.zweeloo1940-1945.nl/index.php/ruimingskaart/ruimingskaart-3/

  Groet Ralph

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Ralph,

   Wellicht een javascript conflict met een script in de WP pagina. De url van het iframe laadt wel goed als je hem apart opent in een browser. In Chrome kun je de console raadplegen (f12 en dan de pagina herladen), dan zie je foutmeldingen.

   Erik

   Reageren
   1. Ralph

    Beste Erik,

    Bedankt voor je reactie. Ik zie de foutmelding wel maar weet niet hoe deze op te lossen:

    init.js:113 DOMException: Blocked a frame with origin “http://www.arcgis.com” from accessing a cross-origin frame.(…) “Error: Blocked a frame with origin “http://www.arcgis.com” from accessing a cross-origin frame.
    at Object.z.getAppIdFromUrl

    Kan jij me misschien op weg helpen?
    Grt Ralph

    Reageren
    1. Erik Bericht auteur

     Hallo Ralph,

     In chrome zie ik bij hoveren over het Mijn locatie ikoontje de melding “Deze widget is alleen beschikbaar wanneer de app geopend wordt via https in deze browser.” Omdat de foutmelding ook gerelateerd kan zijn aan een verschil in het protocol (http – https – zie http://stackoverflow.com/questions/25098021/securityerror-blocked-a-frame-with-origin-from-accessing-a-cross-origin-frame), zou het kunnen zijn dat het iframe in een https site moet worden geladen. Just a guess…

     Erik

     Reageren
 227. lex

  ik heb net wordpress geïnstalleerd op mijn site. alleen komen er bin mij geen afbeeldingen op de site. En welk thema ik ook kies ik krijg allen maar platte tekst onder elkaar.
  Wat zou er mis kunen zijn. Ik denk dat er bij mijn hostingsleverancier iets verkeerd staat

  Reageren
 228. Joop

  De persoon die onze website voorheen deed is er niet meer vandaar deze vraag,

  Is het een giga klus om een inlogprocedure te maken zodat alleen clubleden na ingave van lidnummer en geboortedatum (bijvoorbeeld) bepaalde gegevens (Ledenlijst, Clubblad e,d,) kunnen inzien ?

  Ik neem aan dat de Ledenlijst als database wordt gebruikt om vast te stellen of men (nog) lid is.
  Dus een nieuwe ledenlijst plaatsen/uploaden voegt dan automatisch nieuwe inlog mogelijkheden toe en leden die opgezegd hebben komen er niet meer in voor en kunnen dus ook niet meer inloggen.

  Althans zo denk ik dat het werkt maar misschien zit ik er wel helemaal naast.

  m.vr.gr.
  Joop

  Reageren
 229. Marcel

  URL: http://www.dealershop-zterk.com
  webshop (woocommerce)
  Thema: Dazzling
  Probleem/vraag over de pagina (mijn account)
  Wanneer de klant is ingelogd komt hij in een menu “mijn account”
  In dit menu staat een menu item “Downloads”

  Hoe kan ik daar bestanden inzetten zodat de klant deze kan downloaden?
  Ik kan wel een nieuw product in mijn webshop zetten welke te downloaden is, maar ik heb ze liever onder die knop…… of is deze daar niet voor?

  Reageren
 230. Pim

  Dag WordPressers!

  Mij is gevraag om het beheer van een wordpress site over te nemen. Dus één iemand had het beheer over een site met zijn account. Nu wil ik met mijn account beheer over die site. hoe moet dit? Kan dit überhaupt? moet ik daarvoor een betaald account hebben?

  Mvg

  Reageren
 231. Trijnie

  Beste,

  Als ik mijn blog deel op Facebook, komt de “werk” pagina er te staan i.p.v de officiele website pagina.
  Wat doe ik fout ?

  B.v.d, Trijnie

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Trijnie,

   Als je wat meer informatie geeft, bijvoorbeeld hoe deel je je blog, gebruik je daarvoor een plugin of doe je het handmatig, wat gebeurt er stap voor stap, dan is er misschien iemand die ziet waardoor dit gebeurt.

   Erik

   Reageren
 232. Sjaak

  Hallo,
  Ik heb mijn site overgezet naar WordPress. http://www.bedandbreakfastnvlissingen.nl. Met meertalig ga ik helemaal de mist in.
  Met Multi Lnaguage Switcher plugin een netwerk in WordPress gecreeerd.
  bijv deutsch.bedandbreakfastinvlissingen.nl of bedandbreakfastnvlissingen.nl/de aks ik wat wil doen krijg ik pagina bestaat niet hij loopt vast op http://deutsch.bedandbreakfastinvlissingen.nl/wp-admin/
  Hoe ga ik dit oplossen?
  Ben sinds gisteren aan WordPress bezig.

  Reageren
 233. Gert Ponsteen

  Beste Erik
  Wij gebruiken wordpress (www.zpcnunspeet.nl) en willen op onze website graag op onze openingspagina (nieuwsberichten) een foto zichtbaar om e.e.a. levendiger te maken en daarna een deel van de tekst en dan lees verder. Dus eigenlijk net als nu maar dan met een foto bovenaan. Kan dat en hoe doe je dat?
  Het thema is page lines.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo Gert,

   Of deze mogelijkheid er op een gemakkelijke manier is, is thema-afhankelijk. Zit dit niet in thet thema, dan zal iemand het template waar de openingspagina in wordt weergegeven moeten aanpassen.

   Erik

   Reageren
 234. René

  Ik heb sinds kort het fenomeen dat de speciale karakters als è en ï niet correct worden weergegeven op mijn site http://www.salon14.nl. Deze tekens staan bijvoorbeeld op de homepage maar worden dan weergegeven als Ã. Iemand enig idee hoe dat kan? Ik heb de plugin WP Super Cache vervangen door de W3 Total Cache en ik heb geupdate naar WP 4.7.

  Ik gebruik het thema The Beauty Salon uit de Themeforest catalogus (van Red Factory).

  Graag jullie expertise.

  B.v.d.

  Reageren
  1. Erik Bericht auteur

   Hallo René,

   Bij mij worden deze tekentjes (diakrieten) op je homepage wél goed weergegeven. Kijk eens hoe het is in een andere browser. En uiteraard de browser-cache en de WordPress cache legen.

   Erik

   Reageren