Voeg tweets toe aan de reacties van je WordPress blog

Reacties zijn om verschillende redenen belangrijk voor een blog. Ze geven aan dat de blog wordt gezien. En gezien worden is belangrijk in de social media economie. Bovendien zijn reacties belangrijk voor de ranking in google.

Dat waren ze al, maar onlangs heeft google bevestigd dat ze reacties en vermeldingen van een blog in social media als twitter en facebook zwaarder gaan meewegen.

Er is een gemakkelijke manier om tweets over een blogbericht te integreren in de reacties onder dat bericht. Met de plugin Twitter Mentions as Comments. Het werkt heel simpel.

Ga naar de plugin sectie in het dashboard en klik op Nieuwe plugin. Voer in het zoekvak “Twitter Mentions as Comments” in. De plugin verschijnt bovenin het resultaatvenster. Installeer en activeer de plugin.

Features

Eenmaal geactiveerd checkt de plugin met instelbare tussenpozen of er tweets zijn verschenen waarin de url van een blogbericht wordt vermeld. Het maakt niet uit of de urls zijn verkort met een url shortener (bijv. tinyurl.com, is.gd of bit.ly). De plugin is slim genoeg om deze te ontcijferen.

De gevonden tweets worden automatisch aan de reacties van het bericht toegevoegd, inclusief de avatar van de afzender.

Instellingen

Na activering van de plugin is er in het Instellingen-menu in het dashboard een onderwerp bijgekomen:Twitter -> Comments.
Hier kun je een paar handige opties instellen.

  • Exclude Retweets – alleen originele tweets of ook retweets aan de reacties toevoegen
  • Number of Posts to Check – alle berichten, alleen de berichten op de homepage, of een in te stellen aantal meest recente berichten worden gecheckt.
  • Comment Type – je kunt de tweets laten weergeven als gewone reacties , als trackbacks of als pingbacks.
  • Checking Frequency – Ieder uur of handmatig
  • Force Check – Je kunt de plugin direct een check laten uitvoeren. Gevonden tweets worden onmiddellijk toegevoegd.

Na installatie van deze handige plugin zullen de reacties onder je populaire blogberichten volstromen met tweets waarin je berichten worden vermeld. Elke vermelding op twitter betekent tevens een nieuwe binnenkomende link op je blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op!

Als je wilt dat je vraag serieus kan worden beantwoord, controleer dan of je hierboven minimaal het volgende hebt vermeld:

  • de url van de website
  • het gebruikte thema en of je dit hebt aangepast, al dan niet in een child-theme
  • indien van toepassing: de plugin die het probleem geeft
  • de pagina(s) waar het probleem zich voordoet
  • alle andere informatie die nodig kan zijn om het probleem te analyseren.