Over WP Webbouw

Ik wil jou, zo goed als ik kan, helpen jouw doelen te bereiken. Want als jij succesvol bent, ben ik het ook. Zo eenvoudig is het.

Erik de Vries, eigenaar WP Webbouw

Spring naar: WP Webbouw | Werkwijze | Tarieven | Erik de Vries

WP Webbouw

Specialisatie

WP Webbouw is 100% gespecialiseerd in WordPress. Dit cms heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig gereedschap om elke gewenste website in te ontwikkelen. WP Webbouw heeft diepgaande kennis van html, css, php, javascript/jquery en uiteraard van WordPress en talloze nuttige plugins.

Ervaring

WP Webbouw heeft niet alleen 15 jaar ervaring in webbouw en webdesign, maar ook 30 jaar ervaring in marketingcommunicatie en copywriting. Deze ervaring wordt ingezet bij iedere opdracht, ook als de klant er niet specifiek om vraagt. Marketingcommunicatie is de context waarbinnen elke website functioneert. Het gaat altijd om het doel dat de website heeft in de specifieke marketingsituatie van een klant, oftewel: wat moet de website ‘doen’?

Webteksten

Veel klanten vinden het prettig dat ik ook professionele webteksten lever. Die schrijf ik vanuit dezelfde marketingvisie waarmee ik de website ontwikkel.

Werkwijze

Offerte

Jij houdt van duidelijkheid en ik ook. Daarom begint elk project met een heldere offerte, waarin duidelijk en gedetailleerd staat omschreven wat WP Webbouw gaat leveren en wat dat gaat kosten.

Aanpak

Wanneer we het eens zijn over de offerte, presenteer ik een plan van aanpak waarin ik aangeef hoe ik jouw wensen ga realiseren. Ben je het eens met het plan van aanpak, dan ga ik aan het werk. Het plan van aanpak fungeert tijdens het hele ontwikkeltraject als referentie.

Ontwerp

Omvat de opdracht ook het webdesign, dan begint het daarmee. Als het ontwerp klaar is, presenteer ik een aantal pagina’s – doorgaans de homepage en nog twee detailpagina’s – in pdf-formaat. Na goedkeuring van het ontwerp begin ik met de bouw.

Bouw

Ik bouw de websites voor mijn klanten meestal op een van de online ontwikkelservers van WP Webbouw. Online bouwen heeft als voordeel dat de klant in een vroeg stadium van de bouw kan meekijken en dat er ook na de lancering nog een ontwikkelsite is voor tests en aanvullende ontwikkeling. De bouwplaats wordt afgeschermd voor ongewenste pottenkijkers. Na voltooiing verhuis ik de site naar zijn definitieve domein.

Meekijken

Wanneer de website in de steigers staat, ontvang je een login waardoor je kunt meekijken met de vorderingen. Dit heeft als voordeel dat we via heel korte lijnen kunnen afstemmen en bijstellen. Communicatie via telefoon, skype of live, terwijl we de website-in-aanbouw online bekijken, is een effectieve en prettige werkwijze.

Content

De online bouwwijze heeft ook als voordeel dat meerdere mensen tegelijkertijd bezig kunnen met de vulling van de website met de eerste content. Wanneer de opdracht ook de productie van de content omvat, neem ik dit voor mijn rekening. Wanneer jij de content levert, kun je hier al in een vroeg stadium mee beginnen. Doordat er dan parallel aan verschillende onderdelen van de website wordt gebouwd, wordt de ontwikkeltijd aanzienlijk verkort.

Oplevering

Wanneer de website helemaal klaar is en getest in alle belangrijke browsers, spreken wij het moment van de lancering af. Voordat de website wordt verhuisd naar het definitieve domein, worden backups gemaakt van de website en van de bestaande installatie op het domein. De website wordt op een afgesproken, bij voorkeur rustig moment verhuisd.

Facturering

Nadat de website is gelanceerd, ontvang je een factuur die exact overeenkomt met de offerte. Afspraak is afspraak.

After sales service

Standaard levert WP Webbouw tot een half jaar na oplevering after sales service voor het verhelpen van kinderziektes, voor gebruikershulp bij het leren werken met het cms en bij updates. Deze service wordt geleverd op basis van fair use. Heb je na een half jaar behoefte aan continuering van deze service, dan kunnen we hiervoor een onderhoudscontract afsluiten.

Tarieven

Een van de voordelen van WordPress is dat de hele ‘motor’ van je website al klaar is. Maar op die motor kunnen heel verschillende carrosserieën worden aangebracht. Elk webbouwproject is anders. Hoeveel de bouw van je website gaat kosten is pas te zeggen na inventarisatie van jouw wensen en de specificaties die daaruit voortvloeien. Jouw webbouwproject begint dan ook met die inventarisatie. Vervolgens ontvang je een gespecificeerde offerte.

Ik maak graag een afspraak voor een vrijblijvend gesprek (‘live’ of via skype of telefoon) om jouw wensen en de mogelijkheden door te nemen.

De inzet van WP Webbouw is dat je investering in jouw website zijn geld dubbel en dwars gaat terugverdienen.

Erik de Vries

Ik ben 30 jaar geleden begonnen als copywriter en conceptmaker. Na een carrière in de reclamewereld heb ik mij ontwikkeld tot zelfstandig communicatieadviseur, copywriter en sinds 1995 ook als webbouwer.

Vanaf 2009 ben ik mij bij mijn webbouw-activiteiten gaan specialiseren in WordPress. De sterk groeiende vraag naar WordPress websites heeft in 2011 geleid tot de oprichting van WP Webbouw. Onder deze handelsnaam levert mijn bedrijf webbouw, webdesign, webteksten en adviezen voor online-marketing en zoekmachine-optimalisatie (SEO).

De combinatie van mijn gedegen ervaring in marketingcommunicatie en strategische advisering, en mijn ruime kennis van moderne webtechnieken, betekent dat ik mijn klanten breed kan ondersteunen. In een website komen techniek, marketing, design en de psychologie achter het gedrag van websitebezoekers allemaal samen. In mijn werk neem ik al deze aspecten mee.

Hebt je een vraag? Neem contact op via het contactformulier of bel mij rechtstreeks op mijn mobiel: 06 53 729 300

Je kunt mij ook volgen op twitter.
Op @e_rik twitter ik een mix van persoonlijk en marketingcommunicatie.
Op @WPwebbouw twitter ik over WordPress en webtechniek en verleen ik vaak hulp op afstand.